Автор Тема: новородени молинезии  (Прочетено 4603 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
  • Нас. място: Варна
новородени молинезии
« : вторник, 16 януари 2018 г., 19:36 ч. »
здравейте:) аз сам начинаещ акварист и днес ми се родиха първите бебета.преместих ги от родилката в буркан с вода от големия аква.четах доста но понеже се оказа че няма яйце им стрих наситно от голямата храна за рибки.предполагам че до утре няма да е проблем :).имам въпрос за водата обаче.разбрах че трябва често да се сменя със поне 24h престояла.та въпроса ми е след като я сменя с престояла чешмяна вода да слагам ли някакви препарати вътре или смяната на водата през 1 ден е достатъчно?

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
Отг: новородени молинезии
« Отговор #1 : вторник, 16 януари 2018 г., 21:14 ч. »
Само с буркан няма да стане. Ако ти се занимава с бебета ще е добре да осигуриш друго аквариумче с някаква филтрация, ареация и т.н.

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : вторник, 16 януари 2018 г., 21:56 ч. »
да знам че няма да стане с буркан.просто ме изпревари мамито с раждането днес.буркана е само за тази вечер. утре ще купя към 20-25 литра аква,мисля че ще е добре.до сега четох из форумите за някой неща придобих доста ясна представа,само моля да съвет каква марка нагревател да сложа, какво осветление и филтър.има толкова много марки и се обърках,има и доста противоречиви мнения.вече си приготвих вода да отлежава до утре.препарати за стартиране да слагам ли?този аква мисля за малките да го ползвам докато пораснат достатъчно да ги преместя в големия.приемам всякакви съвети и идеи :)

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
« Отговор #3 : вторник, 16 януари 2018 г., 22:14 ч. »
Я кажи от къде си да ти дам един аквариум за бебета.
Иначе за бебешкия не ти трябва други освен: нагревател,гъба с камъче и търпение. Ситните бебешки храни,по често по мъничко храниш и поддържаш чисто това се иска.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 16 януари 2018 г., 22:21 ч. »
От Варна съм :). Иначе знам че трябва на често и по малко така и правя.Стривам им храната на големите на много ситно и през 2-3h слагам по маничко.Обаче незнам дали на мен така ми се струва но май не ядат много много.Иначе всичките 19 броя мърдат и са доста пъргави.Даже сега се чудя защо ги изкаеах от родилката в големия аква.Преспокойно можеше да ги оставя да преспят там.Ама ми се видя доста мръсна родилката и нямаше как да я почистя иначе освен да ги изкарам.Ще му хвана цаката.Това са ми първите малки рибета и дано не ги уморя

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
« Отговор #5 : вторник, 16 януари 2018 г., 22:31 ч. »
С малко маркуче изсмуквай остатъците от храна и т.н.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : вторник, 16 януари 2018 г., 22:33 ч. »
Достраша ме на това малкото място в родилката но утре като ги преместя така ще направя.Благодаря за помоща :)

Неактивен anabelll

• Активен потребител
  • Публикации: 50
« Отговор #7 : неделя, 21 януари 2018 г., 17:48 ч. »
Филтър не е нужен според мен, защото прави голямо течение, освен това може да дърпа и засмуква бебетата.
Препоръчвам аератор-помпичка с гъба(виж снимката: http://prntscr.com/i3iela)
Нагревател също не е нужен освен ако t не е под 22-23 градуса, осветление също не е нужно.
С жълтъка според мен ще имаш повече проблеми, от колкото ползи. В специализираните магазини има качествена микрохрана за бебета, която до минимум замърсява водата.
20 л съд ще е достатъчен, но не съм сигурна дали има условия за отглеждането на бебета, защото нямаш друг работещ стабилизиран аквариум. Относно храненето - Tetra Min Baby, Sera Micron, JBL Novo Artemia.
Успех с отглеждането ,може да направиш и снимка на бебоците да ги видим, както и на новия съд.

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
« Отговор #8 : неделя, 21 януари 2018 г., 21:02 ч. »
Благодаря за съветите определено ми бяха от полза.За жълтъка си права,пробвах видях резултата и не ми хареса.Купих им бебешка храна и за сега всичко е наред.Като изключим първите 24ч. в които 3 рибока неоцелаха всички други откакто са в аква с въздух и гъба си живеят доста добре :).Всяка сутрин почиствам аквата и сменям не повече от 2 л от водата,слагам и малко препарат за стартиране който ми препоръчаха.Храня ги 4 пъти на ден и гледам че им стига,те си дояждат от даното :).В тази връзка да попитам до кога да ги храня по 4 пъти на ден?И мисля да купя култура за микрочервеи другата седмица и да се опитам да ги развадя,доколкото четах са добра храна и не се замърсява толкова аквата.А ето и снимка на малките.Родиха се на 16.01.Все немога да ги преброя точно но са около 13-14.Снимах и това което им слагам във водата и това с което ги храня ако някой има забелейки приемам ги :).

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.