Автор Тема: СО2 реактор самоделка  (Прочетено 2342 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

marinski4444

• Гост
СО2 реактор самоделка
« : сряда, 08 април 2015 г., 13:25 ч. »
Здравейте колеги, направих си един реактор за разтваряне на СО2 с отделна помпичка и поилка за птици  :) .
Та въпроса ми е според вас ще има ли ефект, понеже ще го тествам след 2-3 дни (тогава се прибирам).

Неактивен famoza7

• Активен потребител
  • Публикации: 48
Отг: СО2 реактор самоделка
« Отговор #1 : петък, 10 април 2015 г., 09:21 ч. »
Здравей !
Определено ще работи.Аз съм си правил подобен реактор и работи идеално.При моя CO2-то се подава към ротора на филтърната глава.По този начин мехурчето се разбива от перките и излиза на много по-дребни мехурчета (направо на прах) по лесно се разтватят във водата.
Пробвай този вариянт,ефекта е доста по добър и бърз.

Неактивен чочко

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #2 : петък, 10 април 2015 г., 17:10 ч. »
Да споделя и аз мнението си.
Според мен,ако минава през ротора ще е много шумно и рано или късно ще отпадне като вариант.
Така както е направено при подаване на повече СО2 над изхода на филтъра ,където има разстояние до горния край на съда ще се образува газов джоб,предполагам ако е монтиран отгоре на съда филтъра ще е по-добре. :drinks:

marinski4444

• Гост
« Отговор #3 : петък, 10 април 2015 г., 23:18 ч. »
Идеята е филтъра да влиза странично за да се образува завихряне и съответно по-висока разтворимост на газа. Може и да греша. Все пак нали затова е форума да получим помощ и съвети от по-опитните. Казвам "да получим" защото аз още се имам за начинаещ в акваскейпа  и едва ли мога да помогна на някой.

Неактивен чочко

• Активен потребител
  • Публикации: 21
« Отговор #4 : събота, 11 април 2015 г., 09:47 ч. »
Точно така,затова е форумът.
Всеки дава ("акъл")-споделя своето виждане по въпроса и не ангажира никой с него,а истината се ражда някъде там м/у различните идеи и виждания,а и всяка проба/грешка води по близо до истината.
За мен,от личен опит филтъра както писах поставен отгоре е по добрия вариант,А естествено,че трябва да е монтиран с наклон за да се получава завихряне,то това е идеята.Колкото по-дълго се задържат и (разджуркват)-разбъркват мехурчетата с водата ,толкова по-добре се насища със СО2.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.