За да не ощетим хората, и предвид първоначално невинните 2 изречения, които имах намерения да пиша в това неосъществило се лично съобщение ... Бях попитан дали може да се добавят 2 анцитруса и растения. Ми... ето ги тези "2 изречения" в отговор.
Един анцитрус, като и той е много, растения колкото щеш. Ако искаш нещата да са правилни от начало, върни молинезиите и изчакай да се врътне азотния цикъл. Ако все пак не искаш да си без рибки и не се притесняваш от честата смяна на вода, можеш да ги замениш за червени неони примерно. Пасаж от 8-10 заедно с този анцитрус, НО честата смяна на водата е от жизненоважно значение за оцеляването им. През този период даже ги храни по малко, и само през ден. Под това храни по малко имам предвид по-малко, отколкото ти се струва малко, четвърт щипка, на порции, за да пада възможно най-малко на дъното. Стомахчетата им не са много по-големи от размера на очите, така че не се иска много. Грунда от снимката не ми изглежда подходящ за растения. Пясък с фракция 2-4мм би бил идеален. Тези неща е по-хубаво да се поправят сега, вместо да се поправят после - в пъти по-лесно и безболезнено ще бъде. Анубиас Нана е добро кандидат растение, само не му заравяй стеблото(ризомата). НЕ взимай нищо с името "криптокорина", защото не харесват млади аквариуми. Дъбче, Ротала ротудифолиа, Роголистник, ричия. Това се сещам като добри стартови растения.
ПС: Сега забелязах, че на снимките не виждам подложка под аквариума. Трябва да има подложка. Едносантиметрово парче стиропор/фибран, няколко ката дебел плат, 2-3 пласта картон - нещо.