Автор Тема: профилът на MSP  (Прочетено 38601 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
Отг: профилът на MSP
« Отговор #30 : понеделник, 18 януари 2010 г., 14:17 ч. »
Мерси, мерси. А сега ако ми кажеш какво значи ендорфини... :D (наистина не знам).

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #31 : понеделник, 18 януари 2010 г., 14:25 ч. »
Хормонът на щастието. :)
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
« Отговор #32 : понеделник, 18 януари 2010 г., 14:34 ч. »
А сега ако ми кажеш какво значи ендорфини... :D (наистина не знам).

Осъзнато удоволствие Стасе, възпиятието в главния ни мозък се промотира от тези ензими. Синтезът им още не е напълно разгадан, но освен биология там се намесва и много философия, и лошото е че днес масово хората имат все повече подобни дефицити.
Обстановката в света и битието ни не е подобаваща, но сме корави и вярвам че преломът рано или късно трябва да стане.

Ако не днес, то утре ...
Номерът е да се радваме на малките неща според сянката си.

П.С. Вили, при вас от нежния пол процесите са още по-динамични, като форсиран аквариум, една грешка и рестарт  :D :clapping:

--------------------
memento mori ...

Неактивен Hristo

• Активен потребител
  • Публикации: 113
« Отговор #33 : понеделник, 18 януари 2010 г., 16:11 ч. »
Честити ти конго тетри :drinks:
Ти да не си роден на 12 януари, че не доразбрах от поста?
И още един въпрос, заради който пиша всъщност - това ли е деветгодишният анциструс, за който си писал в представянето си и който се вижда на последния клип, който си публикувал?

ПС И извинения за четирикратната употреба на "който" в последното ми изречение, но много бързах :-[
Не всичко, което има бузи е лице :)

Неактивен calvero7

• Активен потребител
  • Публикации: 100
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #34 : понеделник, 18 януари 2010 г., 19:29 ч. »
Един страхотен "плуващ"подарък,да ти е честито. :drinks:Аквариума ти е уникалем,а начина по които разказваш и говориш за всичко което се случва в него издава нестихваща всеодаиност към хобито. :bow:

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #35 : понеделник, 18 януари 2010 г., 19:35 ч. »
Чак да не повярвам-"широколистни"да ми харесат толкова  :D
Браво

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #36 : понеделник, 18 януари 2010 г., 22:08 ч. »
Честити ти конго тетри :drinks:
Ти да не си роден на 12 януари, че не доразбрах от поста?
И още един въпрос, заради който пиша всъщност - това ли е деветгодишният анциструс, за който си писал в представянето си и който се вижда на последния клип, който си публикувал?

Мерси Христо за рибите, да ти се връща по две.
Да, правилно си разбрал, роден съм на 12 януари, опърничава и уж подредена коза, сори, тегло за цял живот  ;)

За анцисрусите щом те интересува. На клипчето от начало , към 16 сек. в кадър се вижда един млад анциструс. След това, към 52 сек. се вижда един от двата стари анциструса, но и той не е въпросния. Най-стария, който ми е подарък от М.Стоянов, не се вижда тук. Последните два са мъжки като доминантен е по-стария който е и малко по-голям. Разликата във възрастта име е към две години и нещо. Имах и женска, която със стария мъжкар веднаж отгледаха поколение в общия аквариум, но беше точно преди летните отпуски и не можах да се погрижа за малките. Преди три години някъде женската зачезна и така си стояха двамцата до миналата есен когато от пазара си купих нови пет анциструса. Два от новите пуснах при старите, другите три ги гледам в отделен аквариум уж да се хранят по-добре. В големия аквариум много рядко пускам дънна храна специално за сомовете, каквото остане от другите риби това ядат. За това и не са с максимален размер, но и така ме кефят.

Ето и две снимки на въпросния анциструс, от тази вечер, направих ги специално за теб.

На първата са двата старчока като десния е въпросния за който става дума.

Тук е стария анциструс с един от младоците.

Набързо едно клипче още по-ясно да се видят. Подмамих ги с две три таблетки jbl и гладниците веднага се явиха да позират  :) 

My old ancistrus - january 2010

Та така.

--------------------
memento mori ...

Неактивен tishovsx

• Активен потребител
  • Публикации: 543
  • It's my passion and my agony!
« Отговор #37 : понеделник, 18 януари 2010 г., 23:32 ч. »
Я го знам, тоя аквариум бе! На мене жокер ми не требе!
 :up:
По едно време когато бях начинаещ маруло-гледач, Мишо ми бе дал десетина листета от микрозорума...е после изхвърлях с кофата, за което още му благодаря :pray:
Страхотен е, винаги съм казвал - акварист за няколко месеца се не става, требе си време. Ама на някой хора и времето не им помага  :lol:

П.П. Само онова по флейта да го майнеш..ма ако не те дразни - чувай си го :P
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

><((((º>`•.¸¸.•><((((º>´¯`•><((((º>
.¸¸.><((((º>•.¸. , . .•><((((º>.¸¸.

Неактивен Hristo

• Активен потребител
« Отговор #38 : вторник, 19 януари 2010 г., 11:33 ч. »
Питах за датата, защото аз съм роден на 13-ти януари  :D .
Много ти благодаря за изчерпателния отговор, при това богато илюстриран със снимков и видеоматериал, а за музиката към клипа, пък въобще нямам думи :bow:
Питах за анциструса, за да се ориентирам за размера му, защото на нас ни подариха 2 златни анциструсчета и се притеснявах, че много бавно растат, но като видях твоя деветгодишен се успокоих. Щом той в 400-литров аквариум за 9 години е с такъв размер, явно си растат бавно и не стават много големи, което напълно ме устройва.
Аз съм ги пуснал в един 30-литров, залесен аквариум с 8 бр. Pseudepiplatys annulatus и Planorbis и анулатусите веднага омитат всичката храна още от повърхността, а ако нещо падне на дъното, охлювите го обират, та се притеснявах, дали нещо остава за сомчетата изобщо, защото и аз не съм им давал дънна храна, но все пак ги виждам, че отделят, така че явно остава и за тях храна. :)

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #39 : вторник, 19 януари 2010 г., 12:17 ч. »
Не е точно така Христо. При добро хранене като млади съм имал почти с половин размер по-големи мъжки, но това  беше много отдавна когато развъждането ми беше интересно.
На твое място бих ги подхранвал целенасочено малките анциструси. Наблюдавай ги като се лепнат за стъклото да не са им хлътнали коремчетата. При мен има голяма площ, много растения и риби и шанса да остане нещо и за тях е по-голям.

Успех.

--------------------
memento mori ...

Неактивен ssg

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #40 : вторник, 19 януари 2010 г., 15:15 ч. »
Поздравления,който си може,си го може :ok:,пък макар и с минимум усилия.

Неактивен Borko7

• Активен потребител
  • Публикации: 719
  • Нас. място: Варна
    • LOTR chess set
« Отговор #41 : вторник, 19 януари 2010 г., 16:52 ч. »
Поздравления,който си може,си го може :ok: ,пък макар и с минимум усилия.

:bow: най-вече защото е с минимални усилия! И красив разбира се  :up:
I don’t know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve.

Неактивен Hristo

• Активен потребител
« Отговор #42 : вторник, 19 януари 2010 г., 18:52 ч. »
Коремчетата им са приятно заоблени и блестят на светлината, но ще им потърся храна специално за тях. Можеш ли да ми препоръчаш някои таблетки или гранули, които да не цапат много водата.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #43 : сряда, 20 януари 2010 г., 01:28 ч. »
Коремчетата им са приятно заоблени и блестят на светлината, но ще им потърся храна специално за тях. Можеш ли да ми препоръчаш някои таблетки или гранули, които да не цапат много водата.

Ще кажа в момента как е при мен.
През есента, покрай скаридките, накупих разни гранули - JBL Novopleco и Sera Spirulina Tabs като последните ги взех насипно(на бройка) от събитния пазар.
И двата вида таблетки не цапат водата, но тези на сера се разпадат почти веднага на едър"прах" докато jbl таблетите стоят цели и само повърхностния им слой се разпада постепено докато го ядат рибите. Същите се виждат и на последното клипче, как едно САЕ яде една от таблетите която е от десетина минути във водата и все още е с твърда консистенция. Също така по мои наблюдения като че ли таблетките на jbl доста повече се харесват от рибите. Едно време разнообразявах менюто на анциструсите с жива артемия, попарени листа от зеле, парче целина или морков, но внимателно и по малко като се следи колко изяждат за да не се компрометира водата.Замразен микс от млени скариди и спанак също е вариант, както и парченце филе от соленоводна риба.
При разнообразна диета и честа смяна на вода растат видимо добре и стават едри екземпляри. Хубаво е и да има повечко укрития защото като поотраснат и всеки си има "територия"  по-малко се тормозят по между си.
--------------------------
Кефиш с Клоуните, много интересни рибки.

--------------------
memento mori ...

Неактивен Благой

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София, Lulin Sity
« Отговор #44 : сряда, 20 януари 2010 г., 11:56 ч. »
Аквариума е чудесен.
Интересно ми е колко е висока pontederiifolia-та?
При мен по-висока от 20-на сантиметра не е ставала.

Таблетките натрошени ли се поставят в грунда?

70l, 2x18W

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.