Понеже съм единственият, който си е направил труда да коментира снимките по време на гласуването, ще сложа тук коментарите си:
Участник | Коментар |
---|
ogogogo | Кадърът ми харесва като композиция. Може би зебразомата е твърде светла и не личат детайлите, но въпреки това е моят личен фаворит за победата. Висока оценка
|
iliyag | Една от малкото снимки на фокус. Не ми харесва твърде тесния кроп и блика по гърдите на рибата, но въпреки това оценка над средната.
|
nihi79 | Една от снимките, за които бях против да бъдат допускани до конкурса. Няма фокус, има блик на гърдите на рибата и отблясъци и боклуци по стъклото. Слаба оценка.
|
nasko_1_ | Още една снимка, която според мен няма място в конкурса - няма фокус и е обезшумявана твърде много. Слаба оценка.
|
kole99 | Чудесно уловен кадър! Има доста недостатъци като чисто техническо качество на изображението, но заради кадъра давам висока оценка.
|
met | Добър фокус, като композиция също не е зле най-вече заради ракурса, но има доста боклуци (мръсно стъкло или плуващи във водата). Можеше малко да се постарае авторът с почистването им от фона в последствие. Все пак висока оценка - една от добрите снимки в кръга.
|
samuil | Апистограмата е прекрасна! За съжаление сянката в предната част разваля всичко, а и композиционно не ми харесва. Средна оценка.
|
lerby | Още една снимка, която бих отхвърлил от участие. Композицията куца, а рибата не е на фокус. Слаба оценка.
|
evgeni200 | И пак снимка, която няма място в конкурса. Няма фокус, шарпвана е прекалено много, а композицията не ми харесва. Слаба оценка.
|
vl_dm | Една от снимките, които ми харесват. Страшни антенки! Контрастът с бялата черупка ми идва малко в повече, но все пак висока оценка.
|
Pac | Аз лично не разбирам този подход в композицията. Ако имаше нещо във фона, освен зелено размазано петно, би могло да се говори за повече дълбочина, но така виждам дребна рибка почти центъра на голям зелен фон. Средна оценка от мен.
|
Geri | Малко ми липсва контраст с фона - отзад е твърде шарено. Въпреки това висока оценка.
|
adam | Интересна композиция, най-вече заради позата на рибата. Все пак тази голяма, бавна риба изисква абсолютно перфектен фокус, а такъв тук няма. Средна оценка.
|
AGENTO | Растението под коридорасчето буквално "свети", а в същото време окото на рибата не се вижда изобщо. Оценка под средната.
|
Luke | Снимка, която бих оставил извън гласуването. Няма фокус, твърде много шум за личния ми вкус. Слаба оценка.
|
cardin | Блик в долната част на главата и гърдите. Тесен кроп. Оценка под средната.
|
milen_sf | В последния момент включих тази снимка от сантиментални подбуди и заради старанието на автора да я изпрати така, че да отговаря на всички условия. Въпреки това няма фокус и е прекалено шумна. Слаба оценка.
|
M_I_T_A_K_A | Хубава снимка. Аз бих извадил клоуна в по-едър план, но и така е приятно. Оценка над средната.
|
hanuman | Хубавото е, че рачето е на фокус. Лошото - че се вижда ръбът на аквариума, а освен него - и зелени петна по стъклото, както и нагревател във фона. Средна оценка.
|
spectraLL | Красива бета, но отблясъците по стъклото развалят впечатлението, също както и фонът. Средна оценка.
|
aonsu209 | Добър фокус. Не ми харесват композицията и фонът. Все пак оценка над средната.
|
buti | Пропорциите на снимката не ми допадат. Скаридата е дребна за този кадър. Все пак средна оценка.
|
Надявам се, че не обиждам никого - все пак говоря за снимките, а не за авторите. Честито на победителите!