Автор Тема: Mikrogeophagus altispinosa - снасят хайвер  (Прочетено 18496 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
  • Публикации: 149
  • Нас. място: София
Отг: Mikrogeophagus altispinosa - снасят хайвер
« Отговор #30 : сряда, 07 август 2013 г., 12:58 ч. »
Хайвера загина. Като сменях малка част от водата помпичката спря да работи и понеже са свързани с нагревателя го усилих на 30 градуса и докато оправя помпата съм го забравил. Сварих хайвера  :cry1: температурата беше 33 градуса :(

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
    • Моите скромни любимци
« Отговор #31 : сряда, 07 август 2013 г., 13:51 ч. »
Хами случва се. Всичко е и на късмет. :( Аз вчера като се прибрах гледам хайвер в аквата със скалариите и новия мъжкар със сивата женска го наобикалят. Избрал си е завалията жената и действа. А другата чисто бялата женска навряна в единия ъгъл не мърда. И след 3 часа пак гледам няма никой. Опапан. Дали са се стреснали от бялата женска, тя ли го е опапала.....не знам. Гледам единия и мустак скъсен. Дясното око замъглено и с едни бели власинки та веднага я преместих и третирах с бактопура. Иначе апетит има и не е омърлушена. Та така. Да се надяваме др.път да стане че няма да са новообранци.
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #32 : петък, 09 август 2013 г., 22:13 ч. »
Рибките отново хвърлиха хайвер. Надявам се този път да има маници.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #33 : четвъртък, 29 август 2013 г., 11:31 ч. »
Интересно: Преди известно време си взех едно раче. Снощи си правих таратор и реших да му дам краставица. Като отворих капака и Боливикците се размърдаха леко (все пак са яли, но са и любопитни) Имат навика да поглъщат всичко което пускам в аквариума, но краставицата не я изплюха, а си я хапнаха. Даже по дъното я събираха. Рачето все пак успя да се добере до едно парче. Вече имам доста наблюдения в поведението им, но с хайвера никакви успехи.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #34 : четвъртък, 29 август 2013 г., 11:35 ч. »
Все пак не препоръчвам да се хранят с краставица  :P

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #35 : събота, 16 ноември 2013 г., 01:56 ч. »
CO2 вреди ли на хайвера?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #36 : събота, 16 ноември 2013 г., 07:38 ч. »
Ако е в нормални граници, не.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #37 : събота, 16 ноември 2013 г., 12:19 ч. »
Рибките хвърлят от година и все едно и също. Хайвера побелява и родителите го изяждат след време. Цветът на хайвера в началото е кехлибарен, незнам дали не е от светлината. Светя с две пури по 15W (75л) В началото не слагах лекарства, сега съм си взел на Сера mycopur сложил съм по опътване. Пак има побелял хайвер Снощи бяха десетина, сега са 3 явно родителите ги чистят. Дали е възможно мъжките да са увредени или да съм си взел само женски. Преди всякко хвърляне рибите почват да се гонят и да се перчат. След хвърлянето са спокойни и си плуват заедно.Бързо зеленясва, аквариума явно има Нитрати да не е от тях. В момента Ph6.5 Gh6. Немога да разбера каква е причината да не се излюпва хайвера.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #38 : неделя, 17 ноември 2013 г., 23:04 ч. »
Отдели хайвера в малък аквариум с аерация. Предварително го пълниш с вода от чешмата и на всеки литър по капка трипафлавин.
Аз така люпя скалариите. Вече са ми на 50 дена и има някои с големина 5 ст само тялото.
Преди това не можах нищо да направя. Все не ставаше и не ставаше и не разбрах защо. Двойката продължава да хвърля хайвер и след два дни започва да побелява. Чистят чистят и накрая нищо не остава. А му трябва 3-4 дни да започне да шава. Та пробвай така.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #39 : понеделник, 18 ноември 2013 г., 17:11 ч. »
Пробвах и да го отделя пак нищо не стана, но не съм слагал лекарства. Имам едно 7 литрово аквариумче дали ще е подходящо?

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #40 : вторник, 19 ноември 2013 г., 10:27 ч. »
Става и такова. Само не знам как ще го топлиш. А дезинфекта си е определящ за да не плесенясва хайвера. Ако и така не става значи рибите си имат проблем. Не знам може и да са двете женски.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #41 : вторник, 19 ноември 2013 г., 13:19 ч. »
Следващият път, като хвърлят пак ще го отделя да видя, какво ще стане. Забелязал съм, че неоплоденият хайвер е прозрачен, а оплодения е с кехлибарен цвят. При мен е кехлибарен с две три неоплодени яйца които са прозрачни. Според мен, ако са две женски изцяло ще е прозрачен. Възможно е мъжките да са увредени. Вече и аз не знам, какво да мисля.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #42 : вторник, 19 ноември 2013 г., 13:35 ч. »
Ами аз доста се лутах къде е причината. И само тока имах успех. Навремето скалариите ги развъждах без големи усилия и сега си помислих че не е толкова трудно. Но се оказа голямо предизвикателство. И сега още не мога да разбера защо така. Оставя ли го хайвера при родителите.....абе личи си че се стараят, даже женската се престарава в чистенето на побелелите зрънца и мъжкия все я побутва когато тя посегне. Даже понякога така я подгонва и се връща той самия да ги проветрява само. Докато тя и ги чисти. Слагах в аквата и трипафлавин, но няма ефект.
Единствено само в друг съд с чиста вода, престояла едно денонощие и с по капка трипафлавин на литър вода става. Поне за сега.

Неактивен TribalDance

• Активен потребител
« Отговор #43 : вторник, 19 ноември 2013 г., 17:38 ч. »
Сега наблюдавам овалните Рамирезита те са ми в аквариума с дискуси и е голяма драма, защото са 4 рибки - 2мъжки и 1женска 4тата не знам какъв пол е. Оформила се е двойка почистват си едно местенце в грунда, обаче мен не ме задоволява да хвърлят хайвер в него и затова им сложих един камък. Сега почистват него и се кумат от 2 дни. Явно женската не е избрала точния партньор, втория мъжки я ухажва с плавници. Голяма битка между двата мъжки за женската. Днес забелязъх, че двойката гони и държи на растояние "мъжленцето". За съжаление той е по силно оцветен, но малко по дребен от другия мъжки. Въпреки всичко "мъжленцето" не се отказва, дамата го избягва, май си е избрала кой ще е таткото. Но ще им е за първи път, така че не съм с големи очаквания.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.