Автор Тема: Неизвестната Италия-част четвърта  (Прочетено 2778 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Майкъл

• Активен потребител
  • Публикации: 53
  • Нас. място: Несебър-Пловдив
Неизвестната Италия-част четвърта
« : четвъртък, 23 декември 2010 г., 21:05 ч. »
.
................................................................

Неизвестната Италия-част четвърта

................................................................

Малко думи и образ за битово устройване в Рим
Къмпинга беше почти в центъра.

Вътрешен безплатен транспорт в къмпинга

Тоалетните и баните

Макар и с пищна растителност, такива машинки по цял ден работят и почистват до блясък

.................................................

За съжаление като се върнах снимките от единия ми фотоапарат от 1000 бяха останали около 100 по незнайни причини, а имах намерения да разказвам много за Рим . Опитах с нет снимки но нямаше такива които да съответстват на разказа ми и затова употребих по неизбежност само няколко нет снимки за което се извинявам на авторите.

.................................................

Сан Джиминяно

Много красив и оригинален град известен със своите кули. Първоначално са били 72, но са запазени до днес само 14 бр.
Туристопотока е толкова силен, че местните жители са получили стрес. Разбирам ги чудесно, защото си представих как се чувствам през лятото в Стария Несебър и как заради многото туристи винаги отбягвам да излизам от къщи и пеш и с кола. Представете си само, че Сан Джиминяно се посещава годишно от 3 милиона туристи, точно толкова колкото за цялото ни черноморие за един силен сезон.

Снимки на цяла кула трудно се прави поради липса на място за обхват.

Типична средновековна уличка

Градът е известен с кулите си

..............................................

Пиза
Всеки път когато стъпя в Пиза и си казвам, че ако не беше наклонената кула, щеше да е един незнаен градец, който и случайно заблуден ще мине транзит.Нищо интересно в него и никаква тръпка. Покрай кулата става известен площада  като "Площада на четирите чудеса"
Наклонената кула е едното чудо...
Второто чудо е покритото гробище, което по лични съображения никога не съм посещавал
Третото чудо е катедралата
и четвъртото- бабтистерията
Съществува версия, че обема на баптистерията е по голям от този на катедралата
макар че с просто око се вижда обратното-катедралата е почти 2 пъти по голяма от бабтистерията
и местните твърдят, че именно това е чудо, но аз лично смятам че са туристически трикове.

Тоскански пейзажи

Типичните крайградски вили и пътища с кипариси

Пиза надвечер

Крайбрежието на р.Арно

Кулата надвечер

Църквата и бабтистерията

Прочутата наклонена кула

Баптистерита

Църквата и кулата

Мястото за гей-срещички

..........................................

Мантуа
Езерото в Мантуа-мястото за спорт и отдих на хората

Първи впечатления от Мантуа

Замък в града и интересното е, че е правен от тухли а нямаше влага по стените

Къщата на Риголето

Градската катедрала в Мантуа, известна с това че е направена в 3 различни стила: барок, готика, и класицизъм

Централния площад

Обичайните фонтани за италианските градове

Случайна къща в центъра

Случайна тиха уличка

Срещу тази сграда се намира полицията или емигрантската служба не разбрах точно какво, но имаше много чернокожи на опашка и чоплеха семки и други неща и хвърляха по земята боклуци и една русокоса девойка със сини очи с една метла и плик им чистеше постоянно. Нарочно не ги заснех, че ми стана нещо дискомфортно от ситуацията.

............................................

Петте земи
Чинкуе Терре са пет малки селца: Монтеросо ал Маре, Верназа, Корнилия, Манарола и Рио Маджиоре, откъснати от света, на брега на морето и да се достигне до тях е направо мъчение. Опитах да вляза в две от тях, но поради липса на място за паркиране се върнах. Успях едва на третото Манарола, и след това повече не опитвах за останалите две.
Освен, че пътя е много тесен и остри завои един след друг, полицията ме гледаше на кръв с този кемпер, защото разбрах, че в сезона дори са забранени кемперите да шетат из тия селца.

Пропуснатото Корнилия, още като се появих на входа на селцето и там има паркинг, но човека на бариерата като ме видя и отдалеч ми направи знак да въртя и да бягам назад.

Пропуснатото Риомаджоре

Соц.реализъм на пътя между двете села

Кемпера на единствения безплатен паркинг на който съм спирал в Италия-паркинга на село Манарола.

От паркинга се слиза по тясна пътека към селото и ето я първата къща апликирана в скалите

Главната уличка с потока

Уличките са широки по 1 метър

Стълбище с пластика в центъра, под тях минава тунела на ж.п.линията за Генуа

Алое в грамаден вид

Повечето улички са всъщност стълбища

Романтично ресторантче

Рибното пристанище, а в дълбочина се вижда пътеката по която се отива само пеша до другото село на 3 км.

Изглед откъм пристанището. Най долния прозорец на розовата къща е на ресторантче.

Ето я "Пътеката на влюбените" водеща до съседните села в които не успяхме да влезем с кемпера

Бугинвилея

Пасифлора с плодове
Тези плодове са най мощната природна виагра. Когато испанците завладяват централна Америка и някъде си, незнайно къде точно, те забелязали, че местните индианци почти денонощно правили секс и нямали умора. Установяват, че основната им храна са плодове на една лиана, опитали и те и разбрали че системата работи супер.Но свещениците се усещат бързо и канонизират растението, като го оприличават с житието на Христос. Листата са винаги петделни-това били ръцете на фарисеите. Пипалата с които се закрепва-са камшиците на мъчителите. Цветчетата са винаги 12-апостолите. В средата цвета има венец подобен на тръния венец на Христос. И най в средата цвета има кръст.
Така дълго време това растение и плодовете са табу за хората и почти забравено. Възстановено е в разни цветови вариации и форми, едва в средата на миналия век. Но от старите времена му остава името-"Пасифлора" пасион-страст и флора-растение.

Огромен цикас

Морето от пътеката

Проба на водата на Средиземно море

Тук ме хвана срам че в нашето море не съм се топвал над 20 год. а живея на 50м. от брега, не зная къде е плажа и има ли го въобще.

Скални образования

Ежедневие

Един готин пицар и отличен търговец. Всички предлагани лакомства ги имаше написани в специално меню с превод на много езици включително и на български.

Ето превода за това което хапнах аз

Тракторчето няма избор

.....................................................

"Един може да открие повече от друг,  но никой не може да открие всичко". - латинска поговорка

......................................................

Край на пътеписа

......................................................

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Отг: Неизвестната Италия-част четвърта
« Отговор #1 : петък, 24 декември 2010 г., 17:15 ч. »
Майкъл, здравей!
Ако продължаваш по този начин, ще съм ти много задължен. С минимум усилия - все едно, че вчера съм се върнал от път. Благодарности от мен! :highfive:
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.