Честито и от мен. Много свеж става морския. Безпроблемно и за напред ти пожелавам.
И едно питане, още ли си с един канистър 2000, един скимер и един уейвмейкър?
Да, все още съм с посоченото оборудване.
Това са резултатите от тестовете на JBL от преди 24 часа:
- нитрати - между 5 и 10 мг/л;
- нитрити - 0;
- амоняк - 0;
- фосфати - 0;
- силикати - 0;
- карбонатна твърдост - 11 градуса;
- pH - 8,0;
- магнезий - 1180;
- калций + стронций - 420.
Други важни неща, които са се случили напоследък при мен - пеперудата се чувстваше прекрасно, както бях написал и в предния си пост. Хранеше се много добре, спогаждаше се вече със зебразомите, оказа видимо влияние върху популацията на аиптазиите в аквариума, но ...
Нещо непонятно за мен се случи с нея и умря за по-малко от 24 часа. Не беше болна, внимателно я огледах, когато я извадих от водата. Нямам отговор.
Този тръбен образ (десния):
започна да линее и бавно му окапаха всички пипалца. За около 1 месец успя да си изхвърли цялата видима част от спирали и пипала. Остана само месестата част в тръбичката и аз го бях отписал. Преди 2 дни започна да си пуска нови власинки и вече има ново "оперение", което е около 2 см в момента и не спира да нараства. Изключително бавен процес и не знам колко е естествен или причинен от невнимание и незнание от моя страна.
Всички ракообразни хвърлиха по две кожи от пускането им в аквариума и го правят почти по едно и също време след смяна на водата. Скаридите отдавна свикнаха с моята ръка и спокойно си ме пощят, когато ги оставя да се забавляват. Такива ми ти работи.