Автор Тема: Рамирези  (Прочетено 3989 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Desidy

• Активен потребител
  • Публикации: 156
Рамирези
« : четвъртък, 25 април 2013 г., 20:12 ч. »
Здравейте,
от известно време имам рамирези-2 двойки, които редовно хвърлят хайвери и си го изяждат на втория ден. Уж нямах намерение, но преди няколко дни /два дни след като хвърлиха/ реших да отделя големите в друг аквариум-няма къде да отделя хайвера. Сложих камъка с хайвера в една кутия и го оставих в аквариума близо до флейтата. Почти всичкия се излюпи, но малките /вече на 3дни/ подскачат нагоре-надолу и повечето излязоха от кутията и се пръснаха из аквариума. Сега не мога да сменя вода и не знам как да ги храня-като са из целия аквариум. Повечето са още с мехура, но има и такива, които плуват съвсем нормално. Другия въпрос е дали могат да се захранят със суха храна за малки рибки или с инфузория. Артемия не намерх в Казанлък. Сложила съм кора от банан за инфузория, но не мога да разбера  има ли няма ли-на повърхността на съда се е образувало нещо  като слой прах /дали е това/. 
Поздрави!
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Неактивен Desidy

• Активен потребител
Отг: Рамирези
« Отговор #1 : събота, 27 април 2013 г., 15:18 ч. »
Здравейте,
от вчера слагам със една спринцовка от течността с бананова кора, но колко инфузория има вътре и какво намират малките не знам  обаче е факт, че са доста пораснали и плуват много енергично близо до дъното.
Възможно ли е да си намират сами нещо за ядене в аквариума? Вътре има разни подскачащи черни точици.
Поздрави!
12л Бета

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
  • Нас. място: София
    • Моите скромни любимци
« Отговор #2 : събота, 27 април 2013 г., 18:33 ч. »
Възможно е, да. Търси иначе Сера микрон, ако не можеш да намериш артемия. Има и други методи. Току що дадох даже указания на колежка. Сега ще видя дали мога да ги копна и да ти ги пратя.
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен Desidy

• Активен потребител
« Отговор #3 : събота, 27 април 2013 г., 19:56 ч. »
Мерси, ще пробвам!
Ето едно клипче с телефон.

[attachment deleted by admin]
12л Бета

Aqua World 55 Astario