Автор Тема: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки  (Прочетено 35481 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен valentino87

• Активен потребител
  • Публикации: 87
  • Нас. място: София
Отг: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки
« Отговор #150 : сряда, 05 декември 2012 г., 16:16 ч. »
не се вижда много,но няма как с телефона да снимам по-добре:

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #151 : сряда, 05 декември 2012 г., 16:41 ч. »
като леки пъпки ли са ?

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #152 : сряда, 05 декември 2012 г., 16:54 ч. »
не,не са като пъпки...все едно има паяжина тънка,а устата е побеляла леко.Рибката е активна,плува си и даже чака да ги храня.Незнам,какво да правя,дали да им сложа от синия антибиоти за бели петна и други по кожата?

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #153 : сряда, 05 декември 2012 г., 17:06 ч. »
Неми е познато колега изчакай някой по опитен колега да ти отговори  :drinks:

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
  • Публикации: 221
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #154 : сряда, 05 декември 2012 г., 17:20 ч. »
Колега, звучи като Saprolegnia
http://kak-da.bg/viewpost.php?idto=1593

Гъбичните заболявания се предизвикват от бактерии като Saprolegnia и Achlya. Спорите на тези бактерии винаги присъстват в аквариума, но здравите риби са имунизирани към тези заболявания. Само при благоприятна среда за развитие на тези спори, например стрес на рибите, лошо качество на водата, много гниещи органични вещества или физически повреди рибите заболяват.
Лечението става с един от фирмените препарати, метиленово синьо, малахитово зелено.

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #155 : сряда, 05 декември 2012 г., 21:05 ч. »
сега като я гледам,очите и ми се струват леко по-изпъкнали.Четох и за тези симптоми,че или е туберкълоза,или се дължи на гъбична инфекция предизвикана от лоши качества на водата,стрес и некачествена храна.Между другото скоро ми свършиха люспите(бяха на "Prodac"за златни) и купих едни в един червен пакет на "Тетра",може ли те да са причината?

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
  • Публикации: 221
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #156 : четвъртък, 06 декември 2012 г., 11:07 ч. »
Много важно за златните за да се развиват добре е разнообразната храна. Аз храня 6 дни в седмицата с различна храна без да повтарям и един ден. Вземи поне 3 вида, по-добре е да са гранули както и замразена е добре да им се дава веднъж седмично.

Неактивен ico

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #157 : четвъртък, 06 декември 2012 г., 12:26 ч. »
Още по-важни са условията в които се държат. Ако водата е чиста, няма стрес и само с трева да ги храни, много се съмнявам, че някоя ще се разболее.  ;)
Колегата май говори за доста претоварен аквариум с неподходящ подбор на обитатели. Поне преди беше споделил нещо такова. Водата едва ли е постоянно с много добри качества, диетата съмнително подходяща и има риби, които тормозят златните вечер.
Та съвсем нормално е, да има проблеми.

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #158 : четвъртък, 06 декември 2012 г., 12:45 ч. »
храня ги с различна храна - люспи,гранули на сера,1-2 седмично им давам артемия майки,всяка неделя са на диета....в аквариума има няколко коридораса и малък анцитрус.Вода сменям почти през ден!Досега не съм имал проблеми.Знам,че златни се гледат само със златни,скоро ще го направя да е така.
Отделих златната в 15 литров аквариум и сега ще сложа антибиотик против гъбични инфекции и др

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #159 : събота, 08 декември 2012 г., 18:45 ч. »
рибката беше по-добре вчера,но днес,нещо взе да се обръща с корема нагоре...Сигурно няма да е бъде,колкото и да ми е гдно за нея...Иска ми се да направя някаква профилактика на общия аквариум,но се чудя с какво и как.Вчера сифонирах и смених 40-50% от водата.Имам растения,значи не става да сложа морска сол.Имам таблетки Сера бактопур Директ,но нали трябва да махна вътрешния филтър и ме е страх да ги оставя без филтрация за 1-2 дни.Как да му направя профилактика според вас?

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #160 : неделя, 16 декември 2012 г., 12:47 ч. »
рибката от една седмица беше много добре(даже мислех да я връщам в общия,но викам още 2-3 дни да стои в карантиния акв) и днес учудващо пак взе да се обръща с корема нагоре.Като отида пред аквариума и тя се изправя,плува 1-2 минути и пак се обръща.Много странно.Забелязах,че има от лявата страна на тялото черни петънца,все едно е изцапана с нещо.Четох,но не намирам нищо конкретно за това.

п.п.Рибата беше с настръхнали люспи и изпъкнали очи(симптомии на воднянка),сега вече всичко е както преди-люспите и очите се оправиха.Във водата още има Сера бактопур Директ

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #161 : вторник, 18 декември 2012 г., 09:13 ч. »
Колеги,дайте мнение какво да правя-рибката стои забита на дъното в ъгъла.Като чукна леко на аквариума и тръгва да плува,после пак се забива.Още е в карантинния аквариум.Вчера  и онзи ден смених по 30 % вода,температурата е 21-22 градуса.Възможно ли е,да е някакъв симптом след прекарана воднянка или просто болестта не е минала и рибката се мъчи?

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #162 : вторник, 18 декември 2012 г., 10:43 ч. »
Нещата не звучат оптимистично. За съжаление не виждам с какво може да се помогне, ако продължава да се влошава аз бих съкратил мъките и. Ако все още има добри периоди, можеш да я изчакаш, да не би да се пребори.

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
    • My Flickr
« Отговор #163 : вторник, 18 декември 2012 г., 12:42 ч. »
Аз лично не се ангажирам с категорично мнение, но от това, което описваш - тъмни петна като все едно е изцапана с нещо, и факта че стои все на дъното, ме кара да си мисля за амонячно натравяне. В карантинния подаваш ли въздух или само на филтър? Аз лично бих увеличил въздуха и с повечко витамини и честа смяна на вода. От снимките нищо не мога да разбера аз и си признавам, че гадая.

Неактивен valentino87

• Активен потребител
« Отговор #164 : вторник, 18 декември 2012 г., 14:01 ч. »
Само филтър е. Сложих му маркуча,но нещо не иска да пуска балончета,много странно,точно когато ми трябват. Докато имаше сера бактопур,като сменях вода (докато лекувах),не съм добавял лекарство за неутрализиране на хлорта...Да не би да е от това?
Ето снимка от ония ден,на нея се виждат и черните петънца. Рибката стоеше нагоре с корема,като и чукна по стъклото,оправяшесе,плуваше и после пак така

а тази втората е от преди 5 минути,но на нея не се виждат много черните петна

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.