Автор Тема: Профил на RAKIM  (Прочетено 60656 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Профил на RAKIM
« : сряда, 08 април 2009 г., 15:36 ч. »
Ами на 27 години съм и съм запален от десетки години по аквариумите.В момента имам 240л растителен с 0,5в на литър осветление+СО2.Между другото винаги съм харесвал и танганайка цихлидите и ако имам възможност ще направя и един такъв.Това са снимки от развитието на аквариума ми през последно време.Така беше в началото:

Благодарение на съветите и мненията на хора от този форум и на съветите на RAVEN ,нещата се разкрасиха:

Да но в аквариум с толкова много бързорастящи си иска и доста често бъркане и грижи,защото от многото видове всеки си иска неговото...Преиска ми се бавен аквариум,с бавнорастящи.Но дали заради силната светлина и бавни растения,или заради нещо друго опита се оказа кофти...Макар че като подредба на корените и като начална идея щеше да стане красив според мен...

Налагаше ми се и да патувам често,и в крайна сметка от аквариума ми остана това :-[

Скоро ще рестартирам и ще пробвам пак един бавен,трябва да стане този път :)

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Профил на RAKIM
« Отговор #1 : сряда, 08 април 2009 г., 15:56 ч. »
Добре дошъл, радвам се да те видя сред нас.
Твоят аквариум много добре показва, че акваристиката е преди всичко творчество, усет, любов и грижи. Надявам се новият опит да е успешен и скоро да ни го покажеш.
Поздрави!
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : сряда, 08 април 2009 г., 17:24 ч. »
RAKIM здравей и добре дошъл тук.
Какъв е този черен грунд?

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
« Отговор #3 : сряда, 08 април 2009 г., 17:38 ч. »
Този черен грунд..не ми се говори много по въпроса че ме хваща яд.Взех го от един доста известен БГ магазин.Струваше сумати пари,и след 3 месеца от търкането на камъчетата един в друг взе да им пада боята тук таме :o Така че болна тема...Пак ще трябва грунд да купувам.Иначе още като го взех имаше китайски аероглифи и се усъмних веднага,но пък цената му беше доста над другите.А и кой ще ти каже че си купуваш боклук в днешно време,всеки гледа да пробута стоката ей така...

Неактивен Атлантида

• Активен потребител
  • Публикации: 120
« Отговор #4 : четвъртък, 09 април 2009 г., 20:56 ч. »
На мен ми харесва втория-естествено избуяла растителност :D

за грунда нямам думи ???
http://bulshrimp.bulboard.com/

Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #5 : четвъртък, 09 април 2009 г., 23:50 ч. »
Хах! Верно ли вече и грунд боядисват!
Мани!

Иначе дизайна на аквариума е много готин!

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
« Отговор #6 : неделя, 10 май 2009 г., 16:50 ч. »
Решил съм да правя аквариум.Тези дни му смятах шкафа,защото аз ще си го правя.Но все още имам съмнения за ширината на съда.Ще е дълъг 130см,така ще му пасна 120см Т8 пури,висок 50см можеше и по нисък,но искам да гледам алтуми .Ако случайно през времето си променя мнението нещо ,после по трудно се осветява 60см височина например,за това твърдо 50см висок.Щирината се двоумя между 60 или 55см :hmm:Ако е 60 става 390л,а ако е 55 около 350.Не ми е за друго,а стаята зимата е неотопляема и се замислям и за отоплението на съда,бая ток ще върви ???До скоро имах 240л и понасях спокойно разходите,но не знам новият става почти двоен...Не знам също дали и на 60 широк няма да е по трудно обслужването,макар че шкафа го правя 70см висок и ще е на добро ниво за бъркане но...Някъкви мнения?

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #7 : неделя, 10 май 2009 г., 22:50 ч. »
Според мен за алтуми ще е по-добре да е по-висок, а за растения 50 см е ОК. Даже може да го пуснеш 55 см, имайки предвид, че ще имаш 5 см грунд.

Алтумите ще искат височина над 60 см на водния стълб, за да се чувстват по-добре.
Мисля, че е най-добре да се консултираш с Райко във форума - той има алтуми и може да ти каже какво предпочитат.

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #8 : неделя, 10 май 2009 г., 23:20 ч. »
Ето как изглежда един хубав биотопен аквариум с 5 млади алтума. Размерите на аквариума са: 160 х 60 х 55(височина):

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #9 : неделя, 10 май 2009 г., 23:58 ч. »
Интересно седи. Райко, алтумите не ставаха ли доста големички като за 55 см виочина?

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
« Отговор #10 : понеделник, 11 май 2009 г., 00:05 ч. »
За сега се спрях на 130/60/55.Два въпроса:Аквариума става към 550кг,че и повече мислите ли че ще има проблеми с панела на блока?В смисъл малко глупав въпрос но все пак...Второ дали ще стане от 10мм стъкло или задължително 12 ка?

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #11 : понеделник, 11 май 2009 г., 00:21 ч. »
Интересно седи. Райко, алтумите не ставаха ли доста големички като за 55 см виочина?

Разбира се,че колкото по-голяма е височината , толкова по-добре,но и 55 см. не е малък размер.Моите аквариуми са 48 см. високи и на едногодишна възраст рибите ми се чувстват доста добре.
За сега се спрях на 130/60/55.Два въпроса:Аквариума става към 550кг,че и повече мислите ли че ще има проблеми с панела на блока?В смисъл малко глупав въпрос но все пак...Второ дали ще стане от 10мм стъкло или задължително 12 ка?

Няма да имаш проблеми с плочата и 10мм. стъкло, при положение,че имаш оребряване по всичките страни.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #12 : понеделник, 11 май 2009 г., 10:16 ч. »
С плочата проблем наистина няма. За стъклото Райко знае по-добре. Само дъното обикновено се прави по-дебело. Аз с 400 литров нямам грижи - там теглото също не е малко като се сложи грунда, стъклото и шкафа от дебело 25 мм ПДЧ. Действай! Само дано някой ти направи качествено самия съд.

Неактивен Gilgalath

• Активен потребител
  • Публикации: 220
  • Нас. място: Kingston, NY
« Отговор #13 : понеделник, 11 май 2009 г., 11:29 ч. »
Страшно естествен ми иглежда биотопа но въпреки всичко си мисля едн два средно големи анубиаса няма ли да стоят на място в амазонка не може да няма поне малко оскъдна растителност по тези места. Поне по филмчетата съм виждал а и знам че скалариите хвърлят хайвер по растения с едри листа, което отново ни води до мисълта че ще е гот да има поне едно две сенколюбиви в по осветените части. иначе е върха биотопа страшно естествен :)   

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
« Отговор #14 : понеделник, 11 май 2009 г., 17:20 ч. »
Да днес бях при стъклари,разбрахме се.А ми ги и препоръчаха,така че надявам се проблеми да няма със стъклото.Стас спомена за 25мм ПДЧ.Аз мислех да го правя от двойно ПДЧ 1.8 шкафа,но сами се сещате че играчката ще е доста голяма.Не се бях сетил за 25мм.Мислите ли че ще издържи?Окончателния размер на аквариума ще е130/57/55.Към 500кг :)А относно растенията,ехинудоруси може да се сложат.Аз държа и на мъха по корените,бяга от биотопа но придава много по голяма естественост

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.