Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи

Развъждане на скаларии

(1/28) > >>

krasi_berk:
За втори път скалариите ми имат яйца,по точно майката :P Първият път яйцата стояха 2 дена,гледах да температурата на водата да е 28 градуса и накрая за капак родителите ги изядоха.Сега вече втори път снася майката(този път на растение снесе,предишния път на ъгъла на аквариума) и започна
да си хапва по едно по едно и аз реших да ги опазя,сложих върху водораслото с яйцата малко аквариумче така че да има достъп влизането на вода но да не може да влезне скаларията,кажете ми за да ги опазя яйцата какво трябва да направя или просто е нужно първите пъти да бъдат изядени от родителите?   :hmm: Благодаря Предварително ! :bow:

mejdupraznika:
Остави ги да хвърлят, ако родителите са добри ще си отгледат поколението. Ако ли не ще се наложи да отделиш листото в друг аквариум и да ги излюпиш също така и да захранваш.

krasi_berk:
Направих второто,преместих листото в друг аквариум и държа постоянна температура 28-29 градуса.Яйцата са далеч от нагревателя.Между другото в тази прегратка,която бях сложил някакси бяха влезнали 2 малки анцитрусчета и бяха хапнали известна доза яийца и затова се наложи да ги преместя.Наблюдавам яйцата,Едните стават бели,а другите си остават същите.Можете ли да ми обясните какво значи това и дали е добре ?

raiko:
Белите хайверчета са неоплодени, прозрачните са здравите.Ако водата е с подходящи параметри, прозрачните хайверчета първо ще потъмнеят и след това от тях ще се излюпят личинките.

kamos:
Райко колко време отнема излюпването на годния хайвер и при каква температура трябва да се държи?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия