Автор Тема: Оранжев и Жълт Цихлид  (Прочетено 4456 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
  • Публикации: 275
Оранжев и Жълт Цихлид
« : четвъртък, 01 декември 2016 г., 19:01 ч. »
Какви Цихлиди имам не знам  бебета са все още около.. 4 5 сантиметра са... надявам се да са добре в аквариума със гупите тетра неоните платите бетата анциструса коридорас панда и Колиза лалия хаха имам около 30 риби на брой във 140 литра аквариум ... нещо повече за този вид цихлид няма да е излишно да знам....

Неактивен petarstefanov84

• Активен потребител
  • Публикации: 600
Отг: Оранжев и Жълт Цихлид
« Отговор #1 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 19:26 ч. »
не знам какви са ти цихлидите,но те се гледат сами по повечко на брой,за да им се разпределя агресията в аквариуми с много камъни и ситен пясък,аквариумите трябва да са от 200 литра нагоре и не се гледат с гупи тетри,неони и бети,речни цихлиди джуджета може,но тези не,цихлидарите ще ти кажат какъв вид са точно
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus sp. 'polit' Lion's Cove
Pseudotropheus johannii
Metriaclima hajomaylandi 'Chizumulu Island'
Metriaclima sp. 'msobo' Magunga
Labeotropheus trewavasae 'Chilumba'
Cynotilapia sp. 'hara' Gallireya Reef

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 19:33 ч. »
Ясно .. амии аз просто отидох в магазина видях ги харесаха ми не знаех дори какви са докато не дойдох тук в вкъщи и се разрових ... хах  жената там ми каза че са бебета и биха живяли добре все пак с видовете които имам освен бебета ако имам може би ще ги изяждат....  питах е агресивни ли са ... тя ми каза не мога да ти кажа нищо.... и да и не ... хаха един вид зависи от самите риби надявам се да се чувстват ок с тези всички 28 риби които имам хаха аквариума ми не е малък смисъл дълъг е 100 санта на 45 висок на 37 широк... за сега ги гледам тук са от .... 3 часа няма проблеми хвърчат доволни следват някой рибки  заиграват се смисъл личи си че се заиграват с следене и после сами си плуват....  даже май се плашат от бетата жълтата не дава да е доближават

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #3 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 19:44 ч. »
попаднах на нещо много успокоително за моите рибки... Когато вашите рибки са добре нахранени, вие можете да контролирате и манипулирате агресията им. Ето защо ги храня по 3-4 пъти дневно. Можета да ги храните и по-рядко, но с малко по-голямо количество храна на всяко хранене – това няма да им навреди, но ще ги направи по-агресивни. Агресията подлежи на контрол и чрез “пренаселване”, т. е. отглеждане в един и същи аквариум на много риби – по този начин нито една рибка няма да е обект на постоянно преследване и винаги ще може да се скрие в “тъплата”. Все пак ако ще правите това, първо се уверете, че филтърът ви ще може да си свърши работата и да осигури нормални условия на живот за толкова много риби.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #4 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:16 ч. »
Едното е лабидохромис (жълтото), а другото метраклима май ред ред, хаха.
Добре им е хаха, ще убият всички други за нула време и ще им стане още по-добре.
Поздрави хаха.

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:29 ч. »
хах ееее ще ме накараш сега да ги върна..... ама ако е така наистина ... няма да ги държа... или ще ги хвърля ... или ако може ще ги върна ... за 2 риби да умрат другите 28 30....

Неактивен petarstefanov84

• Активен потребител
  • Публикации: 600
« Отговор #6 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:32 ч. »
Недей да хвърляш тези рибки ами намери на някой цихлидар да ги дадеш,и по-добре първо се рови в нета за профила на някоя риба като ти хареса и след това я купувай,не обратното,и на мен ми харесват много тези рибки ама не ги гледам,защото не са подходящи за моя аквариум и моите рибки:)
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus sp. 'polit' Lion's Cove
Pseudotropheus johannii
Metriaclima hajomaylandi 'Chizumulu Island'
Metriaclima sp. 'msobo' Magunga
Labeotropheus trewavasae 'Chilumba'
Cynotilapia sp. 'hara' Gallireya Reef

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:34 ч. »
Трудна задача ми даваш.. аз съм в Финландия те финците ги е страх да взимат неща от непознати хахахаха а и къде да търся акваристи... те ще ми ги вземе жената ще е излъжа че ми са изяли 5 риби ...ииии така ще си взема друго за 24 евро хах

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #8 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:35 ч. »
Търси им дом, може да не е веднага, но ще имаш проблеми. Върни ги в магазина или ги подари, не ги хвърляй това са живи същества, а не някакъв боклук.
Не са виновни рибите, че ти си направил глупост да ги вземеш без преди това да прочетеш.

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 01 декември 2016 г., 20:38 ч. »
единствено което мога да направя е да .... го сложа в стария ми аквариум 40 литра до кога ще издържат 1 година.. после ще станат колкото аквариума хах

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #10 : петък, 02 декември 2016 г., 02:32 ч. »
В 40 литра аквариум доминиращия мъжкар ще убие всички и ще остане сам.

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #11 : петък, 02 декември 2016 г., 12:05 ч. »
върнах рибките живи и здрави само че ми ги таксуваха като една дефакто .. вместо 24 евро 12 ми върнаха взех си 4 неонки иии си доплатих за 4-ри Клиновидна разбора :)

Неактивен jorobetta

• Активен потребител
  • Публикации: 95
« Отговор #12 : петък, 02 декември 2016 г., 12:19 ч. »
12 euro за един лабидохромис  :burp: бах мама им, а тука за жълти стотинки пак им се мръщят  :punish2: май да развъждаш рибета в държава различна от нашата си е къде, къде по-доходоносно.

Неактивен zozo0o1991

• Активен потребител
« Отговор #13 : петък, 02 декември 2016 г., 12:26 ч. »
хаха така е братле... мога да ти дам снимка на списъка с риби и цените защото не ги помня но помня само някой като например гупа е 3,50 плата е 4 евро тетра неон са 30 евро 10  анциструс е 6 или 10 евро май бетата е 12 евро Клиновидна разбора  е 3 евро ии така да растения ... малки са 3 евро средни са 6 а големи 10 евро ааа да не ти казвам препаратите примерно аквасеифа за водата да е прави аквариумна еее 11 евро 250 милилитра ама аз си купувам от германия зооплуса там е 5 6 евро хах

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.