Автор Тема: Правила на AQUAPORTAL.BG  (Прочетено 9875 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Admin

  • Администратор
  • ****
  • Публикации: 9
Правила на AQUAPORTAL.BG
« : понеделник, 10 ноември 2008 г., 11:27 ч. »
Правила на AQUAPORTAL.BG


С регистрирането си в AQUAPORTAL.BG вие безусловно приемате и се съгласявате да спазвате правилата на портала. Моля да се запознаете внимателно с тях!

Във форума на AQUAPORTAL.BG могат да пишат само регистрирани потребители. Регистрацията във форума е задължително условие за достъп до чата!

1. Всеки регистриран потребител има право да публикува мнения и теми, както и да изпраща лични съобщения в настоящия форум, като с това не нарушава добрия тон на поведение и тези правила.

2. Мненията не трябва да съдържат преки обиди към никой от участниците тук, както и не трябва да обиждат или уронват нечий престиж, включително и този на AQUAPORTAL.BG като цяло. Форумът е посветен на акваристиката и теми, мнения или снимки, съдържащи религиозна или политическа пропаганда, както и подстрекаващи към насилие, расизъм или друг тип нетърпимост, не се допускат.

3. Писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, като за целта има бутонче за превключване на клавиатурната подредба и бутон за транслитерация във всяка форма за въвеждане на мнение. Теми, започнати на латиница, ще бъдат или затваряни, или изтривани, а потребителите - наказвани. Старайте се да пишете достатъчно грамотно, за да не се налага останалите потребители да гадаят какво сте искали да кажете. Публикации без главни букви и препинателни знаци, заместители на букви с цифри не са желателни
и ще бъдат изтривани!.

4. Kогато отговаряте на теми, се съобразявайте с това дали темата все още е актуална или отдавна е изчерпана като съдържание. Отговори на твърде стари теми, които целят трупане на брой постове и не носят смислена информация, не са препоръчителни и ще бъдат изтривани!
 
5. Задаването на въпроси, чиито отговори вече са давани изчерпателно във форума, не е желателно. Форумът има функция за търсене. Използвайте я, преди да започнете да задавате въпроси, по които вече са се водили дискусии. Ако вашият проблем е сходен и откриете подобна тема, продължете я.

6. При създаване на нова тема задължително използвайте описателни заглавия. В самото съдържание опишете по-важните факти и обстоятелства на проблема с цел избягване на недоразумения поради липсата на достатъчно информация. Теми със заглавия от рода на "помогнете", "спешно", "хелп", "търся" ще бъдат или заключвани, или изтривани.

7. Всяка нова тема трябва да бъде публикувана в подходящ раздел, съответстващ на съдържанието й.

8. Когато отговаряте, се старайте да не излизате от рамките на темата. Разводняването й с безсмислени коментари от рода на "Да", "Добре", емотикони, е ненужно и излишно. За целта си има система за лични съобщения. Изключения се правят за окуражаване и изказване на благодарности.
Старайте се да отговаряте максимално подробно (позволява се прикачване на картинки и/или линкове) с цел постигане на ефективно решение на дискутираната тема.
При цитиране на чуждо мнение изтривайте линкове към снимки от цитата - това е ненужно и утежнява четенето и зареждането на темата.

9. В сигнатурата (подписа) на потребителя не трябва да има много на брой картинки и/или те да бъдат с голям размер. Изключение може да се направи за повече картинки, ако са с достатъчно малък размер на файла.

10. За избягване на недоразумения авторите, пишещи в Търся / Предлагам, след приключване на сделката да имат грижата да обявяват резултатите с цел темата да бъде своевременно затворена или изтрита. При първоначално публикуване на обявата да се посочва точна информация за местоположението и начинът, по който може да се осъществи връзка с потребителя/лицето, продаващ/търсещ дадената стока и цената. Препоръчително е да се дава цялата налична информация за нея (включително снимка и/или описание), за да може евентуалният клиент да е максимално информиран и да няма недоразумения след извършване на покупко-продажбата.
Авторите на обява имат право да я обновяват, редактират или публикуват в нея мнение с цел качването й нагоре в списъка с теми не по-често от веднъж седмично.
Търговските обяви в Аквапортал.бг са забранени, а обявите, които преценим, че са такива се трият без обяснения.
Обявите, които не отговарят на горните изисквания, ще бъдат премахвани. Забранява се публикуване на "обява в обявата", както и на обяви за стоки извън акваристиката. Коментар на посочените цени и артикули или други коментари в търговския раздел, ще се приема като нарушение на това правило. За това, моля използвайте системата за Лични съобщения.

11. Съобщения, обясняващи колко лесно се печелят пари през интернет и приканващи към регистрация, както и всякакъв спам, са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ!

12. Забранени са всякакви опити за насочване на обръщения към други места (страници, форуми, блогове, социални мрежи, чат канали и т. н.) в Интернет под каквато и да е форма, които не са съгласувани ПРЕДВАРИТЕЛНО с екипа на AQUAPORTAL.BG. Това включва (но не се изчерпва с):
  -  използването на връзки към други сайтове като подпис;
  -  връзки, включени скрито в текстово съобщение;
  -  връзки, изпратени като лично съобщение на друг потребител.
Нарушителите ще бъдат санкционирани по преценка на екипа на AQUAPORTAL.BG.
 
13. Коментирането на действията на модератор или администратор в публична тема е забранено и може да доведе до изключване от форума без предупреждение. Недоволства се изказват с лично съобщение чрез форума, мейл или други начини, описани в профила/подписа на съответния модератор/администратор.

14. Писането на повече от една дума само с ГЛАВНИ букви може да се използва само в изключителни случаи. В противен случай може да бъде наложено наказание.

15. Раздел Фотография е предназначен за публикуване и коментари на авторски снимки на акваристична тема - аквариуми, аквариумни обитатели, растения, биотопи и др. Допустимо е публикуването и на друг тип снимки, но те ще подлежат на изтриване/преместване, ако модераторите на раздела сметнат това за необходимо.

16. Екипът на AQUAPORTAL.BG се състои от Администратор, мениджъри и модератори на раздели. Всеки един от членовете на екипа има право да променя, изтрива или премества мнения, теми или снимки в поверената му област по свое усмотрение и в съответствие с тези правила. Областите на отговорност са съответно:
   Администратор - целия форум с ограничение до техническата администрация на форума и регистрираните потребители.
   Аквапортал мениджър - целия форум.
   Модератор на раздел - поверения му раздел.

17. Използването на коя да е част от AQUAPORTAL.BG за търговски цели под каквато и да е форма, освен след изрично разрешение от екипа, е категорично забранено без разлика по отношение на формата и начина. Всички подобни опити ще бъдат санкционирани и достъпът на нарушителя до AQUAPORTAL.BG ще бъде временно или постоянно забранен.
Единственото място в AQUAPORTAL.BG, където потребителите могат да публикуват обяви с цел да купят, продадат, разменят или подарят стока, свързана с акваристиката, е раздел "Търся / Предлагам".
Търговските оферти не се смятат за обяви и са забранени, освен ако търговецът няма изрична договорка с екипа на AQUAPORTAL.BG. За информация за начините за реклама в рамките на AQUAPORTAL.BG се обърнете за допълнителна информация към член на екипа.

18. Изпращането на лични съобщения до друг потребител с рекламно съдържание, търговска цел или каквато и да е друга цел, която не е свързана пряко с тематичната насоченост на AQUAPORTAL.BG, е забранено.


ОБЩИ УСЛОВИЯ:

Екипът на AQUAPORTAL.BG не носи каквато и да било отговорност за мнения, снимки, текстове, аудио и видео файлове, връзки и друго съдържание, публикувани от потребители във форума, сайта, галерията и чата. Всеки потребител е отговорен за всяко мнение, тема, фотография, връзка или друго, публикувани от него във форума, чата, сайта или галерията.

С публикуването на гореизброените във форума, галерията, сайта и чата всеки потребител се съгласява с мненията, темите, текстовете, снимките, аудио и видео фаловете му, както и всяко друго публикувано съдържание, да се разпорежда екипът на AQUAPORTAL.BG така, както намери за добре в рамките на форума, сайта, галерията и чата. Текстове, снимки, аудио или видео файлове, както и друго съдържание, публикувано в рамките на AQUAPORTAL.BG, не могат да бъдат препечатвани, копирани и разпространявани извън сайта и форума изцяло или частично без изричното съгласие на авторите им.

Всички редакции на темите и публикациите във форума се съхраняват и могат да бъдат възстановени при нужда.

Нарушаването на тези правила ще води до изтриване, преместване или редакция на мнения и теми, предупреждение, а след няколко предупреждения и до забрана за писане във форума на конкретния потребител, IP адрес или област от IP адреси.  Екипът на AQUAPORTAL.BG има право да наказва потребители и по своя преценка за неприемливо поведение, дори без да се позовава на конкретно правило.

Правилата подлежат на промяна от екипа на AQUAPORTAL.BG по всяко време и без изрично предупреждение.


 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.