Автор Тема: ZeoVit - в търсене на истината.  (Прочетено 19776 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Canary

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: Norwich, UK
  • On the Ball, City
Отг: ZeoVit - в търсене на истината.
« Отговор #30 : сряда, 09 ноември 2011 г., 23:10 ч. »
Здр, Марио!
Нямам информация да се изпозва нещо по-различно от нормалното осветление като метал халиди, т-5 и ЛЕД.
Честно казано, нямам идея за goniopora, но ще питам при първа възможност. НЕ виждам някакъв проблем с отшелниците, но за въпросните червеи, наистина нямам идея! Да бъда честен, малко ме хвана неподготвен. Смея да кажа, че изчетох доста от форума ан Зеовит и подобни въпорси не съм срещал.
Ще питам и щом имам резултат, ще пиша в темата.
Поздрави!!!

Kick it off, throw it in, have a little scrimmage,
Keep it low, a splendid rush, bravo, win or die;
On the ball, City, never mind the danger,
Steady on, now’s your chance,
Hurrah! We’ve scored a goal, City! City! City!

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #31 : четвъртък, 10 ноември 2011 г., 23:49 ч. »
Мда, за осветлението е ясно.
Отшелниците са яки животни, не се уточних относно ракообразните. Имам пред вид нежни скаридки, филтриращи крабове и други силно засими от разтворените във водата вещества, с които се хранят. Тридакните и протулите също се хранят от филтрация, но вторите у нас - в БГ, често загиват вероятно от глад. Същото важи и за гониопората.
Някои открития стават случайно и за това начина на хранене може и да е удачен за едни от изброените или да предизвикват отравяния у други.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен Canary

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: Norwich, UK
  • On the Ball, City
« Отговор #32 : петък, 11 ноември 2011 г., 10:30 ч. »
Аз нямам от изброените от теб животинки и не мога да коментирам, но не съм чул някой да има проблем.
Аз лично нямам загуби, освен един клоун и корал бютито, но те загинаха от Ихтио и не виждам връзка със Зеовита. Във всеки спучай някой щеше да репортне, ако има проблеми...
Поздрави!
Kick it off, throw it in, have a little scrimmage,
Keep it low, a splendid rush, bravo, win or die;
On the ball, City, never mind the danger,
Steady on, now’s your chance,
Hurrah! We’ve scored a goal, City! City! City!

Неактивен trex700e

• Активен потребител
  • Публикации: 161
« Отговор #33 : вторник, 29 ноември 2016 г., 19:12 ч. »
Някой дали знае продуктът Coral Snow има ли някакъв заместител, който да се продава на нашия пазар? Хубави са продуктите на Коралензухт, но поръчването от чужбина, съпорта на Коралензухт и т.н. са....... >:(

Бих добавил съвет-ако някой си поръчва бактерии (ЗеоБак) и други продукти да го прави сега в студеното време, че иначе ако поотлежат в някой топъл склад на въздушното карго , не се знае колко качествен продукт ще получи...
Sumps are for chumps!

Неактивен trex700e

• Активен потребител
« Отговор #34 : вторник, 27 декември 2016 г., 14:29 ч. »
 Хахаха натъкнах се на хипотеза, че KZ Coral Snow е тебешир :D
Дали е възможно да си купуваме тебеширче за 500 лева :D

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2509907

Доколкото аз разбирам това е CaCO3 или калциев карбонат , което го има из търговската мрежа на 5 лева килото.
Sumps are for chumps!

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #35 : вторник, 27 декември 2016 г., 18:15 ч. »
Мисля, че coral snow не е само CaCO3, тъй като не се утаява и пресича по този начин. От друга страна тебешира съдържа доста примеси - оцветители, втвърдители и др(освен гипс). Вярно е, че KZ използват достъпни и евтини суровини, но веществата и дисперсните среди в тях са умело съчетани и проверени. Срещал съм се лично с шефа и ми направи впечатление, че хич не му пука дали го мислят за шарлатанин.
Е, ако все пак си вземеш този продукт в количество за 500 лв. ще го ползваш доста години. Не съм химик, но ми се удава да мисля като водно създание, както ме съветва моят приятел Хейко Блехер (приятели сме във Fb :D).
Мисля, че няма да сбъркаш, ако ползваш техни продукти - стига да не объркаш указанията. :drinks:
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен trex700e

• Активен потребител
« Отговор #36 : вторник, 27 декември 2016 г., 18:41 ч. »
Понеже на мен 100 милилитра ми излезе 45 лева с доставки и т.н. и за това ,  за 500 лева едно кило казвам , защото чист калциев карбонат в магазин Валерус 97% е 5 лева килото. Иначе да, ако заредя за 500 лева от оригиналния продукт ще трябва да зареждам чак като внуците се заженят.  Не, че  бих пробвал-нано аквариумите позволяват лукса да си ползва човек оригиналните продукти и нямат свършване :D

Аз ползвах някои неща, лошото е че ги няма в Бг. а доставката е много мудна. Иначе всичко им е супер. Особено Coral Snow прави водата кристална.
Иначе и тука дават пак такава рецепта :
http://www.nano-reef.com/topic/364821-diy-kz-coral-snow-with-97-purity/
и нито един не се оплаква,даже са доволни, та може и да работи това, знам ли...

Само здраве, любов и професионални успехи през новата 2017 г. ти пожелавам!  :drinks:

Sumps are for chumps!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.