Аквариуми > Оборудване

Реализирани проекти с контролер ТС420

(1/1)

a_andreew:
Здравейте колеги, смятам , че ще е полезно на всички които са решили да си направят сами осветлението на акварума на базата на контролера ТС420 да споделят проблемите мнението си. Аз си закупих светодиодни по 10вата със спектър за студено бяла, топло бяла  червена за растения. Студено бялата и топло бялата си ги закупих от БГ, но червените от китай. Всичко това монтирано на стабилни алуминиеви радиатори захранени през контролера и от старо РС захранване на 12 волта и по два вентилатора за намаляне на температурата на радиатора. Тази схема ползвам повече от 5 години и проблемите които съм имал са с изгорели диоди, както сменени две захранвания , които са втора ръка и не си знаят годините. Диодите съм ги усилил на 90% от контролера, но явно си зависи производителя , въпреки термопастата някой горят.

Lightning_boy:
Здравей, колега. Нямам опит с контролерите, но за диодите знам, че е добре като се закупуват да са от една серия (линия).
Така както си ги омешил български с китайчета според мен е нормално някой от тях да създават проблеми.
Въпрос извън темата.
За какъв аквариум и за какви растения го ползваш това осветление?

a_andreew:
Здравейте, пиша за растителен аквариум снимки мога да сложа по късно. Целта е да се докара приличен спектър за растенията и затова съм ползвал различни диоди.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия