Автор Тема: Здравейте! Не знам дали мястото на темата е тук,ако не е моля да я преместите! П  (Прочетено 1738 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Емануела

• Активен потребител
  • Публикации: 56
  • Нас. място: София
  • -"В мен се спотайва една заразна тиха ЛУДОСТ!" -Ем
Здравейте! Не знам дали мястото на темата е тук,ако не е моля да я преместите! Преди години имах аквариум и гледах рибки безпроблемно, сега реших да стартирам пак,но ми изникнаха проблеми. Явно нещо не правя като хората моля да ми помогнете!
Ето какво съм направила:
Измих аквариума изплакнах и подсуших.
Измих грунда които е средно голям( естествен се води)
Сложих го на дъното равномерно и поставих филтър,нагревател и осветлително тяло
Налях чешмяна вода като редувах топла и студена и сложих стабилизатор за вода(sera aquatan)
Изчаках малко и поставих обитателите и им дадох храна
Та проблемите са ми следните:
Част от рибките седят по дъното седят седят и припкат после пак седят седят припкат
Не съм сигурна дали водата им е добре
Моля ви кажете ми как да стартирам защото като търся из форума намирам се за аквариуми с растения само! Благодаря предварително!
Моля кажете ми да ми кажете на снимките само с молинезйите бременните кога да ги местя в родилното.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 522
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
Здравей и добре дошла, прочети за азотен цикъл, ако не си (явно не си щом си пуснала рибките в чешмяна вода).

Неактивен Емануела

• Активен потребител
Добре а при наличието вече на рибки и пропускането на тази важна стъпка има ли някакъв паник вариант или план Б? И как мога да ги запазя живи?

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 522
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
Най-бързият вариант е да намериш някой колега от твоят град да ти даде вода от работещ аквариум и да си изпере някоя гъба от филтъра в нея. От къде си?

Неактивен Емануела

• Активен потребител
София. А с  чети смени на водата с по 20% добре да е престояла, и аериране ще стане ли?

Неактивен Емануела

• Активен потребител
Моля някой от София с работещ аквариум да ми помогне с вода.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Ако не ти даде вода никой,отиваш в магазина в който са ти продали рибите и да ти дадат вода.Хем ще си купиш и бактериален активатор.После ще сменяш вода през ден ,през два по 10% докато мине месец.През това време ще прочетеш как се гледат рибки и ще стане лесно и приятно хобито :)

Неактивен Емануела

• Активен потребител
Тогава търся вода?Някой от софия ще ми помогне ли?

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
 Налей в отворени съдове вода да престои 24 часа. След това смени половината вода на аквариума, това го правиш 3 пъти седмично до 5-та 6-та седмица, докато ти се установи азотния цикъл. Трябват ти полезни бактерии, които в "старата" аквариумна вода са почти толкова малко, колкото и в "новата". Виж, изстискана филтърна гъба от работещ аквариум е друго нещо, това наистина би помогнало по-бързо да се установи азотния цикъл, но гледай процедурата от изстискването на гъбата до изсипването в аквариума да не е по-дълга от 30 минути.
 Ето ти е малко по-широко обяснение на случващото се http://www.aquaportal.bg/forum/vuprosi-na-nachinaeshti-akvaristi/startirane-na-azoten-tsikl-v-akvarium-s-ribki!/

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
Страничото  осветление е неестествено за рибите, а също така и голия аквариум допълнително ги стресира. Тази лампа би трябвало и теб да те дразни като свети директно срещу очите ти. На първо време можеш да я изключиш докато се успокоят рибките и свикнат с новата обстановка.

Неактивен Емануела

• Активен потребител
Осветлението ще го извадя и ще го закрепя за капака иначе да наистина е дразнещо!

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
 За да не ощетим хората, и предвид първоначално невинните 2 изречения, които имах намерения да пиша в това неосъществило се лично съобщение ... Бях попитан дали може да се добавят 2 анцитруса и растения. Ми... ето ги тези "2 изречения" в отговор.

Един анцитрус, като и той е много, растения колкото щеш. Ако искаш нещата да са правилни от начало, върни молинезиите и изчакай да се врътне азотния цикъл. Ако все пак не искаш да си без рибки и не се притесняваш от честата смяна на вода, можеш да ги замениш за червени неони примерно. Пасаж от 8-10 заедно с този анцитрус, НО честата смяна на водата е от жизненоважно значение за оцеляването им. През този период даже ги храни по малко, и само през ден. Под това храни по малко имам предвид по-малко, отколкото ти се струва малко, четвърт щипка, на порции, за да пада възможно най-малко на дъното. Стомахчетата им не са много по-големи от размера на очите, така че не се иска много. Грунда от снимката не ми изглежда подходящ за растения. Пясък с фракция 2-4мм би бил идеален. Тези неща е по-хубаво да се поправят сега, вместо да се поправят после - в пъти по-лесно и безболезнено ще бъде. Анубиас Нана е добро кандидат растение, само не му заравяй стеблото(ризомата). НЕ взимай нищо с името "криптокорина", защото не харесват млади аквариуми. Дъбче, Ротала ротудифолиа, Роголистник, ричия. Това се сещам като добри стартови растения.

ПС: Сега забелязах, че на снимките не виждам подложка под аквариума. Трябва да има подложка. Едносантиметрово парче стиропор/фибран, няколко ката дебел плат, 2-3 пласта картон - нещо.

Неактивен Deni694

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Който нож вади от нож умира!
От кой квартал си?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.