Автор Тема: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки  (Прочетено 36229 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
Отг: Всякакви въпроси, свързани със златните рибки
« Отговор #60 : понеделник, 05 март 2012 г., 18:26 ч. »
0885 544005-Мишо се казва и ти носи аквариума до вас!

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
  • Публикации: 158
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #61 : понеделник, 05 март 2012 г., 19:20 ч. »
Благодаря ти, още утре му звъня  :bow:
Когато погледнеш в аквариум, трябва да се вижда и вода между рибите !

Неактивен Никич

• Активен потребител
  • Публикации: 70
« Отговор #62 : понеделник, 05 март 2012 г., 21:54 ч. »
0885 544005-Мишо се казва и ти носи аквариума до вас!

За същия Мишо, имам информация, че се занимава и с отглеждане и продажба на растения. Отдавна се каня да се свържа с него и скоро щего направя и аз.
225л. Златни рибки

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
« Отговор #63 : неделя, 11 март 2012 г., 22:00 ч. »
Откъде в България мога да се снабдя с buble-eye формата?  :dontknow: Страшно симпатични рибоци са  :dance3:

Неактивен cheatah

• Активен потребител
  • Публикации: 73
  • Нас. място: София
« Отговор #64 : неделя, 11 март 2012 г., 22:06 ч. »
От България никой не ги продава само внос са :) ...
240 литра gold pigs :D  Моят Аквапортал профил http://www.aquaportal.bg/forum/profili-na-potrebitelite/lokvichkata-na-ivancho/

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #65 : четвъртък, 12 април 2012 г., 08:52 ч. »
Снощи стартирахме новия аквариум за златни рибки от 200 л. Поставихме грунда, но не ни достигна, обаче в магазина нямаше повече, сега са ни нужни още поне 10 кг. черен. Поставихме корена, едно растение, пуснахме филтъра да смуче, заредихме таблетки с бактерии. Довечера ще сложим аерацията.

Въпросът: Какви са при вас градусите на аквариум със златни рибки? Снощната вода за мен бе ледена, днес ще сложа термометър, но съм в чуденка дали да топля допълнително и да поддържам една постоянна температура и каква.
Споделете мнения.

Рибки ще слагаме най- рано след две седмици, като минат тестовете. До тогава трябва да решим въпросът с отоплението- да слагаме или не.

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #66 : четвъртък, 12 април 2012 г., 09:02 ч. »
Колега първо поздравления за аквариума ще чакаме снимки,а за температурата няма нужда от нагревател даже след месец ще се чудиш как да е охлаждаш.
Моите ги гледам от близо 3 години без нагревател.
 :drinks:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #67 : четвъртък, 12 април 2012 г., 09:05 ч. »
Благодаря и за бързия отговор и за поздравленията!  :)
Те досега са на 23 градуса, т.к. са с три сомчета и гледам да е добре за всички. Обаче като тръгна да ги местя, дали няма да им е некомфортно, навикнали са на друга температура. Уф, все се притеснявам...  :sadnew:
Знам, че температурата в аквариума би следвало да е като стайната, но снощи бе тъй студено... А, за лятото имаме климатик в хола, та се надявам да не ги охлаждам допълнително.  :D

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
« Отговор #68 : четвъртък, 12 април 2012 г., 09:13 ч. »
Колега аз пуснах едно езеро и го напълних преди 3-4 дни и пробно пуснах една златна вътре казвам ти полудя ,скачаше цял ден и не спря да плува а температурата беше под 20 градуса та искам да ти кажа да не се притесняваш .

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #69 : четвъртък, 12 април 2012 г., 10:12 ч. »
 :drinks:
Спирам да се притеснявам, тогава!  :)

Неактивен valentino87

• Активен потребител
  • Публикации: 87
« Отговор #70 : четвъртък, 12 април 2012 г., 20:55 ч. »
здравейте,колеги...Преди години гледах рибки в 30 литров аквариум,но спрях...сега за рождения ми ден ми подариха малък аквариум(малко над 15л.) с 2 малки златни рибки,филтър,корен,водорасли,термостат...знам,че им е малък аквариума,но скоро ще взема доста по-голям.Купих си и едно сомче,мисля,че е такова "Коридорас палеатус".И сега въпроса ми е проблем ли е да живеят заедно двата вида рибки?Златните обичат по-хладна вода,а сома по-топла...ога ли да намеря някаква алтернатива и за двата вида?сега водата ми е от24 до 27 градуса...незнам лятото как ще я охлаждам...поздрави

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
« Отговор #71 : петък, 13 април 2012 г., 21:01 ч. »
Ами аз гледам 2 златни с три коридораса палеатус, без нагревател и нямат проблеми с температурата. И двата вида хвърлят хайвер, тоест им е добре. Само аквариума да не е на място с течение или на външна стена, и температурата няма да се сменя рязко :ok:

Неактивен valentino87

• Активен потребител
  • Публикации: 87
« Отговор #72 : петък, 13 април 2012 г., 22:35 ч. »
благодаря колега,за отговора...аз съм махнал термостата,няма смисъл...а мисля като взема по голям аквариум да си взема и един анцитрус....мисля,че няма да е проблем или?

Неактивен Vasto Lorde

• Активен потребител
« Отговор #73 : събота, 14 април 2012 г., 08:00 ч. »
Не е проблем. Слагал съм им и анциструси преди да ги раздам, не ги закачат. За други видове вече не знам  :grin:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #74 : събота, 21 април 2012 г., 08:46 ч. »
След близо двуседмична работа /на осми напълнихме с грунд, вода, корен и растения поставихме, на 11 пуснахме и филтъра с аерацията/ на новия ни 200 литров аквариум снощи пуснахме три нови златни рибока- телескопче с кадифено черно гръбче и златно коремче и очи, червена принцеса и бебе оранда /малкият син се влюби и реши да си го вземе/. Големият син ще си взема калико- за същия аквариум, но снощи не беше с нас. Решихме всеки да си вземе по една златна рибочка. Новите ядат яко. То у нас всичко тъй яде, де...
Сегашните два броя ще престоят в старата си къща поне 1-2 седмици още, т.к. се притеснявам да ги събирам веднага с новите рибки. А дали не съм прекалено страхлива?
В големия аквариум няма да слагам отопление, както си писахме по- горе. Температурата в стаята е почти винаги 20 градуса, лятото- до 22, те са и в хладен ъгъл, има и климатик, ако дип станат жеги там.
Обаче се чудя дали да сложа при тях калихта- много голям е станал и настоящият аквариум от 28 литра му е тесен. Ако го сложа няма ли да се наложи да топля?
Ще пускаме още един 200 литров аквариум, но чак през септември и тогава мога да го мушна там, той ще е с отопление /планираме скаларии/, но до тогава дали ще устиска на тези стайни температури с шест златки? Засега с двете златни се разбира чудесно, има и два анцитруса. Анцитрусите остават в сегашния. Те не са толкова огромни. Калихтът порастна обаче много бързо.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.