Аквариуми > Нано аквариуми

#40 L. Nano

(1/7) > >>

trex700e:
Здравейте,
наред с морските, започнах и едно нано - съвсем непретенциозно и между другото:

Снимката е ден първи така да се каже:


Аквариум:
39Л.

Грунд: JBL Manado-6л.

Осветление: 21 Вата. Диодно.

Филтрация: EHEIM Classic 150 с медия Seachem Matrix

Засадил съм малко eleocharis sp. mini и Anubias Nana. (с това ми услужи един приятел, но оскъдно количество)

CO2: Ще пусна след 10 дена.

malomir:
Изглежда супер. Дано потръгнат нещата. Въпреки, че като гледам подготовката, няма защо да не тръгнат. Успех.

trex700e:
Изглежда супер. Дано потръгнат нещата. Въпреки, че като гледам подготовката, няма защо да не тръгнат. Успех.

Мерси, колега.

Тази лампа е без димиращ контролер , което малко ми спъва плановете, поне докато дойде контролера, въпреки това стратегията ми за действие е за първия месец да светя от начало по 2 часа , после всяка седмица нататък да вдигам с 30 минути докато си достигне нормалните 8-10 часа.
СО2 - дали от начало или по-нататък за мен на база предишен опит няма значение , но така или иначе системата ще бъде готова след 10 дни-ще почакам.
Като химия - започвам да добавям по малко калий и по малко глутаралдехид.
Мнение?

Споделете и мнение с какво да заселим за в бъдеще - аз си мислех с кръстъл ред скариди, но е прекалено рисково и играчка за такъв тип аквариум, иначе задължително ще сложа един отоцинклус след 20тина дни до месец.
Мисля си за малки рибки , ненабиващи се на очи като шарка-в пасаж.

Най-лошото нещо, което може да споходи собственика на един аквариум е да няма избистрена идея-моя случай е такъв. Представям си го в общи линии някакво iwagumi с елеохариса , макар и да малее като растения, но за сега това ще е отправната точка, пък ако стане-ще добавя на по-късен етап още някой растение.Каквото и да е, ще е с доминиращ елеохарис, защото ми е любимото растение.

bustama:
Готина медия си избрал. С корени ще е по-добре, така мисля. Но,  речни камънаци... също вършат отлична работа. Анубиаса при мен винаги е растял по-добре прикрепен на корен, отколкото на камък. Рибите, мисля ще се чувстват отлично в залесен аквариум с високи растения - каквито и да са те.

trex700e:
Добавих още няколко растения. Има и надводно гледани , за това пускам и малко цо2 -преди време  стартирах с надоводно гледани растения и три дена след като напълних всичко измря-мисля , че в надводната форма е по-добре от рано да се почне с цо2.


Корени, честно казано, аз хич не си падам и не съм имал никога, не съм и запознат с обработка и т.н. , а хубави камъни не мога да си намеря-поне тези, които аз искам , макар че знам, че ги има из България, така и никъде не срещнах :eyes: , но имам едни от едно време, които слагам-не са точно, което най ми се ще, ама са компромисен вариант:


Хах, а този анубиас , два дни в мене и цъфна :)))Риби все повече и повече не ми се гледат и се усещам, че твърде възможно е да приключа с аквариумите (този ще е последния май май ) и да премина изцяло на надводни растения. Започна в пъти повече да ми харесва.

Имам два въпроса за рибите:
1. Hemigrammus bleheri в справочника я дават като трудна риба, искам да попитам някой , който я е гледал в какво се изразява трудността?

2. Какъв охлюв-искам някой, който да прилича на дребен обикновен градински охлюв , но да не е планорбис (макар, че ако не намеря, може да рискувам с един два)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия