Автор Тема: Търся партньори със свободно време и желание, да развъждаме атерини  (Прочетено 4242 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Здравейте
Търся партньори за развъждане на атерини. Проблема е, че нямам никакво време, а имам желание и хубави видове, които ако загубя сега, е почти невъзможно да намеря пак. Мога да осигуря чифтовете, аквариуми и оборудване и разбира се съвети и препоръки по въпроса.

Вариант 1:
С две думи, от мен оборудването и акъла. Мястото и изпълнението от вас. Сметките за ток и вода също ще разделим.

Вариант 2:
Може да се ползва и моя развъдник, който в момента не функционира, поради пустата му липса на време. Ще има работа по пускането му. Измиване на аквариумите зареждане, пускане наново на линиите с въздух, работа по ел захранването и други дребни нещица. Всички сметки плащам аз. Мога да организирам помощ за всичко това, имам човек, който ще помогне. Веднъж направено, от там нататък-поддръжка смяна на водата, хранене и целия производствен процес, който когато всичко е наред ще отнема по половин час дневно, веднъж седмично по час грубо казано. Сметките си ги поемам аз, а на евентуалния партньор мога да отделя половината евентуална печалба и някаква сума месечно, за която може да се договорим. За мен е важно да се развъждат рибите и хората в България да имат достъп до нови, непознати видове, които никога не са идвали тук. Ще уредя вноса на такива, ако има желаещи да помогнат в това начинание.

Печелим всички. Аз си чеша крастата и предавам опита си, на който поиска с надеждата, че акваристиката в България ще остане жива. Акваристите имат достъп до нови и непознати и атрактивни видове.

ГОВОРИМ ЗА ВАРНА, Колхозния пазар.
Мераклий?  :) :drinks:

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Търся партньори със свободно време и желание, да развъждаме атерини
« Отговор #1 : четвъртък, 10 декември 2015 г., 04:37 ч. »
Нека и допълня инфото за тези, които не ме познават. Това е профила ми, доста прашасъл, но с тенденция да възкръсне:

http://www.aquaportal.bg/forum/profili-na-potrebitelite/profilt-na-malomir-ili-reynbolska-mu-rabota/

А това е сайта ми за атерини:

www.rainbowfishbg.com

Неактивен borislav

• Активен потребител
  • Публикации: 120
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #2 : четвъртък, 10 декември 2015 г., 09:21 ч. »
Жалко, че не си в Пловдив.  :rocknroll: :drinks:

Неактивен nikan

• Активен потребител
  • Публикации: 213
  • Нас. място: Kаварна
« Отговор #3 : четвъртък, 10 декември 2015 г., 14:01 ч. »
Изключително благородна инициатива! :bow:

Неактивен tomatomov197

• Активен потребител
  • Публикации: 578
« Отговор #4 : четвъртък, 10 декември 2015 г., 14:06 ч. »
   С удоволствие бих помогнал да ти рестартираме базата .  Казваш един ден и идвам . 

Неактивен boro07

• Активен потребител
  • Публикации: 46
Пожелавам успех в начинанието и да споделяте опита в нета че да попием опит и ние от прованса( Всичко назад от морето е прованс)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Мани го този Хемингуей... Нищо не разбира.
Всичко под 1000м. надморска височина е прованс. :)

Виж, аз бих се навил за прекокси... но морето ми е далечко. Като се организирате -  не ги забравяйте тези рибета. :up:

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
   С удоволствие бих помогнал да ти рестартираме базата .  Казваш един ден и идвам .

Това ще го запомня Тома...  :) Като нищо ще те изненадам някой ден.  :grin:

Неактивен dgrn

• Активен потребител
  • Публикации: 57
някоя събота или неделя и аз бих дошъл да помогна ако има нужда

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
Здравейте
Търся партньори за развъждане на атерини. Проблема е, че нямам никакво време, а имам желание и хубави видове, които ако загубя сега, е почти невъзможно да намеря пак. Мога да осигуря чифтовете, аквариуми и оборудване и разбира се съвети и препоръки по въпроса.

Вариант 1:
С две думи, от мен оборудването и акъла. Мястото и изпълнението от вас. Сметките за ток и вода също ще разделим.

Чак сега виждам темата, но ще се постарая да съм кратък.

В момента действа малка оборудвана от мен база за Атерини в "Града на Орлите", като единственото с което ми е помогнал malomir е компресор за въздух.

Виждам, че с Вариант 1 сметките за ток и вода пишеш че ще ги разделите по-между си, но до момента никой не ми е помогнал с тях.
Миналата година се чухме с malomir по телефона и думите му бяха "направи си сметките много добре", нито се обади да каже, че е пуснал подобна тема за развъждане на атерини тук, глас в пустиня.
Никой не ми е длъжен за нищо и не искам помощ от никой, подчертавам не искам помощ от никой:drinks:
Цецо, можеше да се обадиш и да кажеш "пич" дай да си делим сметките за ток примерно, дори и да го беше направил щях да разбера жеста, но никога нямаше да се съглася да ми плащаш дори и наполовина сметките.

Имам видове които са наистина интересни и в опита си да ги запазя всички някой от тях ги загубих.
Вкарах вид Melanotaenia dubolayi с локация Oyster Creek с уговорката, че malomir през лятото ще развъжда отново Атерини. Уви, това няма как да се случи, но доколкото мога аз ще ги развъждам.
Загубих го този вид, защото рибите бяха малки и докато растяха не достигнаха нужния размер, за да мога да ги развъдя.
Все още имам атрактивни непознати видове които някои хора са виждали, но по-голямата аудитория от любители не са.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
Майко мила...
Искренно съм изумен какви работи пишеш Борис!
Извинявай но ти съвсем изтрещя. С безпокойство наблюдавам изявите ти в последно време, по форуми, групи и т.н. Навикваш, обиждаш хората, скачаш с бутонките напред. Помъчих се да ти налея малко акъл в главата, но явно всичко е било напразно. Искренно съжалявам за теб. В малко хора съм инвестирал толкова време и споделяне на знания, както в теб. За награда получвам това.
Но човек се учи докато е жив.
Че да ти отговоря за последно на съжденията ти:

Чак сега виждам темата.

Е пак, че я видя. На 5 тата година след пускането и.

единственото с което ми е помогнал malomir е компресор за въздух.

Извинявам се, но с какво точно, още бях "длъжен" да помогна и защо?

Цецо, можеше да се обадиш и да кажеш "пич" дай да си делим сметките за ток примерно

Борисе никога не съм ти предлагал да правиме общ развъдник. Няма и как. Ти си във Враца, аз във Варна. От какъв зор да ти кажа дай да си делим сметките за ток? Освен това темата е от 2015 година. Ти по това време беше в Германия, което прави подобно предложение абсурдно. Направих си труда да проверя. В този период от 3 месеца нямаш нито един пост.

с уговорката, че malomir през лятото ще развъжда отново Атерини. Уви, това няма как да се случи

Напротив, случи се. Аз развъдих Боесемани миналото лято. В момента ги раздавам, новите им притежатели могат да потвърдят. Така, че има как да се случи и се случи.

Това е последния ми пост, с който слагам край на тази сага. Не съм длъжен да давам обяснения никому, не съм готов и да слушам и мрънканици. Камо ли пък публични. Съветвам те да спреш подобни безумия, защото ставаш смешен Боре. На 35 години си все пак...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.