Автор Тема: Каталог на често срещаните модели оборудване - вашите мнения...  (Прочетено 39825 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Във форума вече има Каталог на често срещаните модели оборудване.

В него ще се опитам да обощавам вашите мнения и впечатления за моделите оборудване, които ползвате. За целта пускайте в тази тема мненията си, формулирани по вече познатия ви начин:

● Марка и точен модел - без да се знае за какво точно говорите, няма как да ви добавя мнението.

Снимка - много ще е полезно, ако успеете да дадете и линк към снимка на модела.

Плюсове:
 + Какво ви е харесало в модела - постарайте се да ги отделите структурирано и да ги изредите един по един.

Минуси:
 - Какво НЕ ви е харесало в модела - постарайте се да ги отделите структурирано и да ги изредите един по един.

Заключение:
 Тук кажете какво мислите като цяло - дали покупката е добра, дали ако трябваше да я повторите сега, бихте си взели отново същия модел и дали си струва дадените за него пари.

С общи усилия можем да създадем полезна секция с прегледи на разпространените модели. Аз вече започнах! :-)

П. П.: Отзивите, които вече съм вкарал в общия каталог, ще ги трия от тази тема, за да не се натрупват.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Потребители, дали своя принос за попълвнето на каталога:
Цецо, }|{opukc, Kratun,borislav и Boby_.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
Здравейте,
още едно положително мнение за външния канистър Atman Professional II AT 3338

Не малък обем организиран в три отделни контейнера плюс пореста гъба, централен входен поток на водата , почти напълно безшумен, надежден ротор (керамична ос), много лесно първоначално пускане,  лесно обслужване (сравнително надеждни стоп кранове и клапан за доливане на вода при първоначален пуск), добър дебит при разположение близо към 130 см под горната работна точка.
Единствен несъществен минус до сега - много лесно падат гумените тапи от крачетата при преместване.

От октомври 2002г. не е спирал и мисля, че е добро бюджетно решение (180 лв. беше нов), при учудваща надеждност и дълготрайност.

снимки от нета

П.С. Поздравявам ви за информацията и организацията на хубавия форум !

--------------------
memento mori ...

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Аквариум: Гола Вода
Искам да изразя едно отрицателно мнение за този нагревател на JÄGER
(незнам магазина ли купува дефектни нагреватели или аз съм карък, но несъм доволен определено)

Купих си един 250W от магазин ZOO CENTER на околовръстния път, прибрах се в нас и като го отворих забелязах че има пукнатина на главата (и то доста голяма) върнах се до там показах им нагревателя и те почнаха да гледат умно, виканаха шефа той дойде почна нещо да мрънка но нямаше избор и трябваше да ми го сменят. Оказа се че нямат друг 250W и трябваше да взема 200 и аз взех кво да правя. Разгледах хубаво този път нагревателя видях че няма дефекти и си тръгнах прибрах се в нас сложих нагревателя и той почна да работи нормално. След седмица - две исках да увелича температурата и зададох 28 градуса, оставих да си бачка и отидох да си върша някакви други задължения, върнах се след няколко часа и установих че нагревателя нагрява водата максимум до 26 градуса. Увеличавах го до 34 намалявах го до 10 а той си поддържа само 26 и тва е. Така и не смених втори път нагревателя, бях доста разочарован и от магазина и от нагревателя :)

Неактивен borislav

• Активен потребител
  • Публикации: 120
  • Нас. място: Пловдив
Не си казал за какъв обем става въпрос,но сега лятото не би трябвало да е проблем поддържането на 26 градуса,ако е изправен.При мен зимата един 150W Jager трудно поддържаше 30 градуса и си взех 300W,който пък започна да събира вътре конденз и не работеше добре.След пътуване до Румъния, след месец ми го смениха с нов.Отиди спокойно и си го рекламирай,но трябва да имаш резервен докато чакаш,ако не го сменят веднага.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
Моя е 200W за аквариуми от 300 до 400литра а моя аквариум е 220л. Самия нагревател не е вред щом го намалявам на 10 градуса и поддържа пак 26 значи е ясно за кво иде реч, а пак и вобще няма да го сменям, следващия път ще си взема пак СЕРА

Неактивен discus

• Активен потребител
  • Публикации: 139
Я вземи го разгледай хубаво да не би да си въртиш скалата като ротативка, тези нагреватели имат компенсация може онова кръгличкото отгоре да е издърпано нагоре в положение за корция на отклонение, след което да не е натиснато надолу и съответно нагревателя да не работи като хората.Прочети упътването че незнам до колко го обясних разбираемо.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
Благодаря ти но сам си играл с дни и какво ли не натисках, мерси все пак за инфото.

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
Отг: Каталог на често срещаните модели оборудване - вашите мнения...
« Отговор #8 : събота, 13 февруари 2010 г., 10:18 ч. »
http://cgi.ebay.co.uk/JEBO-Aquarium-UV-Sterilizer-24W-Salt-Fresh-Water_W0QQitemZ160336311297QQcmdZViewItemQQptZUK_Pet_Supplies_Fish?hash=item2554c9f401
...текна като лейка на третата секунда от мястото където се навива УВ лампата ???
първо ще пробвам с тефлонова лента :)

Неактивен nikiK

• Активен потребител
  • Публикации: 275
  • Николай Колев
Нагревател- Тетра- 100 ( или къвто и да е), НЕ СИ КУПУВАЙТЕ! Връщам се днес и виждам рибите в 120 лит. не са както трябва, бръкнах в аквариума и щеше да ми измръзне ръката. Температурата 16 градуса, нагреватела който е на 7-8 месеца здал багажа! Направо съм бесен, сега ще трябва да излизам да взема някакъв читав, вероятно Сера.
 Ама аз съм си за......., преди 8 месеца ми гръмна предишния нагревател който беше пак Тетра, а аз  идиота- после......... си взех от същата марка! :punish2:
п.п. Добре че, Брихардитата се оказаха издръжливи и след като и стабилизирах температурата се оправиха. :beer:
450 лт. / 180-50-50/ - Геофагуси/бразилски/ , Цихлазоми/Октоф./ , Скаларии /Манакапуру/ Андиакари/ пулхер/.......

260 лт.  / 130-50-40/ - Трихогастери / леери, жълти , синьо-мраморни/

Неактивен TiratroN

• Активен потребител
  • Публикации: 92
  • Нас. място: Варна
Автоматична хранилка.
Hagen
Nutrafin Profeed Plus

http://www.seapets.co.uk/view-image.html?title=Fish%20Feeder%20Nutramatic%20Profeed%20Plus&filename=662300-large.jpg

Плюсове:
Много дълъг живот на батериите.
Стабилна работа месеци наред.
Лесен за разглобяване и почистване.
Просто устройство с минимални шансове за механична повреда.
Минуси:
При сътресения и загуба на контакт със батериите, зададените времена се зачистват (коригира се много лесно за 5 секунди като лaмаринките контактуващи с батериите се изправят за да се притискат по-силно)
Липсва екран с който да бъде определено какви са зададените времена (има способ за проверка дали има зададени такива).
Задаването на времената за хранене става в точно определеното време за това. Не е възможно програмиране за бъдещ час.
Огромна цена (близо 100 лв.) съпоставено с минусите които притежава и простотата на устройството.
При навлажняване има опасност от блокиране на схемата и постоянно въртене на барабана. (случи ми се един път).

Заключение: Тъй като за моя модел капак, се води точно тази хранилка, считам че е добра покупка и дори мислех да си взема една и за другия аквариум.
Не ме притесняват дребните проблеми , защото знам и мога да направя така че да не се случват.
Ако не сте в час със механиката или сте с две леви ръце и не държите точно на тази марка , няма смисъл да си я купувате.
Все пак при мен работи вече близо година и дори един път не съм сменил батерии.
Като цяло мога да кажа- добре работи , но не е на 100 процента сигурна.
Ако изоставям рибите си за повече от 7 дни , бих се подсигурил и по друг начин (навлажняването тук е рисковият фактор).

Неактивен CHOPY

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Здравейте колеги. Тази вечер купих от Ebay един външен филтър Fluval 203 .Обаче не мога да намеря информация за него.Някой може ли да помогне?

Неактивен tomatomov197

• Активен потребител
  • Публикации: 578
  • Нас. място: Варна
Здравейте колеги. Тази вечер купих от Ebay един външен филтър Fluval 203 .Обаче не мога да намеря информация за него.Някой може ли да помогне?

Трябваше първо да потърсиш инфо преди да го купиш :)   В чуждите форуми гледам , че не са много доволни , имало течове .

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
Външни филтри :

Ехаим 2228. Дебит 1050л/ч, който наистина си отговаря. Работи повече от година без да съм го чистил. Съвсем безшумен. Пристига с пълнежите си. Цената беше около 300 -320 лв. Заслужава си. Недостатък , пръчката на смукателя е къса и при височина на аквариума 60 см не стига дъното. Това лесно се коригира с една нова пръчка от 2080. Както на всички Ехаим обслужването е лесно. Има момент на внимание при обезвъдушаването. След затваряне крановете се отварят и допълвам вода през мъркуча на смукателя.

Флувал ФХ5 мощен външен филтър с дебит 2300 л/ч. Моторчето е изнесено отстрани. Самообезвъдушава се. При непочистване дълго време (10-12 месеца) започва да шуми леко. Нямам никакви забележки по работата му. Обслужването е лесно.

Ехаим 2080. Отличен филтър. Цената е висока, но оправдана. Дебит 1700 л/ч с два смукателя и един изход. Абсолютно безшумен. Лесно се обслужва. Имам го съвсем от скоро.

Неактивен plezlichkataaa

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
Колко ще ми струва цялото оборудване на един аквариум ..извинявам се че пиша тук но спешно трябва да разбера колко ще ми излезе всичко..имам аквариум само техника ми трябва ..моля помогнете ..благодаря предварително !!!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.