Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи

Кое растение без никакви изисквания?

(1/2) > >>

Atanassss:
Здравейте.
За 50 литров аквариум кое е най-лесното растение за гледане?Нищо не вирее при мен.Има ли някое,което не изисква никакви специални грижи?От години в акваристиката не съм отгледал едно растение като хората.

niki_o:
Освен че аквариума е 50 литра трябва да кажеш как,с какво и по колко време светиш,какъв е грунда и обитателите....Тогава може и да ти помогнем адекватно-тоест в твоя случай кое би отцеляло ;)

Atanassss:
Лампата е zetlight lancia 2.
Има приложение,но не съм настройвал.
Под грунда сложих някво на jbl за растения ,после мрежа и обикновен грунд,не много ситен и не едър отгоре.Общо около 7см дебелина.
Обитателите са 4 данио и една мъжка  бета,но ще остане само тя.
Аквариума е aquael 60.Температурата 25°

Franky:
Колко време светиш с тази лампа ?
Какви растения си пробвал до момента и не си имал успех.
Анубиаси, криптокорини, валиснерия , микрозорум , болбитис , някои видове ротали, наяс и т.н.
Във всеки магазин биха те упътили кои китки могат да се гледат с минимум грижи.
Светиш между 7 и мах 9 часа на ден с таймер , останалата поддръжка на аквариума си е както винаги.

niki_o:
Щом имаш подложка то навярно бавни растения не са за тебе в началото.Вземи от първия магазин Валиснерия -добро количество и я насади в задната част на аквариума. Почни да светиш 6 часа и всяка седмица повишавай с по един час до 8-9 часа. Валиснериятаще издърпа всички излишъци и с времето ще можеш да слагаш и други растения. Остави обаче предната част на аквариума незасята с нея ,че Бетите дишат и въздух а когато Валиснерията потръгне тя бързо превзема повърхността ;)
Успех

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия