За мен лично единствената причина да гледам само златни е, че са достатъчно едри риби, достатъчно различни по форма и окраска, за да се нуждаят от каквито и да били други риби с тях. На мен лично са ми 'визуално' несъвместими. т.е. оставям настрана факта, че други риби биха ги нападали, или златните биха нападали други рибки...
Златните не е нужно да бъдат цял пасаж за да запълнят пространството в аквариума. Когато са прекалено много се губи красотата на отделната рибка, а при златните това е характерното - всяка отделна рибка си има нейно отличително поведение, окраска, начин на плуване ако щеш. Когато са прекалено много аквариума изглежда претрупан и труден за гледане.
Когато се смесят с други риби става голяма мешавица, която на мен лично не ми допада.
Не се съобразявай обаче с мнението на всички от форума - прави това, което най-напред харесва на теб, и което е съобразено с ограниченията на избрания от теб вид. Все пак аквариума ще е у вас всеки ден и ако на теб не ти харесва, какъв е смисъла?
В другата тема можеш да прочетеш кой и какво харесва в златните, и защо. Можеш да споделиш там какви златни планираш да вземеш и защо именно тези разновидности...
Успех!