Престанете да ме критикувате .... Особено са дразнещи коментари от типа " фокуса не е добър, светлината не е добра, ама ти давам максимална оценка", "защото си ми приятелче" ли? Кажете ми коя снимка, от снимките на сладководните, си заслужава да седи в тройката. Ами нито една. Качеството им е ужасно.... Знаете ли колко пъти съм я снимал с макрото, за да я разгледам, че даже и сега не знам кое какво и е. Говорите за качество, ами да, снимката е качествена, но не заради мен, а заради техниката, която използвам. Имам над 20GB някои от които с по-добро качество ... Айде аз, като имам солен аквариум, да не участвам в конкурсчето, че видите ли, на някой сомът му бил безцветен. Или да снимам със сапунерката следващият път. Или да си обезсоля аквариума ... За съжаление, факт е, че тези, които коментират се броят на пръстите на едната ръка. И за това има причина. Помислете над това.
г-н Чочев .... адски сте нагъл, арогантен и самовлюбен !!! Мислех да не коментирам, но Вие ме изкарахте от кожата .... Чудя се откъде да ви почна
1. От второто си място ли не сте доворен
Както казахте: "видях ситуация и я снимах и реших да я споделя" - браво..похвално... но защо си мислите че щом сте щракнали с "качествена техника" трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте №1
Според вас никои няма като вашата техника ли г-н Чочев
Аз примерно снимам с Nikon D200 - достатъчно добра ли е за вас, да заснема примерно някакъв си
стъклен сом И с тия 20 GB ме разсмяхте - аз като имам 1 ТВ снимки какво да кажа...? Много съжалявам че нямам морски аквариум (засега) с някои морски дракон или морска костенурка вътре, че да ми е по интересна снимката..но ще го преглъгна някак. Както се спомена и се разбра, първостепенно се гласува за самата рибка като такава и ЕСТЕСТВЕНО че морските са МНОГО по красиви от простосмъртните сладководни. Аз лично нямам проблем с това !!!
2. Вие г-н Чочев, не приемате критика а
Аз лично не познавам никои от форума освен Вили и победителката Петя, НО приемам забележките на Деси (divane) като обективни, и стимулиращи ме за още по добра снимка
ЗАЩОТО Е НЕЙНО МНЕНИЕ ! Тя мисли така, формулира се (а можеше само да си гласува без да дава каквито и да било съвети!!!) и аз като мъж, любител акварист и фотограф ПРИЕМАМ тези забележки без да се цупя или коментирам повече. Уж не сте били на кое място сте , а коментирете с цитат " кое от сладководните заслужава да е на челно място "
МНООГО СТЕ НАГЪЛ Защо моя безцветен стъклен сом, за 4 лв. да не се конкурира с ВАШАТА НЕВЕРОЯТНА СКАРИДА И ЗВЕЗДА ? ЗАЩОТО НЕ Е МОРСКИ ЛИ ? Или ви дразни че е прозрачна? Ами такава си я е направила природата ,аз намирам красота дори в безцветните създания. Или трябваше да има конкурс за ЦВЕТНИ И БЕЗЦВЕТНИ създания ? За моята снимка да ви светна малко:
ползвах специална безжична светкавица да свети над скъклото за да докарам ИМЕННО ТОЗИ ЕФЕКТ които е търсен (ако беше пред китки, ще се загуби самата риба, и ми е твърде класическо), чаках сома поне 30 минути да мине точно оттам, където аз исках -(представете си ме 30 мин.дебнещ сом
) дали не съм положил труд и усилие г-нЧочев
НО въпреки това, приемам решението на журито и публиката ,и ще се постарая следващия път да снимам нещо още по добре и по интересно ...някоя морска скарида ще да е
3.
4.
P.S. Писна ми да ви се обяснявам г-н Чочев, а имах толкова да кажа... Гледкайте си скаридката и звездата, и направете поне още 20 GB снимки ! Жив и здрав бъди