Автор Тема: профилът на MSP  (Прочетено 38659 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
Отг: профилът на MSP
« Отговор #180 : четвъртък, 24 декември 2015 г., 21:43 ч. »
Раким там в СОФИЯ е дуга България.Онзи ден като ходих на пазара ми свърши водата за рибите и напълних едно шише от тоалетната на пазара.Винаги нося с мен основни тестове за водата,че не се знае кой ще се обади изпаднал в беда.TDS метъра показа 45 ppm, пх не го лови теста под 6, карбонатна твърдост 0,обща твърдост3,4 градуса,нитрат под 10,нитрит няма.Аз във ПЛОВДИВ осмоза да вържа на 1 месец и започва да показва 80 ppm на хората във кенефа им тече водата за която ние даваме хиляди левове.

Неактивен Горан

• Активен потребител
  • Публикации: 258
« Отговор #181 : четвъртък, 24 декември 2015 г., 22:29 ч. »
Хахахах, така е... софийската вода си е чудна... дискуси въдех навремето преди 15 години без специална подготовка, чиста вода от чешмата и една глинена височка измишльотина, като ваза беше всичко, което им беше нужно... И все пак харацините са друга бира, от тях извадих само серпи, които са най-лесните от харациновите за развъждане. Навремето мислех да се пробвам да развъждам неонки, от обикновените, ама се отказах... с тия торфове, и прочее... Но все пак не навсякъде във всички квартали водата е еднаква... Сега вече и мен не ме блазни да развъждам риби, че няма къде и как да ги пласирам, че да освобождавам място.

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
  • Нас. място: София
« Отговор #182 : понеделник, 25 април 2016 г., 13:05 ч. »
За пореден път си имам амфорка пълна с мъници :)

--------------------
memento mori ...

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #183 : понеделник, 25 април 2016 г., 21:23 ч. »
Днес предвеликденското разреждане на големите китки, смяна на близо четвърт вода заедно с чистене на канистъра. И клипче за спомен  :)

! No longer available

--------------------
memento mori ...

Неактивен Горан

• Активен потребител
  • Публикации: 258
« Отговор #184 : вторник, 26 април 2016 г., 10:12 ч. »
Колко много анциструси  :rocknroll: Много красиви едри анубиаси  :clapping: Конгоанците, а и всички други рибки са в супер форма :)

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #185 : вторник, 26 април 2016 г., 19:38 ч. »
Колко много анциструси  :rocknroll: Много красиви едри анубиаси  :clapping: Конгоанците, а и всички други рибки са в супер форма :)

Днес намалих анциструсите (4-5 см'трови) с десетина бройки за двама френдове. Анубиасите в повече се трансформират в храна, и така... Иначе от всички 6 конговци от преди 5 години останаха само тези двата, остарели са, но колкото изкарат ще си ги гледам любимците  :)

--------------------
memento mori ...

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #186 : петък, 29 април 2016 г., 15:53 ч. »
Днес реших казуса с теча на стария атман - трябвало малко акъл, но на време  ;)  И понеже го отворих отново след скорошното почистване, единствено смених старата финна вата с нова такава на Сера и дебита се възстанови както беше нов. Надявам се близките месеци да нямам други грижи. :)

--------------------
memento mori ...

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #187 : петък, 29 април 2016 г., 17:12 ч. »
Много приятна визия! Не са много акваристите, които години наред продължават и поддържат хобито с любов и ентусиазъм. Адмирации!

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #188 : петък, 29 април 2016 г., 17:28 ч. »
Благодаря, adam!
Този съд е имал и много по-добри времена, като винаги съм знаел какво и защо се случва с него  :)
След 14 години близо непрекъсната работа гуменото уплътнения на канистъра се е "свило" и имаше теч под капака. Търсих къде ли не, но нямат с този размер...та временно закрепих положението чрез заключващите щипки, колкото и временните неща често да остават трайни  ;)  Иначе филтъра бачка като нов, да му се чудиш на китаеца..

--------------------
memento mori ...

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #189 : петък, 29 април 2016 г., 20:08 ч. »
И аз имам един Атман, здрави машинки се оказаха. Сменях му оста наскоро, добре че Китайците още предлагат резервни части за тях.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #190 : петък, 29 април 2016 г., 20:25 ч. »
И аз имам един Атман, здрави машинки се оказаха. Сменях му оста наскоро, добре че Китайците още предлагат резервни части за тях.

Да, канистъра не ми е създавал абсолютно никакви проблеми - запуска лесно, абсолютно безшумен - преди време си взех от тук нова перка на пропелера, че старата се счупи в основата от самосебе си.
Интересното е, дали знаете да има някъде у нас нови гумени уплътнения - интересуват ме най вече голямото между капака и кофата, както и малките като маншони между тавите вътре.

--------------------
memento mori ...

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #191 : петък, 29 април 2016 г., 21:14 ч. »
Във Варна има няколко големи магазиназа акваристика, всички отговарят "Нямаме нищо за Атман, те вече не се произвеждат"
В Ebay обаче има всичко на едно място  :)

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #192 : петък, 29 април 2016 г., 23:23 ч. »
В Ebay обаче има всичко на едно място  :)

Ровичках и аз в ибейката, но за този модел нищо не открих. Едни руснаци предлагат същия, дават и размерите, но естествено не отговарят на мейлите. В алиекспрес има за други модели атмани,но пък намерих уплътненията между кошниците.
Та, в проявления на добра воля, ако искаш дай актуален линк с реални наличности в ибей .  :)
Благодаря предварително!

--------------------
memento mori ...

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #193 : вторник, 10 май 2016 г., 23:28 ч. »
Днес имаше сафари за десетина поотраснали анциструса, та след това и смених малко вода  :)

--------------------
memento mori ...

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #194 : вторник, 10 май 2016 г., 23:30 ч. »

--------------------
memento mori ...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club