Автор Тема: Aulonocara "fire fish"  (Прочетено 5224 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
Aulonocara "fire fish"
« : петък, 08 юни 2012 г., 12:11 ч. »
Уважаеми Цихлидари, моля помагайте. :pray:
Един приятел ми подпали главата с Африканчетата, и сега си търся инфо точно за този вид.
Четох в профилите на рибките за Аулонокарите, ама всяка си е на нейното си мнение - едни са агресивни другите не са, едни искат 400 л.аквариум други 200л. А английския го "рупам като крава - царевичак", иначе има нещо написано за тях, ама... :surrendered: А Гугъл преводачката не ползвам, откакто ме изпрати да си храня охлювите с вафли. Тя е по-руса от мен, ебаси. :crazy:
Въпроса е някой има ли си от тези красавчета, или поне имате ли наблюдение точно върху този вид Аулонокара? Интересува ме всякакво инфо за тях - агресия, литри аквариум, храна...
Ще бъда много благодарна за отговорите.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Публикации: 437
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
Отг: Aulonocara "fire fish"
« Отговор #1 : петък, 08 юни 2012 г., 14:12 ч. »
Това е човешко дело - хибрид. Също така известна като Sunburst, Dragonblood. Среден клас. Предимно спокойни, леко агресивни. Предполагам няма да се чувства зле и в 200л, но по-големия обем винаги е по-добре.
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #2 : петък, 08 юни 2012 г., 15:54 ч. »
Много ти благодаря  :bow:
Искаш да кажеш че аз трябва да забравя за тях, с моята 140л. локва?
Някъде четох че били кръстоска. Предполагам това имаш предвид под "хибрид". Или..?
Аз предимно затова ги харесах, защото четох че Аулонокарите не са агресивни, освен 1-2 вида от тях. И се молех и тези да са от спокойните. Само че май няма да ми се получи заради обема на аквариума :(
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен митко

• Активен потребител
  • Публикации: 376
  • Нас. място: Barking
  • -Почивай в мир Jeff Hanneman.
« Отговор #3 : петък, 08 юни 2012 г., 16:21 ч. »
Колега здравей.Искам да поясня, че Firefish и Red Dragon е един и същи вид.Има още много наименования, но ако търсиш информация, то търси за Red Dragon.Този вид не е хибрид а  е създаден след дълга и целенасочена селекция.Казвам това, тъй като под хибрид би трябвало да се разбира случайно постигната форма, докато в този случай не е така.Алунакарите са супер спокойни риби, с много малки изключения.Отглеждането им с по-агресивни и териториални риби, води до гладуване, изоставане в разтежа и нормалното развитие,стрес и смърт.Имай предвид, че повечето видове с изключение на Ростатум растът до 12см. в природата, но в аквариум не е така.Имам Aulonocara OB която в момента е над 17см.Сам направи сметка в какъв съд би трябвало да се отглеждат.
A. jacobfreibergi "Otter Point"
A. Rubescens"Ruby red"
A. Stuartgranti"Chilumba"
A. sp."Red dragon"
A. sp."German Red"
O.lithobates"Zimbawe"
O.lithobates"Sulfur head"
L.sp. "Yellow Collar" (Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress"
C.Moori
S. fryery"Iceberg"
C.borleyi (Kadango)