Автор Тема: Профилът на farchashtiq  (Прочетено 8599 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
Отг: Профилът на farchashtiq
« Отговор #60 : сряда, 17 ноември 2021 г., 10:50 ч. »
Строго погледнато това не е биотоп, и ако се напъваш много има доста неща за махане и добавяне. Важното е на теб да ти харесва, според мен е готино с такова осветление, аквата изглежда стабилна и няма нужда да се бърка.
Но ако искаш да чуеш чуждото ми мнение  :D
1. Не знам дали височината е ок за скалариите, но положението е такова каквото е. Аз съм с 45 см височина и ако някой ме убеди че става и аз бих пробвал със скаларии.
2. Грунда е много равен, нямаш обособен център , окото играе и търси, но няма. Дали да не повдигнеш единият край с корени (по-добре инвестирай в тях), да събереш все де има китки около него? Нещо високо на заден план по цялата дължина ( анцитрус да чисти стъклата е умен подход, но по добре да са няколко звездни, може да удариш късмет с развъждане) и всичко друго да е за плуване. 5-6-7-8 коридораси са по добър подход, много са яки в пасаж. Неоните няма да изкарат дълго със скалраии, за родостомусите не знам, но мисля че няма да ги хванат  :). В тази насока ако имаше по дълъг съд, щеше да видиш каква невероятна гледка са 20+ родостомуси подгонени от време на време от скаларии.
Ще се радвам ако споделиш координати на този Райко - фейс, тел ако искаш и на ЛС да се възползвам и аз след време.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен farchashtiq

• Активен потребител
  • Публикации: 105
« Отговор #61 : сряда, 17 ноември 2021 г., 12:28 ч. »
Както казах старая се към биотоп, но засега ми е ок и няма да развалям нищо. Започнах с съзнанието, че няма да бъркам в тоя аквариум много и ще го оставя да бъде повлиян от естествените развития на процесите. От първият ден не съм мръднал нито дърво..нито камък...нищо не е редено..всичко е пуснато отгоре. Биотопа не му нарежда природата дърветата в единият ъгъл :) Както и дъното не навсякъде е хълмисто. Гледам клипове засега (на реките, а не на аквариумни биотопи, защото и те се правят от хора) и това е моето мнение. Когато мине пандемията, живот и здраве искам да отида и да видя малко на живо, защото много изчетох и изгледах, но всичко е правено от човек, а биотопа не е :) Единственото редено нещо в аквариума са растенията и не ми харесват, защото са редени :) За жалост нямам мястото да ги пръсна, както виждам че растат тези ехинодоруси...но не трябва и да злоупотребявам със симейството си и да превръщам стаята в аквариум. Затова за сега е това 200 литра...така "подреден". Колкото до грунда, не мисля да го повдигам засега. Благодаря за съветите, но ще са полезни при етап "рестарт". Иначе за Райко..има статия с него и брат му тук. Открих го във фейсбук и му писах. Райко Славково се казва.
Дори живота си аз да прекарам,в мизерия и крайна нищета.Левскар завинаги оставам,Левскар дори и след смъртта.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #62 : сряда, 01 декември 2021 г., 17:37 ч. »
Райко е модератор тук.

Неактивен farchashtiq

• Активен потребител
« Отговор #63 : вторник, 14 декември 2021 г., 13:22 ч. »
Up to date
Дори живота си аз да прекарам,в мизерия и крайна нищета.Левскар завинаги оставам,Левскар дори и след смъртта.

Неактивен farchashtiq

• Активен потребител
« Отговор #64 : вторник, 14 декември 2021 г., 13:33 ч. »
More

Неактивен farchashtiq

• Активен потребител
« Отговор #65 : неделя, 19 декември 2021 г., 15:14 ч. »
Много им е добре, брат

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.