Автор Тема: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XIII кръг (класиране)  (Прочетено 7242 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.

Представяме ви класирането в тринадесетия кръг на конкурса за снимка на аквариумни обитатели:

Победител: ogogogo
Оценка: 8,3443
Заглавие: Дай една целувка

Второ място: M_I_T_A_K_A
Оценка: 7,1311
Заглавие: Хубав дом

Трето място: kole99
Оценка: 7,0984
Заглавие: Морски кончета

Можете да видите цялото класиране ТУК.

Благодарим на всички участници и гласували!

Вече можете да коментирате участниците, класирането, гласуването и всичко друго, свързано с конкурса.  :drinks:

В този кръг членове на екипа или свързани с тях лица не са участвали, така че наградите отиват при първите трима в реда на класирането им.

Специалната награда за гласувал с резултат, най-близък до крайното класиране, се печели от rado76, който събра отклонение от бала от само 16,1 точки, като непосредствено след него се нареждат ТАТАРЧЕВ и камен_chochev. За сравнение гласувалият с най-голяма разлика от крайното класиране е със 85,46 точки разминаване. :) Това е голямо подобрение в сравнение с предишния кръг - първите шестима в тази своеобразна класация са с по-малък сбор от победителя в дванадесетия кръг.

Екипът на AQUAPORTAL.BG

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Конкурс за снимка на аквариумни обитатели - XIII кръг (класиране)
« Отговор #1 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 15:02 ч. »
Честито на победителите, специални адмирации за забразомата - личния ми фаворит!
Отново печелят морските обитатели, този път съвсем безапелационно.  :)

Оги да почерпи!  :drinks:
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #2 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 15:11 ч. »
Понеже съм единственият, който си е направил труда да коментира снимките по време на гласуването, ще сложа тук коментарите си:

УчастникКоментар
ogogogoКадърът ми харесва като композиция. Може би зебразомата е твърде светла и не личат детайлите, но въпреки това е моят личен фаворит за победата. Висока оценка
iliyagЕдна от малкото снимки на фокус. Не ми харесва твърде тесния кроп и блика по гърдите на рибата, но въпреки това оценка над средната.
nihi79Една от снимките, за които бях против да бъдат допускани до конкурса. Няма фокус, има блик на гърдите на рибата и отблясъци и боклуци по стъклото. Слаба оценка.
nasko_1_Още една снимка, която според мен няма място в конкурса - няма фокус и е обезшумявана твърде много. Слаба оценка.
kole99Чудесно уловен кадър! Има доста недостатъци като чисто техническо качество на изображението, но заради кадъра давам висока оценка.
metДобър фокус, като композиция също не е зле най-вече заради ракурса, но има доста боклуци (мръсно стъкло или плуващи във водата). Можеше малко да се постарае авторът с почистването им от фона в последствие. Все пак висока оценка - една от добрите снимки в кръга.
samuilАпистограмата е прекрасна! За съжаление сянката в предната част разваля всичко, а и композиционно не ми харесва. Средна оценка.
lerbyОще една снимка, която бих отхвърлил от участие. Композицията куца, а рибата не е на фокус. Слаба оценка.
evgeni200И пак снимка, която няма място в конкурса. Няма фокус, шарпвана е прекалено много, а композицията не ми харесва. Слаба оценка.
vl_dmЕдна от снимките, които ми харесват. Страшни антенки! :) Контрастът с бялата черупка ми идва малко в повече, но все пак висока оценка.
PacАз лично не разбирам този подход в композицията. Ако имаше нещо във фона, освен зелено размазано петно, би могло да се говори за повече дълбочина, но така виждам дребна рибка почти центъра на голям зелен фон. Средна оценка от мен.
GeriМалко ми липсва контраст с фона - отзад е твърде шарено. Въпреки това висока оценка.
adamИнтересна композиция, най-вече заради позата на рибата. Все пак тази голяма, бавна риба изисква абсолютно перфектен фокус, а такъв тук няма. Средна оценка.
AGENTOРастението под коридорасчето буквално "свети", а в същото време окото на рибата не се вижда изобщо. Оценка под средната.
LukeСнимка, която бих оставил извън гласуването. Няма фокус, твърде много шум за личния ми вкус. Слаба оценка.
cardinБлик в долната част на главата и гърдите. Тесен кроп. Оценка под средната.
milen_sfВ последния момент включих тази снимка от сантиментални подбуди и заради старанието на автора да я изпрати така, че да отговаря на всички условия. :) Въпреки това няма фокус и е прекалено шумна. Слаба оценка.
M_I_T_A_K_AХубава снимка. Аз бих извадил клоуна в по-едър план, но и така е приятно. Оценка над средната.
hanumanХубавото е, че рачето е на фокус. Лошото - че се вижда ръбът на аквариума, а освен него - и зелени петна по стъклото, както и нагревател във фона. Средна оценка.
spectraLLКрасива бета, но отблясъците по стъклото развалят впечатлението, също както и фонът. Средна оценка.
aonsu209Добър фокус. Не ми харесват композицията и фонът. Все пак оценка над средната.
butiПропорциите на снимката не ми допадат. Скаридата е дребна за този кадър. Все пак средна оценка.
Надявам се, че не обиждам никого - все пак говоря за снимките, а не за авторите. Честито на победителите!  :drinks:

Неактивен Divane

• Активен потребител
  • Публикации: 1 016
« Отговор #3 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 15:11 ч. »
Опс..в първия момент помислих,че някой е пуснал моята снимка  :crazy:
Честито!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #4 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 15:12 ч. »
Опс..в първия момент помислих,че някой е пуснал моята снимка  :crazy:
Честито!

Това е една доста снимана в последно време зебразома според мен. :D

Неактивен nihi79

• Активен потребител
  • Публикации: 234
  • Нас. място: гр.София
« Отговор #5 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 15:30 ч. »
Честито на първенците :dance3:

Благодаря за коментарите по снимките.За мен тази информация е полезна.

Неактивен DanyGod

• Активен потребител
  • Публикации: 545
  • Нас. място: Варна
  • Divolino.com
    • Divolino.com
« Отговор #6 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 16:33 ч. »
Честито на победителите  :drinks:

Определено този конкурс е доста по-професионален от предишните. Жалко само, че не можах да стигна до него, но се надявам заскедващия да се включа  :grin:
Divolino.com

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #7 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 16:40 ч. »
С изключение на снимката победител, която си беше явен фаворит, останалата част от класирането е като правена от генератор на случайни числа!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #8 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 18:13 ч. »
С изключение на снимката победител, която си беше явен фаворит, останалата част от класирането е като правена от генератор на случайни числа!

Хайде да добавим и другите две снимки от тройката - особено тази на kole99 си е уловен рядък момент, който напълно заслужава такова класиране. :) Но за нататък си прав - има много добри снимки, класирани доста зле - боцията на Гери, скаларията на met, даже синия рак на vl_dm. Аз затова отдавна призовавам всички гласуващи да отделят десет минути от безценното си време и да сложат коментари за всяка снимка - защо са гласували така, кое им харесва и кое не. Дори и да не разбират от фотография, това ще доведе до определено ниво на самодисциплина и осъзнат избор, а не само цъкане по оценките. :) Но засега тези ми вопли не срещат особено разбиране сред широката публика и генераторът на случайни числа работи със страшна сила.
Не забравяй обаче, че това е в основата на конкурса - ако искаме възможно най-обективно класиране, ще си подберем жури и ще си получим класирането. Но пък ще убием тръпката. :) Така е интересно и за участниците, и за гласуващите. Има емоции. Затова и компромисът е приемлив.

Неактивен met

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
  • Нас. място: Правец
« Отговор #9 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 19:07 ч. »
Браво на победителите  :drinks: 
Относно моята снимка, имаше доста мехурчета из водата и затова така се получи (повечето, от които изчистих).   :)

Неактивен Geri

• Активен потребител
  • Публикации: 800
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #10 : понеделник, 21 февруари 2011 г., 21:01 ч. »
Честито на победителите!!! :giverose: 
Пожелавам на всички от конкурса да направят още по-хубави снимки за следващия път! :)
500l Paludarium               
350l S.A. - Rio Nanay          
330l S.A. - Blue Diamond Discus

Неактивен ogogogo

• Активен потребител
  • Публикации: 716
  • Нас. място: софия
  • Огнян Пеев
« Отговор #11 : вторник, 22 февруари 2011 г., 07:00 ч. »
Благодаря на висчки гласували.
Поздравявам и всички участници в конкурса за чудесните кадри.
Естествено че ще черпя.На следващата сбирка ще вържем наградата
към някой кег с бира и ем ще я филтрираме,ем ще си пием :D.
Моят фаворит беше снимката на скаларията,но са съжаление не е даже
в тройката.
Хубав ден на всички!
Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

Неактивен Luke

• Активен потребител
  • Публикации: 27
    • блог
« Отговор #12 : вторник, 22 февруари 2011 г., 11:45 ч. »
Честито на печелившите  :yahoo: Според мен най-добрата снимка е избрана като такава. :bow:
Boby_  не разбирам как така критикуваш относо композиция в предвид една спечелила снимка на "крокодил", изпълващ цялото изображение с бликове от светкавица и тъмница за фон. А не, чакай, там няма шум, е виж това е друга работа. :clapping:  А снимки, които според теб не са за конкурса, защо просто не ги извади?
100 л. - 15 златен неон, 10 червен неон, 2 кери, 2 лобео, 2 ботия лохачата, 2 коридорас
8л. - 1 бета Спл.(м)

Неактивен AGENTO

• Активен потребител
  • Публикации: 281
  • Нас. място: Варна(на работа,в къщи и от време на време за по бира)
« Отговор #13 : вторник, 22 февруари 2011 г., 12:46 ч. »
Честито на победителите!Първата тройка е напълно заслужена,но ми се струва,че сте оценили много слабо снимките на Pac и cardin.Все пак става дума за микроскопични и подвижни рибки,които се снимат изключително трудно,особено с любителски фотоапарат.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #14 : вторник, 22 февруари 2011 г., 13:10 ч. »
А снимки, които според теб не са за конкурса, защо просто не ги извади?

Защото Боби не взема еднолични решения.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.