Автор Тема: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XIII кръг (класиране)  (Прочетено 7163 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XIII кръг (класиране)
« Отговор #15 : вторник, 22 февруари 2011 г., 13:50 ч. »
Честито на печелившите  :yahoo: Според мен най-добрата снимка е избрана като такава. :bow:
Boby_  не разбирам как така критикуваш относо композиция в предвид една спечелила снимка на "крокодил", изпълващ цялото изображение с бликове от светкавица и тъмница за фон. А не, чакай, там няма шум, е виж това е друга работа. :clapping:  А снимки, които според теб не са за конкурса, защо просто не ги извади?

E, Luke, бъде малко по-обективен. :) Твоята бета дори не е на фокус, шумът е само "черешката" на тортата.

Както Kratun вече отбеляза, решението за това кои снимки да влязат и кои да останат извън гласуването не го взимам само аз, а е общо и "избистрено" след диалог с целия екип. Коментарите за снимките обаче са мои, отразяват само личното ми мнение и не са от името на екипа.

Нали не очакваш да се хвърля да защитавам собственото си "гардже"? :D
Моята снимка, която спечели в миналия кръг, наистина не беше особено добра. Единствените й две предимства са прекрасната риба и уловената "прозявка", всичко друго подлежи на сериозна критика. Затова и лично аз се изненадах от факта, че бе класирана на първо място. По тази причина се отказах да участвам със снимки на мои риби в конкурса - твърде лесно разпознаваеми са и това хвърля съмнение върху гласовете, а по-конкретно никак не е ясно дали гласовете са за мен или наистина защото гласуващият харесва снимката. Но класирането и тогава, и сега е такова, каквото са го определили потребителите с гласовете си.

Но да се върнем на сегашния кръг. Това, че моята снимка не е кой знае какво, по никакъв начин не прави твоята по-добра. :D Фактът, че изобщо повдигаш въпроса и смяташ, че това е валиден аргумент, ме навежда на някои изводи, но за да не влизаме в излишни разправии, ще си ги запазя за себе си.

И недей приема критиката толкова лично - говоря за една снимка, а не за теб. Сарказмът също не е добър избор на подход - заради това, че съм го използвал доста щедро в миналото, сега имам имунитет към него. Ще рикошира и ще се върне обратно и тогава ще стане неловко за всички. :D
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Luke

• Активен потребител
  • Публикации: 27
    • блог
« Отговор #16 : вторник, 22 февруари 2011 г., 15:42 ч. »
Идеята да напиша коментара се роди след като видях снимката, спечелила предишният кръг, а като видях, че е твоя се изумих...  :eyes: Усетих, нещо нередно, нещо нечестно спрямо всички, а не в частност - мен. Бях вече прочел коментарите ти за снимките и не можех да направя връзката. За хората, които не знаят как да снимат (включително и аз) ще бъде ли от полза тази градивна критика, след като самият й автор не я прилага? А ако редкият екземпляр е по-важен не трябва ли други да са коментарите? Нито съм се нацупил, нито пък идеята ми е да си вадим кирливите ризи.  :wink1:
100 л. - 15 златен неон, 10 червен неон, 2 кери, 2 лобео, 2 ботия лохачата, 2 коридорас
8л. - 1 бета Спл.(м)

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #17 : вторник, 22 февруари 2011 г., 16:07 ч. »
Идеята да напиша коментара се роди след като видях снимката, спечелила предишният кръг, а като видях, че е твоя се изумих...  :eyes: Усетих, нещо нередно, нещо нечестно спрямо всички, а не в частност - мен. Бях вече прочел коментарите ти за снимките и не можех да направя връзката. За хората, които не знаят как да снимат (включително и аз) ще бъде ли от полза тази градивна критика, след като самият й автор не я прилага? А ако редкият екземпляр е по-важен не трябва ли други да са коментарите? Нито съм се нацупил, нито пък идеята ми е да си вадим кирливите ризи.  :wink1:

Намекваш за манипулация на гласуването? Всъщност не намекваш, а направо го казваш. :) Прав си за едно - моята снимка не заслужава първото място. От известно време съвсем умишлено и целенасочено не пускам най-добрите си снимки в конкурса, а по-посредствени. Правя го, за да избегна неприятния ефект винаги да има член на екипа най-малкото в тройката, което отстрани изглежда доста неприятно. От друга страна пък когато има 6-7 участници, всяка снимка отгоре е полезна за конкурса, поради което и пусках снимки понякога. Въпреки явните недостатъци (недостатъчна рязкост, неестествени цветове, блик в долната част на хрилете и т. н.) снимка спечели. Какво трябваше да направим? Да променим гласуването, за да не спечели тя и да подменим вота, защото не изглежда добре отстрани? Е, няма начин това да се случи в Аквапортал.
В последните два кръга обаче участието е достатъчно активно и спокойно може да се мине без моите снимки. Ако някой ден имам възможност да снимам риби, които не са мои или никой не знае, че имам, може пак да се пробвам.
Стига толкова обяснения за пировата победа в предния кръг. Такова беше гласуването, такова беше класирането. За съжаление твърде често потребителите гласуват за най-цветното и най-шареното, което видят.

Сега за коментарите ми по отношение на твоята и другите снимки. Не съм кой знае какъв специалист, но смея да твърдя, че разбирам нещо от фотография и критиките ми са достатъчно обективни. Имам доста опит в снимането на риби, знам какви са основните грешки и за повечето съм наясно как могат да бъдат избегнати. Не виждам по какъв начин фактът, че в предния кръг е спечелила не съвсем заслужено моя снимка, отменя това. Твое право е да не харесваш коментарите ми, но мога да те уверя, че сред активните потребители в този форум има не повече от 3-4 души, които вероятно ще са по-точни от мен в това отношение, а и те като цяло избягват да коментират.

Ето, загубих 10 минути да обяснявам очевидното на човек, недоволен от коментара ми за оценката. И как после да накараме хората да се аргументират и да пишат защо дават дадена оценка, като винаги се намира някой да мърмори?
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Luke

• Активен потребител
  • Публикации: 27
    • блог
« Отговор #18 : вторник, 22 февруари 2011 г., 16:21 ч. »
ОК! Приятна вечер!
100 л. - 15 златен неон, 10 червен неон, 2 кери, 2 лобео, 2 ботия лохачата, 2 коридорас
8л. - 1 бета Спл.(м)

Неактивен ceci

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Здравейте, току що се регистрирах и бих искала да направя следното предложение към администраноторите. Би било хубаво в бъдеще да се разделя Конкурс за снимка на аквариумни обитатели на две категории, а именно: за морски обитател и сладководен обитател.
Няма как според мен да се прави сравнение между морска рибка, като например Клоун и сладководна такава, а пък ако ще тя да е дискус.
Морските риба са с много по-наситени цветове и на фона на живите корали е абсурд да се смята,че може да ги конкурира която и да е друга риба.
Това е просто едно предложени от моя страна, върху което бихте могли да помислите.
Лично аз страшно много харасвам морските аквариуми  и винаги съм се възхищавала на хора, които имат възможност да потдържат такива. Възможностите и времето все още не ми  позволяват да имам такъв аквариумна , въпреки факта, че имам в къщи два аквариума , единият 240 л., а другият 110 л. с големи 14-15 см. дискуси а това също не е малко работа.
Това е от мен за сега, ще съм благодарна ако обърните внимание на моето предложение

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Здравей! Добре дошла!
И друг път се е стигало до това предложение. Аргументите пак бяха същите. Вярно е че соленоводните обитатели са по-атрактивни на външен вид, както е вярно и това, че са по-екзотични, защото се срещат по-рядко.
Конкурсът е за снимка на аквариумен обитател. Визията на този обитател не би трябвало да влияе толкова много при оценяването. Един обикновен неон е в пъти по-труден за снимане от един морски таралеж или раче пустинник. Качеството на изображението, действието, което стои запечатано в кадъра, индивидуалния подход на автора - това са ценните неща, които гласуващите трябва да стимулират с вота си.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен ceci

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Ок, много благодаря за бързия отговор. Да така е това също е ценно, качеството на снимката. Следващият път ще пробвам да участвам и аз.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #22 : неделя, 27 февруари 2011 г., 18:51 ч. »
Очаквам адресите на победителите на Л.С. заедно с номер на мобилен телефон за да организирам доставката на наградите. Втория и третия да ми пишат какво искат от магазина. Ако има нещо неясно или за доуточняване, моля пак на Л.С.
Благодаря!

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
Очаквам адрес за доставка на наградата на третия в класирането Kole99, както и номер на мобилен телефон. Ако до утре вечер не получа нищо наградата отива при следващия в класирането.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
Третата награда отива при следващия в класирането Адам. Канистъра за Огнян ще получи Вили в магазин Астарио и Оги ще си го вземе от там, За втората награда на Митака е поел отговорност hauman. Заявката за наградите е дадена. В първия работен ден след празниците ще получите наградите си с куриер. Още веднъж честито на победителите и от името на екипа благодарим на магазин "Аквамания" за чудесните награди.
 :drinks:

Неактивен M_I_T_A_K_A

• Активен потребител
  • Публикации: 134
  • Нас. място: Русе
Аз вече получих моята награда. И аз благодаря на магазин "Аквамания" и на hanuman за съдействието да стигне до мен :drinks:

Неактивен ogogogo

• Активен потребител
  • Публикации: 716
  • Нас. място: софия
  • Огнян Пеев
И аз си получих днес наградата.
Всичко е точно.
Благодаря!
Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
Днес получих Л.С. че третата награда също е пристигнала при получателя си.

Още веднъж честито на победителите и започвайте да се готвите за следващия конкурс.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.