Автор Тема: Пазара за животни - Констанца, Румъния  (Прочетено 5004 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Пазара за животни - Констанца, Румъния
« : неделя, 08 август 2010 г., 20:36 ч. »
Здравейте!

Със двама колеги, отдавна се канехме да посетим пазара за животни в Констанца, Румъния. Само бяхме чували само за него и имайки предвид разстоянието (около 150 км) и значително облекчения режим  на границата, само чакахме да се отвори свободен за всички ден. В края на краищата днес в 7 часа сутринта тръгнахме. Забравих да спомена, че пазара се прави всяка неделя. Бях се чул по телефона с местен акварист, който да ни насочи към пазара и да не се лутаме. Въпросния пич се казва Валентин Тиганс, мой приятел с когото подържам интернет контакт от доста време но не бяхме се виждали на живо все още. Нямаше почти никой по пътя и пристигнахме за час и нещо. Валентин ни чакаше на бензиностанция извън града. Прехвърлих се при него и влязахме в града.

Сградата на военното адмиралтейство:

Града:

Накрая стигнахме пазара:

Валентин ни обясни, че лятото има много по-малко продавачи и търговията позамира, за разлика от другите сезони. Все пак имаше прилично количество рибки. Живородки, цихлиди, харацини, сомове.

Тук се виждат и цени. Делите на 2 и получавате цената в лева:

Още цихлидки:

Растения местно производство:

Пообиколихме и магазинчетата. Едно от тях беше много приятно и аквариумите бяха хубави:

Накрая хапнахме в приятно ресторантче и се прибрахме по-живо и здраво. На снимката сме аз, Валентин и Владо (luther).

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Отг: Пазара за животни - Констанца, Румъния
« Отговор #1 : неделя, 08 август 2010 г., 21:01 ч. »
Цецо, проучи дали няма нещо подобно в Букурещ. Навит съм да спретнем една разходка до там.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Пазара за животни - Констанца, Румъния
« Отговор #2 : неделя, 08 август 2010 г., 21:11 ч. »
Има Дияне. Следващата екскурзия е точно там. Ще уговоря подробностите тези дни. Имам двама приятеля акваристи от там...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.