Първоначално мислех да приключа със сладководните аквариуми, преди да премина към соленоводните, но реших още малко да задържа показването на наистна големите аквариуми, в които обемът се мери не в литри, а в тонова, а рибите - не в сантиметри, а в метри. Затова в тази тема ще ви покажа първите няколко соленоводни аквариума с техните обитатели.
Пак повтарям - всички снимки в аквариумната секция са правени без светкавица и допълнително осветление, затова доста от тях са ужасни. Спирам да се оправдавам, идват малко снимки.
Повечето от малките морски аквариуми са оформени високи и тесни:
Обитателите на някои от тях също са "високи" и "тесни" (т. е. дълги и тънки):
Не всички аквариуми са такива, разбира се:
Както и не всички обитатели:
Не знам дали за някого ще представлява интерес "задникът" на тази морска звезда, но ще го видите така или иначе:
Ето и още един "съкилийник" на морската звезда:
Продължавам по галерията:
Но от жълтото още не съм се отървал:
Също и от високите, тесни аквариуми:
Има и разнообразие:
Следва това:
Тук се спирам, за да направя няколко кадъра ето с този хубавец:
Омръзна ли ви? И на мен, но после пак ще се върна на това рибе, по-скоро на негов роднина. Минавам нататък:
Стигам до един от най-интересните аквариуми или може би палудариум все пак - мангрова гора. В лявата му част пясъкът е почти сух, а в дясната има локва с изкуствен прибой:
Обитават го доста интересни животинки:
Самият аквариум е осветен доста добре, а рибите в него не плуват с бясна скорост насам-натам, като дребните коралови сладури или моите трофеуси, затова последните две снимки от серията не са чак толкова трагични:
Наистина големите аквариуми ще ги видите в други теми...
Очаквайте продължение...