Аквариуми > Оборудване

Проблем с шумен филтър

(1/3) > >>

Zheni93:
Здравейте,

Съвсем от скоро се запалих по акваристиката, много изчетох и реших в крайна сметка по препоръки и на познати и на хора в магазина реших да взема готов оборудван аквариум RS-600 EL, 82 литра с вграден филтър в капака. Дотук всичко точно, напълнихме го с вода и пуснахме филтъра да проверим дали всичко работи както трябва, но е доста шумен. Самия мотор издава сравнително силно бръмчене, което едно приложение на телефона (нз до колко е точно) ми измери като 47db, а на стикера на самия филтър пише 50hz = 17db. Това няма ли да е вредно за рибите? Тъй като аквариумът е в спалнята много трудно се спи с това постоянно бръмчене и се чудя дали това е нормално или има проблем с този филтър специално и трябва да се поправи? Четох че някои филтри трябва да се обезвъздушат, не знам дали този е един от тях. Може ли да се направи нещо или решението е да взема просто друг филтър? Ако е така, какъв бихте ми препоръчали, който да е наистина тих?
Другото ми питане е има ли как да се сложи изобщо външен филтър, тъй като капака е фабрично закрепен за аквариума и има само тесен отвор отзад, има ли как да се закрепи?
Прикачам и снимка на филтъра ако ще е от помощ.

bustama:
Качете повече снимки на филтъра - къде е разположен и каква му е връзката с водата. Както и на капака - снимайте го отзад, отстрани, отгоре за да може човек да придобие представа.

nicco:
Ako го държите с ръка под вода и пак бръмчи по-добре го сменете.Ако бръмчи само когато е монтиран значи предава вибрации и трябва да се помисли как да се отстранят.

niki_o:
Всеки филтър е шумен при първо пускане(някой канистри правят изключение обаче) и за няколко часа или ден се балансират и млъкват. 8 вата е само и не би трябвало да е толкова шумен,но както казваш е в спалня,а това си е приключение да намериш вътрешен филтър който да не се чува изобщо ;)

Zheni93:
Върнах се в магазина да го проверят. Жената там каза, че тези си били така шумни и мога да направя рекламация, но сигурно пак така щял да си шуми и да го видят техниците. Като разгледах това си е водна помпа, която засмуква вода от аквариума и я качва през флейтата във вградения под капака филтър. Бръмчи си всякак, и да го държа, и не, все така. Цяла вечер и цяла нощ работи и на сутринта нямаше промяна. Тъй като това ми е първият аквариум, може би аз не мога да преценя дали това е нормално, затова прикачам видео, на което се чува шума. За мен това е абсолютно непосилно да се спи на това бръмчене, то е по-силно от хладилника в нас и се чува и на пуснат телевизор, а аквариума е на метър от спалнята. Явно ще трябва да се търси по-тих вариант, някакъв вътрешен филтър до 60-70лв ако можете да ми препоръчате, който да е наистина тих и да може да му се изключва аерацията за през нощта ще съм много благодарна.  :-[

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия