Автор Тема: Нормално ли е Apistogramma panduro да е много агресивна?  (Прочетено 1673 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен AGENTO

• Активен потребител
  • Публикации: 281
  • Нас. място: Варна(на работа,в къщи и от време на време за по бира)
Нормално ли е Apistogramma panduro да е много агресивна?
« : четвъртък, 15 януари 2009 г., 17:03 ч. »
Преди 5 дена си взех 2 апистограми пандуро.Още са доста малки(около3 см.).Преди да си ги купя прочетох,че трябва да осигоря достатъчно укрития.От двете страни на аквариуна имам гранитни скали,които образуват пещери,добавих 2 кокосови ореха разрязани по средата с дупки(не ме кефят много).Мислех,че имам достатъчно площ на дъното (125/30см.)за да има място за тях и четирите ми рамирези,но явно съм сгрешил.Освен,че гонят тях,но се и нахвърлят и на барбусите ми.Много са малки за да им направят нещо,но все пак се притеснявам.Нали са цихлиди джуджета и не трябва да правят толкова пакости.Държат се точно като нигрофасциатуса,който имах и подарих заради агресията му.Странно е ,че рамирезите ми са доста пасивни спрямо тях и се плашат,а са доста по-големиДори три от тях се обезцветиха доста.Стях нямах никакви проблеми и очаквах,че апистограмите ще са със сходно поведение.Твърде много рибки ли имам в дънния слой?Мисля,че образуват двойка,наблюдавам интересни любовни танци.Възможно ли е това да е причината?Моля за съвети от хора с опит!Благодаря

Неактивен Smeagol

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 164
    • youtube канал
Отг: Нормално ли е Apistogramma panduro да е много агресивна?
« Отговор #1 : четвъртък, 15 януари 2009 г., 18:39 ч. »
 Не съм забелязвал някога сериозна агресия от страна на пандуротата. Дори не закачат почти новородени молинезии. Вероятно новообразувана двойка се доказва и скоро ще се успокоят. Към другите апистограми е нормално да са по-агресивни.
" Безкарайни са само Вселената и Човешката Глупост като за Вселената не съм сигурен! "
                                                                                                          Айнщайн

youtube канал - http://www.youtube.com/stasis333

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.