Автор Тема: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки  (Прочетено 36162 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
  • Нас. място: София
    • My Flickr
Отг: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки
« Отговор #15 : вторник, 28 февруари 2012 г., 09:57 ч. »
Щом ще имаш 2 съда, единия с живородки - няма какво да се чудиш - анциструсите там, другия сом при златките.

И ще имаш аквариум с големи и аквариум с малки риби :)

В тези 200л колко златни мислиш да пуснеш общо?

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
  • Публикации: 158
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #16 : вторник, 28 февруари 2012 г., 10:31 ч. »
 :rocknroll:
Когато погледнеш в аквариум, трябва да се вижда и вода между рибите !

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #17 : вторник, 28 февруари 2012 г., 10:47 ч. »
Щом ще имаш 2 съда, единия с живородки - няма какво да се чудиш - анциструсите там, другия сом при златките.

И ще имаш аквариум с големи и аквариум с малки риби :)

В тези 200л колко златни мислиш да пуснеш общо?

Като ми го докарат, ще го стартирам две седмици, по канона, без обитатели. След това топвам лакомиите- двете оранди и мустакатия. После мисля да взема нови четири или шест в малкия, нещо като санитарен изпитателен период, за две седмици и ако утраят- цамбур, в големия. На калихта ще му взема другарка, също за големия. Решила съм, че е мъжки- черен е почти, мустаците растат на метър, с бял корем. Като го снимам, ще кажете. Той се зове Жорко. И засега- тези. Да видим как ще потръгне.

Анцитрусите остават в малкия, за да могат да се вредят за благата.

Иначе съм поръчала не един 200 л., а два такива, вградени, които ще поставим един над друг, а на партера- шкаф. Цялата конструкция е грубо около 1.70 м. висока. Двата аквариума са по 45 височина, 1.00 м. дължина и 50 м. дълбочина /грубо/. Златките на първия етаж, втория- зелен аквариум с растения и децата искат скаларии там да посеем. Тях, обаче, по- натам, към юни- юли. Затова такива приготовления у нас, не къща, кооперация правим.  :D
ххххххххххххх

Таз от снимката ли е "дебелата дама"? Ма тя елегантна изглежда направо! Пу-пу, да не ий уруки, дет се вика! Ох, довечера ще снимам моите в сегашното обиталище и ще ги пусна, ако се справим с техниката. Тъкмо ще кажете, дали са правилно кръстени Ана и Коко. Току- виж съм обидила някоя...

Неактивен rhyan

• Активен потребител
    • My Flickr
« Отговор #18 : вторник, 28 февруари 2012 г., 11:00 ч. »
АУУууу  - е то е страшно при вас явно  :lol: :lol: :lol:

Според мен на тази височина ще ви е трудно за обслужване, особено на 'тревния' аквариум, но вие си знаете.

От естетична гледна точка гледай броя на рибите да е НЕЧЕТЕН ;) както и на големите камъни, корени и т.н.
На калихта другар(ка) - може да са чифт :), но за златните гледай да са нечетен брой :) Така пак броя риби ще ти е нечетен :)

На снимката на Васто това е мъжкар според мен - по хрилете има бели точки, които са белег за мъжкия, че е полово зрял.

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
  • Публикации: 158
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #19 : вторник, 28 февруари 2012 г., 11:01 ч. »
Това е мъжкия, женската не се събира в кадър  :grin:
Когато погледнеш в аквариум, трябва да се вижда и вода между рибите !

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #20 : вторник, 28 февруари 2012 г., 11:08 ч. »
Туй- то, все жените дебели! И аз от таз логика изходих, като ги кръщавах. Снимай я таз портокалка!

Горният аквариум е с отвор за обслужване на височина 1.50 м. /самият отвор е 20 см., покрива се с капак/, над него има 10 см. за лампите, да не блещят, ПДЧ-то засенчва, така ни посъветваха. Пък у нас под 1.70 хора няма /освен малкия син, дето е на почти 6 години/, останалите сме си височки.
Мислехме два отделни аквариума за всеки по шкаф, но почерпихме опит от социализъма и разпределихме на височина, по- малко място лежаща холова площ заемат.
Има време да помислим, дали зеленият аквариум да не е на първия етаж, а златните- на втория. Още не сме решили, те са напълно еднакви по големина.
Значи може два мустакати с общо пет златни, да речем. За новите също има време, сегашните да оправим. Приятелката на Жоро- хубавеца също ще е след рязането на лентата на кооперацията.

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #21 : вторник, 28 февруари 2012 г., 19:32 ч. »
Ето малко снимки с лошо качество на настоящия аквариум на децата. Ако някой има идея за пол- да пише. Имам да чета как се правят снимки от форума.

Личи какво пасат. Малкото аквариумче ще се префасонира, когато го освободим, преди да се населят новите му обитатели.

Сомчик Жорко /вижда се част и от най- малкото/:

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #22 : вторник, 28 февруари 2012 г., 19:47 ч. »
Колега мъжките имат едни като брадавици на хрилните капачета!

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #23 : вторник, 28 февруари 2012 г., 20:26 ч. »
За сомчетата ли?
Ако е за тях моето затова мисля, че е мъжко.
Дебелана:

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #24 : вторник, 28 февруари 2012 г., 20:29 ч. »
Златните колега!
 :drinks:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #25 : вторник, 28 февруари 2012 г., 20:41 ч. »
Можеш ли да ми дадеш снимка? Да се ориентирам какво да гледам. Моите са около 5 месечни максимум, дали могат да имат белези?
Едната е такава дебела от два месеца. Да я минавам ли на пост? Не знам как ще утрая, ако се наложи...

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #26 : вторник, 28 февруари 2012 г., 20:53 ч. »
ти с какво ги храниш колега?
А колкото до пола вгледай се добре в капачетата и ако е мъжка ще видиш нещо като малки пъпки !
 :drinks:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #27 : вторник, 28 февруари 2012 г., 21:03 ч. »
Ох, много мърдат и са белички, та трудно ги виждаме, сега тъкмо се строихме да видим, но не забелязвам.
Иначе храня два пъти дневно, гледам да давам по малко, 3-4 зрънца чернодробна, goldfish tetra, acticolor-aquael, tetra-pro color, tropical гранулки /5-6/ полски, tetra wafer mix- 3-4 лещички за сомчетата, но дали стигат до тях... Редувам, давам по щипка и се излапва не за две минути, а за една, максимум. За да се наядат и сомчетата /калихта не го броя, той е достатъчно оправен/ загасям и пускам тогава.

Неактивен rhyan

• Активен потребител
    • My Flickr
« Отговор #28 : вторник, 28 февруари 2012 г., 21:24 ч. »
Според мен е рано на 5месечни риби да се каже пола, но може да бъркам. До колкото знам златните стават полово зрели след първата година. На снимката на васто лорде на белия шишко добре се виждат белите точки, за които говори гунчев. Намират се точно по хрилните капаци и изглеждат като "рибешко акне" :)

Женските би трябвало да са с леко изпъкнал анус, докато мъжките отзад са равни. Все пак ги оглеждай докато не се изхождат, което си е баси рядкото събитие за златните :) :) :) :)

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #29 : вторник, 28 февруари 2012 г., 22:06 ч. »
Колега аз им давам Артемия майка замразена ,тубифекс жив,червена ларва замразена,попарени грах,моркови и спанак моите рибки не знаят какво е суха храна веднаж им дадох и се чудеха какво е това! :drinks:
Гледам 5 златни в 200 и растат яко!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.