След дълга пауза два месеца след посещението ми в берлинския зоопарк се наканих най-сетне да пусна и тема за тераруимите със земноводни, насекоми и влечуги, помещаващи се в същата сграда, в която и аквариума.
Влечугите са първото, на което се натъква човек, щом се качи на етажа с терариумите:
Ще ми е интересно, ако някой ми каже защо на змията от предния кадър й пускат някакъв бял дим/газ в терариума:
А тук хванах похапването:
В средата на сградата се намира по-голямо помещение с височина няколко етажа, през чиято среда преминава окачен мост:
Добре, че си остана окачен, защото под него живее ето този "младеж" заедно с годенициата с:юи:
Оформлението е с доста зеленина, а влажността на въздуха е висока:
Последните две снимки са от по-малък аква-терариум.
Някои от обитателите на етажа са по-ярки, но и по-плахи:
Ще ви остава да гадаете какви трябва да са обитателите на ето този терариум:
Който отгатне, ще получи флакон с Raid (скрита рекламааа!)
Над крокодилите трябвало да живеят пеперуди, но аз успях да видя само табелки и гъста растителност:
А това е "мравешка ферма":
Имаше и по-дълги твари:
Също и по-рогати:
А и такива, на които на пръв поглед мястото им е в аквариум, а не в терариум:
А някои раци даже и черупките си позволяваха да си качват по дърветета:
Този красавец беше далеч по-космат и спокоен:
А този не посмях да го разгледам отблизо, защто някой беше оставил терариума отворен:
На излизане щракнах и един кадър с мрачния изглед на берлинския зоопарк:
Дребен, неприятен дъждец, лек студен вятър и мрачно германско настроение... Е, това беше на едно друго място и по друго време. Сега вече наближава пролетта, затова ето няколко снимки бонус. Смятам, че тези последните четири "портрета" се получиха доста добри: