Автор Тема: профилът на MSP  (Прочетено 38601 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
  • Нас. място: София
Отг: профилът на MSP
« Отговор #15 : понеделник, 18 януари 2010 г., 01:36 ч. »
Малко ъпдейт по темата .
Ден преди дванадесети този месец дечурлигата ги хващам в некъв пъклен заговор, заговорничат за некви риби за рожденния ми ден... та, призовах ги да признават щото не бих пуснл каква и да е риба в аквариума. Най-приятно бях изненадан когато разбрах че става дума за Phenacogrammus interruptus(конгови тетри). Скоро бяхме ходили
до Джъмбо и разгледахме и новия зоомагазин на бул. "България"  до него. Още тогава най-малката щерка запомнила че съм се впечатлил от наличието на конго в магазина, и е успяла да убеди брат си и кака си да напазаруват дузина риби, много приятна изненада за мен. Нейсе, отидохме заедно, избрахме здрави рибки и сега си плуват спокойно на широко .
Опитах се да щракна набързо младите конго тетри, въпреки че качеството на снимките не дава пълна представа за тази красива африканска тетра. По моя преценка рибите са под шестмесечна възраст като някои от мъжките екземпляри вече започват да личат.

---------------------------
Ето как е сега аквариума, пет месеца след лятното почистване. Тогава подхраних тук таме из дъното с няколко таблетки тетра крипто, от есента взех да сменям по-често и повечко вода добавяйки след всяка смяна около грам магнезиев сулфат и една две капки силно концентриран разтвор тензо коктейл. Понтедерифолията  засили растежа по дифаут като се появиха отново червените жилки по долната страна на новите листа, микрозориума живна наред с анубисите. Най-същественото е, че черната брада по стариге листа изчезна въобще, остана да се развива само по отворите на флейтата на канистъра и то мното слабо . До тук всичко е добре, но за сметка на малко повечко време отделяно вече ежеседмично.

п.с. имам излишен явански мъх, ако някой му трябва да свирка, расте в съдове без риби. За съжаление могат да се възползват само софиянци.

--------------------
memento mori ...

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #16 : понеделник, 18 януари 2010 г., 03:44 ч. »
Леле, докторе! Май не само явански мъх имаш излишен? Готино изглежда джунглата, но ... рибите ти как си намират място за плуване?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 902
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #17 : понеделник, 18 януари 2010 г., 04:13 ч. »
И аз не виждам да има вода в този аквариум. Само гюрлюк. ;) Докторе освободи едно малко местенце отпред да плуват гадинките. Микрозорума ти е убииствен обаче. Браво!

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #18 : понеделник, 18 януари 2010 г., 10:36 ч. »
Възхищавам ви се на готовността да формирате визия. Ашколсун, както бих се изразил и аз с лексикона на южно от нас държава  ;)
Колкото до свободното пространство, мислите ли че бих оставил рибите без него, има си и то достатъчно.
Предната трета от площа на съда винаги я подържам "обемно" празна. Спрямо малкия размер на обитаващите го риби свободното пространство на аквариума е достатъчно и с аранжимент така, че повечето време рибите да се виждат на преден план.

Приемете го като състояние на един не претендиращ с нищо аквариум. Публикувам го единствено като възможност за алтернатива на "модерните" съдове, без никакви усилия и тревоги аквариума си живее така доста  години вече. Може да ви се струва консервативно менението ми, знам как и какво много още може да се направи в така стабилизирания съд, но на мен така ми харесва.
 :drinks:

Лек ден и успешна седмица, поздрави Стасе и Маломир.

--------------------
memento mori ...

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #19 : понеделник, 18 януари 2010 г., 10:36 ч. »
Стига бе!
Разкошен му е аквариумът, добре че пусна малко снимки да оплакнем очи.
Този магазин... и аз му се каня отдавна, срамота е, че още не съм ходила, трябва да пресека само булеварда.
Мишо, завиждам ти! :)
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #20 : понеделник, 18 януари 2010 г., 10:44 ч. »
Вили, виждаш ли как е добре с лампата която ми даде, наистина е от сърце  :)
Не ми се пише, но противно на мегатеоретиците , имайте го за пример как безпроблеми може да се развива съд с една единствена пура 120 см 36W

Поздрави!

--------------------
memento mori ...

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #21 : понеделник, 18 януари 2010 г., 10:50 ч. »
Вили, виждаш ли как е добре с лампата която ми даде, наистина е от сърце  :)
Не ми се пише, но противно на мегатеоретиците , имайте го за пример как безпроблеми може да се развива съд с една единствена пура 120 см 36W

Поздрави!

Хм, и аз подкрепям това мнение категорично.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #22 : понеделник, 18 януари 2010 г., 10:56 ч. »
Забравих, може и дасъм я пускал някъде тази снимка на предишните ми конго тетри.

Снимката е от 23.12.2003 г.

Дано и новите конго тетри станат като "старците" . 8)

--------------------
memento mori ...

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 902
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #23 : понеделник, 18 януари 2010 г., 11:19 ч. »
msp нямах идея, че ще реагираш по този начин и определено не го очаквах. Всеки има лоши дни. Ако целта ти беше да ме бъзикнеш - успя. Далеч съм от мисълта да отговарям в груб стил, защото аз уважавам потребителите в този форум (същото се отнася и за теб) и когато изказвам мнение не го правя защото имам "готовност да формирам визия" а защото според мен някой, когато публикува нещо очаква някаква насрещтна реакция. Турцизмите ще се въздържа да коментирам също така.
Бъди жив и здрав Мишо.

Неактивен AGENTO

• Активен потребител
  • Публикации: 281
  • Нас. място: Варна(на работа,в къщи и от време на време за по бира)
« Отговор #24 : понеделник, 18 януари 2010 г., 11:25 ч. »
Луда работа е този аквариум!Впечатлява ме най-много как микрозорума и яванският мъх са прораснали на флейтата:)))От самосебе си ли се е получило?

Неактивен theater

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: Sofia, Bulgaria
  • http://
« Отговор #25 : понеделник, 18 януари 2010 г., 11:33 ч. »
мдам.... много ми е любим този аквариум и поддръжката на растенията в толкова добра форма с 1 пура винаги ме е впечатлявало много.
Doc, keep on moving !  :up:

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #26 : понеделник, 18 януари 2010 г., 11:56 ч. »
Впечатлява ме най-много как микрозорума и яванският мъх са прораснали на флейтата:)))От самосебе си ли се е получило?

Да, сами прорастват по флейтата там където големите туфи микрозориум достигат до нея. Интересното е, че явански мъх в този съд има единични влакна тук таме останал само по старите мангрови корени и някое влакънце явно се е захванало за флейтата и напречната стъклена лента. Открих го преди две години някъде и си го "оглеждам".

----------------

@ Маломире, успокой се. Не търси под вола теле а отсявай необходимото, чети между редовете  :) Разбрал си основното, че първо виж дали е искана или нужна реакцията,  след това останалото. Не съм пуснал темата за одобрение или не, просто да се види аквариума, евентуално като една информация изобщо за форума.
 Нямам въобще негативизам към който и да е, още по-малко пък към теб и този хубав форум.
Вместо усмихнати емотикони ти казвам "с мир"  защото другото олеква на момента.

Поздрав, бъди здрав и ти !

--------------------
memento mori ...

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #27 : понеделник, 18 януари 2010 г., 13:25 ч. »
Аз също харесвам аквариума. Не съм казал друго.

А с една пура се поддържат определени растения - с папратите няма никаквъ проблем.
То при мен на 400 л с дискуси има две пури по 36 вата. Да не би да е много! А растенията как са се вижда идеално. При подходящ подбор и условия - вървят си чудесно.

Неактивен stens

• Регистриран потребител
  • Публикации: 19
« Отговор #28 : понеделник, 18 януари 2010 г., 13:36 ч. »
Само възхищение и поклон пред "старата школа" - винаги има какво да научим от нея  :rocknroll:
.....и след мъглата.....пак......мъгла

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #29 : понеделник, 18 януари 2010 г., 14:00 ч. »
Стасе, буйни китки в чисти аквариуми като твоите  винаги са ми харесвали, друг е въпросът на каква цена  ;) .

Каквито и да са аквариумите на притежателите им въпросът е да предизвикват повече ендорфини, нали  :)

По  принцип се въздържам от коментари относно аквариумите на хората, но от всичките ти съдове този с червените дискуси и растенията наистина ме впечатлява поради тънкото равновесие в такава система.

:highfive:

--------------------
memento mori ...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.