Автор Тема: профилът на MSP  (Прочетено 38658 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен msp

• Активен потребител
  • Публикации: 301
  • Нас. място: София
Отг: профилът на MSP
« Отговор #75 : петък, 12 август 2011 г., 12:15 ч. »

От снощи жълтоопашатите конго тетри са вече на широко

Blue Kongo (Yellowtail) Tetra - august 2011

ето и анубиасите след близо две седмици

--------------------
memento mori ...

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #76 : петък, 12 август 2011 г., 13:18 ч. »
Големи красавци са! Много ефектно се е получилo, по телата им все едно преминава електрически ток.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #77 : петък, 12 август 2011 г., 13:31 ч. »
Тези конгоанци са много красиви и интересни за наблюдение рибки.
Радвам се, че все още има акваристи, които оценяват техните достойнства. :)

П.П: От Людмил ли са развъдени тези? Защото той ни каза, че има известно количество такива.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #78 : петък, 12 август 2011 г., 17:53 ч. »
Привет Петя,
вярно конгоанците у нас ги няма масово, но мисля че са красиви представители на африканските тетри.
Тези ги мернах на пазара от масата срещу която винаги седи Митко Пенев - бяха само пет в плик и ги отнесох на мига - самото момче го знам по физиономия, от много години изнася риба, но не знам името му.
Бих си взел още десетина, а също и от интеруптуса ако намеря млади и здрави риби.
Да видим само как ще вървят моите, че нещо се назландисват на тетрарубина и проколора. Поне ядат настъргана сьомга по малко та си мисля , че ще оцелеят.

Ако намериш младо конго свиркай  :)

Поздрав!

--------------------
memento mori ...

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #79 : петък, 12 август 2011 г., 18:09 ч. »
Дам, за същите става въпрос.
Явно са свикнали на друга храна. :)

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #80 : неделя, 21 август 2011 г., 16:19 ч. »

Бях споменах и в темата за магазини, че завчера взех от "Зооцентър" в Младост единствените  шест израснали конго тетри (Phenacogrammus interruptus )  :)

В събота от пазара добавих и още шест млади жълтоопашати конго тетри (Alestopetersius caudalis)  :)

И сега затворниците ще изчакат десетина дни на тясно докато мине карантината

Kongo Quarantine Tank august 2011

п.с. Петя привет, запознах се лично с Людмил  :)  . Каза че има и подрастващи малки от Alestopetersius nigropterus и са запазих десет когато станат за даване.
Интересно е, че последните две три години са открити още видове конго тетри за които има съобщения от търговци. Дето се казва...за мъка сме родени  :D

--------------------
memento mori ...

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #81 : вторник, 30 август 2011 г., 00:42 ч. »
Привет на всички съфорумци,  :) малко промени при мен, уж за добро.
     Вчера извадих една огромна китка криптокорини понтедерифолия с десетина корена,  която екстрено замина по испанско, и така се порасшири малко ландшафта в средата на съда. Сифонирах до дъно освободеното пространство и смених към една четвърт от водата. В този момент реших да пусна и новите конго рибки на широко, че се измъчиха в карантинния съд.

От известно време също наблюдавам, че ксенококуса по големите листа на анубиасите усилва растежа си до неприемливи нива. За това поставих отново парче оризова хартия в средата върху стъкления капак, точно под единствената лампа. За двата месеца без хартията явно светлината в централната зона на аквариума е в повече и развитието на ксенококуса се усили видимо.
     Рибките растат, като за по-плътни цветове на новите конго тетри наблягам на по-разнообразно и пълноценно хранене - възрастна артемия, циклопс, настъргана сьомга, тетрапроколор, спирулина крисп, тетрарубин и тетрадискус гранули.

Снимки от днес, колкото за обща представа на нещата:

--------------
New Congo tetras on widely - aug 2011

Да чукам на дърво, за сега уж всичко е нормално :)

--------------------
memento mori ...

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 903
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #82 : вторник, 30 август 2011 г., 01:03 ч. »
Мишо ти го знаеш не по-зле от мен, но изваждането на огромна китка, смяна на водата, сифониране и прибавяне на нови обитатели си е доста сериозна промяна, особенно за бавен аквариум като твоя. Дано всичко мине добре и да няма сътресения.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #83 : вторник, 30 август 2011 г., 01:26 ч. »
Мишо ти го знаеш не по-зле от мен, но изваждането на огромна китка, смяна на водата, сифониране и прибавяне на нови обитатели си е доста сериозна промяна, особенно за бавен аквариум като твоя. Дано всичко мине добре и да няма сътресения.

Прав си - точно така е както казваш!
Предварително предния ден не бях хранил рибите. В момента на разбутването първо спрях за около час канистъра, после много бавно и внимателно подкопах корените на криптокорините и при ваденето се размъти само около зоната на извадените растения. След това смених доста вода като максимално внимателно обрах всичкия бентос който се размъти. И накрая пуснах по-мощна струя въздух от аератора за през ноща.
Мисля, че всичко мина без сътресения - съда се избистри за около два часа напълно. През ноща на два пъти светвах с фенерче да видя поведението на обитателите, но рибките дишаха и се движеха нормално както и нямаше мелании изпълзели нагоре по стъклата .

Поздрави Цецо!

п.с. от бентоса събрах страхотен екстрат за орхидеята на жената..

--------------------
memento mori ...

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #84 : вторник, 30 август 2011 г., 09:25 ч. »
Само да питам, ако меланийте са горе през нощта е нормално , но ако са горе през деня е проблем?
Вчера храних с една мазна риба крокодилите и ми направи впечатление че всички мелании са се събрали сутринта на едно точно определено място на повърхността където се утаява мазнотия по повърхността. Нямах време да сменям вода , но помислих че ядат мазньочите от стъклото. Прав ли съм ?

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #85 : вторник, 30 август 2011 г., 11:14 ч. »
Не знам Божо, охлювите "надушват" храната от далеч, но при мен никога не съм забелязал  да се събират и хранят на повърхността. Може би зависи от наличието на храна за тях по принцип.
Знам, че напускането на дъното от тях е признак за влошени условия в аквариума и ми служат като косвен маркер. Нощем ги виждам излезнали върху грунда, и то отпред, където сигурно остава по някое парченце храна от тази на анциструсите.

Поздрав!

--------------------
memento mori ...

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
« Отговор #86 : вторник, 30 август 2011 г., 11:29 ч. »
Не знам Божо, охлювите "надушват" храната от далеч, но при мен никога не съм забелязал  да се събират и хранят на повърхността. Може би зависи от наличието на храна за тях по принцип.
Знам, че напускането на дъното от тях е признак за влошени условия в аквариума и ми служат като косвен маркер. Нощем ги виждам излезнали върху грунда, и то отпред, където сигурно остава по някое парченце храна от тази на анциструсите.
Поздрав!

И аз така знам. Интересното е че са концентрирани само в една зона от около 20-30 см през 1 см.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #87 : четвъртък, 01 септември 2011 г., 00:41 ч. »
Въпреки по-драстичната намеса в съда от преди два дни системата се запази без никаква промяна и щети.
Днес(вече вчера) сутринта младите конго каудалиси вече имаха нормалното си игриво поведение, а интеруптуса хвърляше хайвер в продължение на два три часа. Появилото се характерното тъмно задхрилно петно при мъжките говори за добра кондиция на рибките в момента.

Congo tetras spawning

:)

--------------------
memento mori ...

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
« Отговор #88 : четвъртък, 01 септември 2011 г., 04:15 ч. »
Мишо разбираш им на тия треви и дребосъците и това е.

Неактивен msp

• Активен потребител
« Отговор #89 : понеделник, 12 септември 2011 г., 02:05 ч. »
Два от мъжките интеруптоси вече няколко дни подред все още не са се разбрали кой ще е доминантния в аквариума, хфърчат като бесни през няколко часа.

Congo Interuptus Males

Изглежда ще трябва да прибавя поне още два мъжки и една женска.
 :)

--------------------
memento mori ...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.