Автор Тема: Аквариумът в Берлин - соленоводни аквариуми, част III  (Прочетено 2230 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Аквариумът в Берлин - соленоводни аквариуми, част III
« : вторник, 23 декември 2008 г., 12:28 ч. »
Дойде време и за последната порция снимки от соленоводните аквариуми в Берлинския зоопарк. Знам, че тези фоторепортажи вече са станали досадни за доста хора, но каквото съм започнал, ще си го довърша. Останаха тази тема и една за терариумната част, така че ще ме изтърпите.  :D

Започвам с големия рифов аквариум и неговите обитатели:

Аквариумът е доста голям, с разчупена форма (в най-добрия случай мога да я оценя като трапецивидно сечение), има няколко изгледа - през предното и прилежащите му стъкла, а също и през два по-малки странични "прозореца".

Както виждате, този път гледам да има малко приказки и повечко картинки.  :D Имаше и още няколко по-малки морски аквариуми:

Имаше и аквариуми с други морски обитатели, включително и много интересен цилиндричен с медузи:

А накрая, за изпроводяк, се приближих към един последен морски аквариум точно до стълбището. Когато се наведох, към мен енергично заплува едно разперено синьо-оранжево рибе с явното намерение да ме изгони по-далеч от територията си. За малко да ме уплаши:

Който знае какво е и защо вместо да го е страх или да ме игнорира, реши да ми се дърви, нека каже, моля. :)

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Аквариум: Гола Вода
Отг: Аквариумът в Берлин - соленоводни аквариуми, част III
« Отговор #1 : вторник, 23 декември 2008 г., 12:41 ч. »
Супер снимки  ;)

Неактивен etg

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #2 : вторник, 23 декември 2008 г., 14:41 ч. »
мандарин- Pterosynchiropus splendidus

Неактивен Smeagol

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 164
    • youtube канал
« Отговор #3 : вторник, 23 декември 2008 г., 15:36 ч. »
 Не ти се дърви мандаринката  :)  Просто почти няма врагове в природата и е крайно любопитна и безцеремонна. По-скоро е проверявала дали няма да даваш манджа.
Иначе много благодаря за поредната част от репортажа. Този път ми направи впечатление ужасното състояние на някои от рибите и безгръбначните, а Хепастуса - "Дори" е направо плашещ. Много от безгръбначните са в тотален стрес, но хората там си знаят най-добре...
Благодаря отново!  :bow:
" Безкарайни са само Вселената и Човешката Глупост като за Вселената не съм сигурен! "
                                                                                                          Айнщайн

youtube канал - http://www.youtube.com/stasis333

Неактивен kamos

• Активен потребител
  • Публикации: 439
  • Нас. място: Несебър
  • Антон Ганчев
    • Linux blog
« Отговор #4 : вторник, 23 декември 2008 г., 17:45 ч. »
Боби благодаря за чудесния репортаж. Не че се заяждам ама най-хубавата част от поредицата последна я пусна????
.Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...           (Кочетов С.М.)

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #5 : вторник, 23 декември 2008 г., 18:08 ч. »
Боби благодаря за чудесния репортаж. Не че се заяждам ама най-хубавата част от поредицата последна я пусна????

Е как защо, за да има "съспенс". :D
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.