Аквариуми > Оборудване

Каталог на често срещаните модели оборудване - вашите мнения...

(1/4) > >>

Boby_:
Във форума вече има Каталог на често срещаните модели оборудване.

В него ще се опитам да обощавам вашите мнения и впечатления за моделите оборудване, които ползвате. За целта пускайте в тази тема мненията си, формулирани по вече познатия ви начин:

 ● Марка и точен модел - без да се знае за какво точно говорите, няма как да ви добавя мнението.

Снимка - много ще е полезно, ако успеете да дадете и линк към снимка на модела.

Плюсове:
 + Какво ви е харесало в модела - постарайте се да ги отделите структурирано и да ги изредите един по един.

Минуси:
 - Какво НЕ ви е харесало в модела - постарайте се да ги отделите структурирано и да ги изредите един по един.

Заключение:
 Тук кажете какво мислите като цяло - дали покупката е добра, дали ако трябваше да я повторите сега, бихте си взели отново същия модел и дали си струва дадените за него пари.

С общи усилия можем да създадем полезна секция с прегледи на разпространените модели. Аз вече започнах! :-)


П. П.: Отзивите, които вече съм вкарал в общия каталог, ще ги трия от тази тема, за да не се натрупват.

Boby_:
Потребители, дали своя принос за попълвнето на каталога:
Цецо, }|{opukc, Kratun,borislav и Boby_.

msp:
Здравейте,
още едно положително мнение за външния канистър Atman Professional II AT 3338

Не малък обем организиран в три отделни контейнера плюс пореста гъба, централен входен поток на водата , почти напълно безшумен, надежден ротор (керамична ос), много лесно първоначално пускане,  лесно обслужване (сравнително надеждни стоп кранове и клапан за доливане на вода при първоначален пуск), добър дебит при разположение близо към 130 см под горната работна точка.
Единствен несъществен минус до сега - много лесно падат гумените тапи от крачетата при преместване.

От октомври 2002г. не е спирал и мисля, че е добро бюджетно решение (180 лв. беше нов), при учудваща надеждност и дълготрайност.

снимки от нета


П.С. Поздравявам ви за информацията и организацията на хубавия форум !

Daniel:
Искам да изразя едно отрицателно мнение за този нагревател на JÄGER
(незнам магазина ли купува дефектни нагреватели или аз съм карък, но несъм доволен определено)Купих си един 250W от магазин ZOO CENTER на околовръстния път, прибрах се в нас и като го отворих забелязах че има пукнатина на главата (и то доста голяма) върнах се до там показах им нагревателя и те почнаха да гледат умно, виканаха шефа той дойде почна нещо да мрънка но нямаше избор и трябваше да ми го сменят. Оказа се че нямат друг 250W и трябваше да взема 200 и аз взех кво да правя. Разгледах хубаво този път нагревателя видях че няма дефекти и си тръгнах прибрах се в нас сложих нагревателя и той почна да работи нормално. След седмица - две исках да увелича температурата и зададох 28 градуса, оставих да си бачка и отидох да си върша някакви други задължения, върнах се след няколко часа и установих че нагревателя нагрява водата максимум до 26 градуса. Увеличавах го до 34 намалявах го до 10 а той си поддържа само 26 и тва е. Така и не смених втори път нагревателя, бях доста разочарован и от магазина и от нагревателя :)

borislav:
Не си казал за какъв обем става въпрос,но сега лятото не би трябвало да е проблем поддържането на 26 градуса,ако е изправен.При мен зимата един 150W Jager трудно поддържаше 30 градуса и си взех 300W,който пък започна да събира вътре конденз и не работеше добре.След пътуване до Румъния, след месец ми го смениха с нов.Отиди спокойно и си го рекламирай,но трябва да имаш резервен докато чакаш,ако не го сменят веднага.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия