Здравейте,
Казвам се Кирил и преди около 10 дена си купих аквариум. Ако сметнете, че темата ми не е за тук моля да я премести. Всъщност искам да ви кажа как точно стана за да разберете, че нещата, които съм направил са от незнание
Един ден отидох до Хипермаркет Хит и на витрината на Зоо магазина видях страхотно куче, та разходих се из магазина и рибите така ми харесаха, че бях готов да си взема бета в кръгла ваза. След 10 мин. бях взел в ръце 11 л. аквариум, а след още 10 - 25 л. аквариум
. Взех всичко необходимо и стигнах до рибките. Магазинерът ме посъветва да взема барбус, един сив цихрид един сом панда и две малки рибки, които чистели аквариума. Привидно добре живяха първите дни, в събота отидох на пазара в Пудуене и там се влюбих в Labidochromis caeruleus и pseudotropheus saulosi red coral и си взех по две. Човекът ми каза, че всички риби ще живеят без проблем. Явно ме излъга.
Сега във четвъртък чакам нов аквариум 110 л. взел съм вс. необходимо. Водата ми е във съд, обработена с препарат за премахване на тежките метали и препарат със бактерии. Пуснал съм помпата и се върти вече 5 дена.
Сега съм решил да си правя аква с цихриди. Просто от тук прочетеното и видяното много се зарибих на цихлиди. Но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Може би защото ми идва много инфо.
И въпроса ми е: могат ли цихлидите да съжителстват с сома а и със анцитрус също, ако имам доста камъни и корен.
Някъде тук четох, че някой ги е събрал с данио... възможно ли е?
Както и ще оцелее ли Hygrophila guianensis при тях, тъй като на пазари ми казаха "да разбира се няма проблем".