Екология > Екология

Филм напрявен от американец за добиването на шистов газ

(1/1)

RAKIM:
 :sadnew:    Газланд - част 1/10

Виолета:
Тези главочи са също като нашите - нагли, алчни и безскрупулни.
Днес дойде новината, че правителството отнема лиценза на Шеврон за добива на шистов газ в Добруджа - в типичен държавнически стил, т.е. първо дава, а после отнема лиценз. Предлагам за анализ дълбокомислените разсъждения на Вожда (цитирам):
„Въпросът е - след като има неизяснени неща, ние чий интерес защитаваме, първо? Защитаваме интересите на българските граждани. Щом, и затова сме го искали да го правим този проект в техен интерес, само че не само че те не ни разбират, има протести и казват, че това ще съсипе екологията. Е тогава за какво го правим?! В наш интерес не е, в интерес на хората е. Щом е в интерес на хората и те не го искат или не искат тази технология, оттегляме решението, нека юристите така да го формулират, тъй като имаме и съдебни процеси по тази тема, да не влезем в юридически казус”.
................
Каква ясна и завършена мисъл, какъв брилянтен изказ! Възхитена съм!  :lol:

Ще преместя темата в раздел Екология, където й е мястото.

RAKIM:
Да ,хората за пари навсякъде са все така безкрупулни.

dido1:
Снощи ги изгледах всичките части на един дъх и бях потресен, по начина по който група алчни за пари чичковци /визирам фирмите за добив на газ, в случая са си виновни и хората продали земята си макар, че предполагам и те донякъде са били под натиск/ могат да съсипят кажи речи 2 континента за има няма 10-20 години. Тия гадове трябва да ги осъдят за геноцид над човечеството и до края на дните им да им дават да пият от водата, която са замърсили.
Надявам се, че наще тупани няма да направят същата грешка, че като гледам освен Добруджа ще съсипят и Черно море, а от там не ми се мисли.

Peza:
@Виолета И аз като теб искам България зелена.
Мисълта за отравянето на подпочвените води с такива химикали меко казано ме ужасява. Нека всеки се замисли за ролята на водата изобщо и да има в предвид че самите ние сме от 70% до 90% вода. По един или друг начин тази "вода" ще стигне и до нас ... и до нашите деца ... и до техните внуци (нещата в природата никога не са статични, всичко е в постоянен процес на движение и обмен - кръговрат го наричат)

Edit:
(С риск да създам погрешно впечатление за себе си още във вторият си пост)
Ако на някой му е любопитно това твърдение нека гледа и филмите " Великата тайна на водата" и " Храна ООД". Да помисли за момент за връзката между тези три филма, за общата картина, и сам да прецени за себе си.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия