Автор Тема: Странен проблем при развъждане на скалария  (Прочетено 11141 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kamikadze ZX7RR

  • Активен потребител
  • ****
  • Публикации: 60
  • Нас. място: Свищов
  • Пол: Мъж
Отг: Странен проблем при развъждане на скалария
« Отговор #15 : неделя, 20 декември 2015 г., 21:49 ч. »
Знам ,че  е стара темата ,но за да не отварям нова ще питам тук.
Имам същия проблем като на perkobg .малките се люпят на 95% развиват се до рибки,но не проплуват. Въргалят се по дъното не приемат храна(пробвах и без храна) и след 2/3 дни измират.
Местя листото с хайвера в 7л. аквариумче 28С ,водата 100% от аквариума в който е снесен хайвера.
-пробвах със слаба аерация ,със силна с много силна.......мрът и това е.
-пробвах с метеленово синьо,с калиев перманганат,със сера бактопур(убива всичко не го ползвайте),с триплафлавин не съм защото нямам и не мога да намеря
Няма как да ги оставя в общия ,защото там има много гадове и на втория ден всичко изчезва.
Гледам пак се гласят и се чудя как да процедирам.
Вече 7 -ми път и се виждам в чудо ........,а съм им мераклия
Всяка идея е полезна.
Относно неразвиване на плавателния мехур или SBD си мисля ,че е по-популярен при лабиринтовите ,но се проявява при близкородствено размножаване а при моя чифт е 99% невъзможно.

Неактивен perkobg

  • Активен потребител
  • ****
  • Публикации: 32
  • Нас. място: Montreal, Canada
  • Пол: Мъж
Това е решението на проблема
« Отговор #16 : неделя, 09 февруари 2020 г., 17:57 ч. »
Малко стара тема, но мислех, че всичко е ясно, но последният въпрос ме наведе на мисълта, че не е. И за да завършим напълно темата ето едно видео какво представлява този буркан : (Моят буркан)
С този буркан се решиха всички проблеми при проплуването на рибките. Откакто ползвам този буркан - проблема го няма. Пускам въздуха на максимум, но поради гъстотата на дунапрена циркулацията на водата вътре в буркана е слаба, но постоянна и двойно филтрирана(един път от филтрите в големия аквариум и втори път от дунапрена от горната страна на буркана). Ето и цикъла на отглеждане: Точно 48 часа след хвърлянето на хайвера се излюпват малките(Темп.:~30'С). Ако люпите хайвера отделно от родителите(като мен) поставете го в отделна ваничка (около 5 литра) с метиленово синъо(Methylene Blue)-така проблема с белият мъх, който убива повечето хайвер вече не съществува. Средна аерация на водата (да виждате, че водата се движи вътре във ваничката). След като се излюпят ги поставяте във буркана. Точно след 7 дни(168 часа) след хвърлянето на хайвера, малките в буркана започват да плуват свободно(може да се видят опити за плуване 1 ден предварително). Изчакайте ги да започнат да плуват добре преди да започнете да ги храните за първи път(около 6 часа след 168-те часа). Използвайте само прясно излюпена артемия или MicroWorms. След като плувнат добре в буркана ги местя в малък аквариум (60 литров). и понататъка е балансирано хранене и смяна на водата и смъртността е почти нулева. Не прехранвайте малките!!!! Аз ги храня 2 пъти на ден(сутрин и вечер) и лампата оставям да свето 24 часа. Дано сега всичко да е ясно.

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.