Хайде и аз да се разпиша в този раздел с малко сними от миналогодишното издание на фестивала Nova Rock.
След като кацнахме във Виена и прекарахме 2 дни в разглеждане на забележителности, под което разбирайте основно кръчми (щото аз музеите не ги ЗАБЕЛЯЗВАМ много), хванахме влакчето за Никелсдорф - макло градче от селски тип, в близост до което се провежда фестивала.
Ето тук се разтоварваме рок ентусиастите:
Някаква такава беше обстановката в градчето. Място където цари спокойствие през цялата година, с изключение на тези 3 дни, когато се излизват до 200 000 човека за фестивала.
След малко ходене пеша стигаме до мястото на самия фестивал. Жега, прах, боклуци по земята и купища потни фенове... Каква идилия:
Това е нашата палатка:
Скоро започват първите концерти. Събитието откриха доста тежките Caliban. Вдига се страшна прах от погото отпред:
Ето ме и мен, събирам смелост с канче бяло вино:
Лека полека започвам да приближавам една от сцените. Свирят Black Stone Cherry:
Има колоротни субекти в публиката. Забележете типчето в средата на тази снимка:
Май гледката към небето е най-естетически издържана
:
Някои от австрийките са едрички:
Disturbed на сцената:
Mastodon:
Вече се стъмва. Става хладно и започва да пръска дъжд. Нищо обаче няма значение. Придвижил съм се на втората сцена, където забиват Faith No More (тогава ги гледах за първи път, последваха още 2 през 2010):
Nine Inch Nails направо ни размазаха. Междувременно на другата сцена свирят Slipknot и Metallica. Аз обаче предпочетох Faith и Nails:
Дъжда става все по-силен, студът все по-осезаем. Прибирам се на сухо в палатката и там прекарвам доста часове. Вън не спира да вали около 12 часа. Само бирата ми свети:
Вън стана калничко:
Обувката ми:
В очакване на Lacuna Coil:
Малко от "прекрасната" гледка:
Static-X излязоха на сцената с полу гола танцьорка:
....А след тях ми падна батерията на фотоапарата.
Събитието беше посетено от около 150 000 човека. В продължение на 3 дни на 2 сцени свириха:
Metallica, Placebo, Die Toten Hosen, Nine Inch Nails, In Extremo, Machine Head, Slipknot, Kaiser Chiefs, Limp Bizkit, Faith No More, Chickenfoot, Dimmu Borgir, Mastodon, Chris Cornell, Guano Apes, Gogol Bordello, Killswitch Engage, Trivium, Disturbed, Staind, Madsen, Sunrise Avenue, Monster Magnet, Static-X, Black Stone Cherry, Dredg, Less Than Jake, The Gaslight Anthem, All That Remains, Sevendust, Caliban, Lacuna Coil, Duff Mc Kagan's Loaded, The Living End, Dir En Grey, Bring Me the Horizon, Sonic Syndicate, Expatriate, 3 Feet Smaller, Julia, Atrocity, August Burns Red, Drumatical Theatre, The Druango Riot, Kilians, The Temper Trap, Eisbrecher, And So I Watch You From Afar, Xenesthis, No Head On My Shoulders, Zeronic, Rolo Tomassi, Centao, Kontrust.