Автор Тема: Проблем с апистограма.  (Прочетено 3127 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен qnikol

• Регистриран потребител
  • Публикации: 11
  • Нас. място: Пловдив
Проблем с апистограма.
« : вторник, 29 юли 2014 г., 22:20 ч. »
Здравейте,имам проблем вече с втора женска апистограма какаду.Рибата стои на дъното леко наклонена на една страна и когато се издига го прави с усилие и отново пада.Няма признаци на заболявания,храни се, пази територията си, плавниците не са свити очите не са изпъкнали.Не знам как мога да я лекувам,а за месец е втората ми апистограма с такива симптоми.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ,моля да сподели.Неприятно ще е да загубя втора риба тъй като се намират доста трудно.

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
Отг: Проблем с апистограма.
« Отговор #1 : вторник, 29 юли 2014 г., 22:33 ч. »
И аз в рамките на 14 месеца загубих 5 , като мъжкия ми се вижда още на профилната снимка .  Не им е по принцип дълъг живота - около 2 години , но при мен не устискаха толкова. Но при всички случаи е нещо от водата , мъжкия ми който изкара най-много беше все едно на седмици. Една седмица си яде и гони другите риби за да си пази територия - следващата седмица даже не се показва да яде или само хапне и плюе. Поне при мен мисля , че се дължеше точно от лоша вода от чешмата (като се има в предвид , че престоява винаги ден - два..)

Неактивен qnikol

• Регистриран потребител
  • Публикации: 11
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Проблем с апистограма.
« Отговор #2 : четвъртък, 31 юли 2014 г., 00:46 ч. »
Не мисля ,че е от водата ,аквата е на година а вода не съм сменял.Залесен е на 90 процента и мисля ,че е добре балансиран,поне според тестовете.Проблем с други риби нямам,нито една умряла или проявяваща признаци на заболяване,само женските какаду.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.