Автор Тема: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки  (Прочетено 35762 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
  • Публикации: 221
  • Нас. място: Несебър
Отг: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки
« Отговор #120 : събота, 03 ноември 2012 г., 20:01 ч. »
Не виждам проблем, аз давам замразена артемия майки. Всеки ден от седмицата храня с различна храна, не повтарям. Това е най-важното за златните, разнообразната храна.

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #121 : събота, 03 ноември 2012 г., 20:15 ч. »
Давай смели Артемия-майка смело и няма ядове аз давам по 2-3 пъти в седмицата  :drinks:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #122 : понеделник, 05 ноември 2012 г., 10:48 ч. »
Двете ми дами- златки постоянно ги наобикалят мъжките. В опашката на едната непрекъснато се навират два златока.
Обаче, както писах, имам при тях калихти, два коридораса и скариди, та хайвер от тях ми е ясно, че няма да се излюпи. Ще бъде излапано всичко, що се снесе.
Да питам, поради това- кога е подходящо и за колко време да ги преместя в развъден аквариум и каква е технологията? Знам, че трябва да повиша температурата, но до колко? И колко време трябва да ги държа там?

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #123 : понеделник, 05 ноември 2012 г., 21:54 ч. »
Колеги имам един bubble eye и днес като сменях част от водата келеша се навря пред маркуча и стана беля спуках му едното балонче на окото много ме е яд  >:( и ме е жал за рибата та искам да попитам ще се оправи ли рибата ? :fool: :fool: :fool:

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #124 : сряда, 07 ноември 2012 г., 21:48 ч. »
Ако въпроса ти е дали ще се възстанови водното око - слабо вероятно е. Аз преди време отглеждах водни очи и една от рибите ми също беше със спукани очи. За разлика от другите тя започна по-добре да плува и да се храни. Останалите не се развиваха много добре, защото очите им бяха много големи и им пречеха. Тогава умишлено спуках очите и на другите девет риби. От всичките десет риби само при две от тях частично се възстанови водния мехур на едното им око.

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #125 : сряда, 07 ноември 2012 г., 22:29 ч. »
Надявам се да се оправи също така забелязах както ти каза,че рибата плува доста по добре със спукано око и е доста по маневрена  :grin:Благодаря за отговора на въпроса  :drinks:

Неактивен rabbit25

• Регистриран потребител
  • Публикации: 13
  • Нас. място: Родопите
« Отговор #126 : понеделник, 19 ноември 2012 г., 20:27 ч. »
Здравейте колеги! Искам да ви питам нещо-в офиса за рожденния ден ми подариха 2 рибета златни(май са рюйкин и телескоп)...щях да ги убия!  :lol: :lol: не са ми любимите, но и те са животинки. Купих си секънд хенд 60 л. втори аквариум, понеже първия ми е пълен с любимите живородки у нас.
Проблема е че незнам каква марка филтър да сложа.
Кажете ми нещо, в което да има керамика и други нещица освен дунапрен или да си ги добавя. Знам че тези зверчета цапат:)
Благодаря предварително!  :up: :up:

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #127 : понеделник, 19 ноември 2012 г., 20:56 ч. »
Колега един вътрешен sun sun 3 касетъчен слагаш в едното отделение керамика и сменяш 20-30% от водата два пъти седмично 
храниш един път на ден сипваш колкото са изядат за 2 минути  :beer:ако имаш въпроси питай

Неактивен elena75

• Регистриран потребител
  • Публикации: 8
« Отговор #128 : вторник, 20 ноември 2012 г., 15:27 ч. »
Здравейте, от тази събота имаме златни рибки - бътерфлай и калико. В неделя и понеделник забелязах, че единият бътерфлай, когато сложа храна не отива да се храни, стои си в единия край на аквариума и някак си в сравнение с другите щураци е някак си апатичен - ако може да се използва този израз за рибка. От време на време си плува с останалите - но ме притеснява, че не се чувства добре. Въпроса ми е на какво може да се дължи поведението му.

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #129 : вторник, 20 ноември 2012 г., 15:50 ч. »
Колега дай повече информация за аквариума за филтразията с какво ги храниш  :drinks:

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #130 : вторник, 20 ноември 2012 г., 16:41 ч. »
Здравей! Наистина дай информация за аквариума, кога е стартиран и филтрацията. Много се надявам да не е колба, да сте налели водата и да сте пуснали рибите веднага, защото това е най-често срещаното в темите за златните рибки. Без тази информация няма как да ти помогнем.

Неактивен elena75

• Регистриран потребител
« Отговор #131 : вторник, 20 ноември 2012 г., 17:29 ч. »
Аквариума е Дубай 100 - 190 л (фабрично напълно оборудван) и е стартиран на 31 октомври. Водата е третирана с биотопол и денитрол. Преди да пуснем рибките направих тестове на водата и всичко беше в норма. Температурата на водата е 19 градуса. Рибките пуснахме на 17 ноември - 9 на брой. Самите рибки са купени от Райко и Илия от Благоевград - споменавам го защото съм убедена че хората ми продадоха здрави и много красиви рибки. Храната която давам е Сера голди - люспи и Сера голди колор спирулина - гранули. Гранули дадох веднъж, а през останалите дни давам люспи - храня веднъж дневно.

Дано инфото е достатъчно  :)

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
« Отговор #132 : вторник, 20 ноември 2012 г., 17:40 ч. »
Все още нямаш завъртян азотен цикъл и си точно към края когато пикът на амоняк е най голям. Щом имаш тестове направи едно измерване. Според мен имаш високи нива на амоняк. Претоварила си цикъла с 9 златни пуснати наведнъж в още не стабилен аквариум. Не си писала как стои въпроса със смените на вода, сменяла ли си досега по колко и на колко време. Златните си цапат доста, 9 риби не са малко за този обем. С този литраж и толкова златни минимум 2 смени седмично по 30/40 % за да е всичко наред.

Неактивен elena75

• Регистриран потребител
« Отговор #133 : вторник, 20 ноември 2012 г., 17:47 ч. »
Казаха ми първият месец да не сменям водата, после веднъж седмично. Сега ще отида да направя тест и ще пиша пак.

Неактивен ico

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #134 : вторник, 20 ноември 2012 г., 17:57 ч. »
Няма смисъл от правене на тестове, сменяй смело вода. Колкото по-често опресняваш водата, толкова по-добре ще е за рибките. Ако температурата ти е с 3-5 градуса по-висока, всичко ще е по-лесно и безопасно.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.