Автор Тема: Често задавани въпроси за живородките...  (Прочетено 43237 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен germanteam

• Активен потребител
  • Публикации: 209
  • Нас. място: София
    • FB
Отг: Често задавани въпроси за живородките...
« Отговор #15 : вторник, 15 април 2014 г., 20:17 ч. »
Тва го знам, ама ме изненада как е скочила от родилката и хоп в аквариума на бебетата - хапнала

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #16 : сряда, 16 април 2014 г., 15:53 ч. »
 Хелер и самоубиец са си синоними в аквариумното хоби. Радвай се, че след скока е попаднала във вода. За аквариумите с хелери си е задължително да има капаци, а като са в родилка да има капаче и на нея.

Неактивен marinov1914

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #17 : неделя, 27 април 2014 г., 18:52 ч. »
Здравейте,аз си купих преди около месец женска бяла молинезия и един жълт мъжки! Преди няколко дни забелязах,че на женската и е пораснал гоноподиум и явно е станала мъжка! Четох във форума,че при хелерите е възможна смяна на пола и то от мъжка към женска,но не и обратното! Възможно ли е това да става при молинезиите, защото съм сигурен,че беше женска,защото е доста по едра от мъжкия?

Неактивен germanteam

• Активен потребител
    • FB
« Отговор #18 : неделя, 27 април 2014 г., 19:03 ч. »
Искаш да кажеш от женска в мъжка - това е възможността на смяна на пола при хелерите. А относно молинезиите съмнява ме, и аз имах две подобни - едната я мислех за мъж - тя роди, а другата се оказа мъжкия  ...

Неактивен marinov1914

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #19 : неделя, 27 април 2014 г., 19:14 ч. »
Точно така ,благодаря за поправката! Това значи ли ,че риба с гоноподиум може да роди?

Неактивен germanteam

• Активен потребител
    • FB
« Отговор #20 : неделя, 27 април 2014 г., 20:51 ч. »
Не, колега, щом има гоноподиум значи е мъжка. Има п*шка  :D Не е shemale :D Предполагам и се надявам  :eyes:

Неактивен germanteam

• Активен потребител
    • FB
« Отговор #21 : вторник, 29 април 2014 г., 13:37 ч. »
Колеги, искам да попитам и аз нещо - взех си две женски гупи от магазина щото ми се видяха едрички и бременни, но като се прибрах забелязах че отзад петното им е по-голямо и по-широко от другите гупи, които съм имал и гледал. Та въпросът ми е, мога ли по това да съдя, че съм взел възрастни риби ? И това как би се отразило на бъдещо тяхно поколение т.е. ще спрат скоро да раждат или ще раждат по-големи или повече малки ? Нещо от тоя сорт.
Благодаря, предварително!

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
« Отговор #22 : вторник, 21 април 2015 г., 20:46 ч. »
Колеги, искам да попитам и аз нещо - взех си две женски гупи от магазина ..

Привет.
Това колко е голямо тъмното петно на женските гупи, наред с големината на рибата, донякъде зависи и от конкретната линия, при по-светлите гупи петното "изглежда" по-голямо, както и ако са много и вече развити малките.
Голямата и стара женска не винаги ражда едри малки, дори напротив. Най- големи и жизнени малки, но пък малко като бройка дават младите женски, първите няколко раждания.

--------------------
memento mori ...

Неактивен VivikkaG

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
« Отговор #23 : петък, 01 май 2015 г., 22:52 ч. »
Ми много мислих дали тази тема е мястото да попитам,днес ми подариха жълта молинезия - мъжка :) и сега се появи от укритието си и забелязвам нещо странно в хрилете му - не ме разбирайте погрешно,за първи път имам такава рибка и ми е странно че и виждам вътрешностите и го оглеждам много под лупа дет се казва...Та ето и снимките на здравата и особенната му страна. И нещо като че се различава в очите му-нормално ли е това?
Моля преценете,защото днес вече се разделих с един мъжки и не искам да ме изненада и този....

Неактивен ogun

• Активен потребител
  • Публикации: 56
« Отговор #24 : петък, 01 януари 2016 г., 23:08 ч. »
Имам за идея да гледам 2-3 молинезии и около 7-8 гупи в аквариум 70 литра.
Целта е молинезиите да редуцират броя на новородените гупи и да не се стрига до голямо увеличение на популацията. Досега това работи, без отделяне всички техни малки са изяждани.

Искам обаче повечето гупи да са мъжки, защото са по-красиви, навсякъде пише че май е по-добре обратното. Мога ли да гледам примерно 5 мъжки с 2-3 женски или ще ги разцепят от гонене? Засега имам 4 мъжки само и молинезиите и няма проблем.

И друго, четох че е добре аквариум в който се гледат гупи да не е по-висок от 40см. Защо? Проблем ли е че моя е 50 см?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #25 : петък, 01 януари 2016 г., 23:34 ч. »
По-висок аквариум, по-голямо налягане върху рибите. Явно някой му е направило впечатление, че това не действа добре на рибите. Не смятам обаче, че 10 см са фатални.

Неактивен avalanche

• Регистриран потребител
  • Публикации: 13
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #26 : вторник, 24 януари 2017 г., 17:04 ч. »
Здравейте,
Снощи ми се родиха гупички. Всичко мина добре, но се появи следният проблем - малките очевидно излизат в общия аквариум посредством процепите в решетката на родилката. Може ли някой да ми предложи решение как да се справя с това? Препоръчаха ми увиване в чорапогащник, но нещо не мога да схвана как точно трябва да се случи това. Не намерих инструкции в нета, така че ще съм благодарна, ако някой ме посъветва нещо. Благодаря!

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #27 : вторник, 24 януари 2017 г., 20:21 ч. »
Целта на родилките е да попречат на гупата която ражда, сама да изяде малките си. Те се монтират в аквариумче без риби и малките след раждането минават през цепките и бягат от майката. Ако увиеш родилката с чорап , малките ще останат при майката. Всъщност има различни модели родилки...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.