Аквариуми > Направи си сам

Нов аквариум

<< < (2/3) > >>

Boby_:
Имал съм доста време аквариум, разположен на пода под/пред барплот. Според мен не е добра идея най-вече защото когато си седнал, е много под нивото на очите и не привлича погледа, както един аквариум, разположен малко по-високо. Иначе практически начини за обслужване могат да се измислят.

bustama:
На твое място, бих запълнил дупката. Сега, както е аквариума - с фибрана и подложката под него се увери, че аквариума е нивелиран по вертикалната  и хоризонталната равнина. След което, постави клинове под подложката, като внимаваш да не разместиш аквариума и да се наложи на ново да нивелираш. При вече поставени клинове, може да запълниш фугата с монтажна пяна - като при поставянето й, вземеш предвит, че тя се надува - пръскаш  много малко, като оставиш разстояние до подложката, което ще бъде запълнено след като тя се разшири. Може и със силикон да запълнеш фугата, гипс, цимент и други. Клиновете ще носят основно тежестта, която ще се и разпредели по дължината на дъската.

kasl:
Това с пяната е приличен вариант :) супер мерси много за съвета  :up:

bustama:
Задължително да сложиш клинове! Може клина да е от дърво, метал, пластмаса и др. и като казвам клин, не означава, че трябва да има такава форма - просто някаква подложка, която да опре в дъската. Пяната, силикона, гипса и др-те само ще фиксират подложката - клина.

kasl:
Здравейте отново,след дълго дълго време и с безброи промени по тъи наречения проект съм готов да кача няколко снимки..Както вече казах не стана точно както го бях запланувал но пък в крайна сметка понякога случайте неща стават доста прилични аз лично съм доволен.Да вмъкна само след трите неуспешни опита да си направя 3д фон и след една торба пари хвърлена за материали стана така,че вече нямам избор трябва да е това което се вижда малко еднообразно но пък пак казвам за сега ми харесва.На снимка 1 се вижда първия опит за 3д фон значи стана адски ефектно но пустото ph направо на макс няма сваляне.Правих няколко 80% смени на водата работеше месец и малко дървото вътре пое вода разду се и взе да пука цимента..както и да е.Другите два опита изобщо няма да ги качвам доста по дървено стоеше и да..Това което се вижда на другите снимки като фон се случи след като махнах този 3д фон от снимка 1.Понеже беше лепен с силикон който нямаше как да махна 100% и беше много ама много грозно нервата ме хвана отидох до железарията купих 2 силикона намацах задното стъкло отвътре поръсих с каквито камъчета имах и ето го резултата..очаквам доста критики между другото но въпреки това се престрашавам да го кача.Още повече шом жената го хареса нямам бутане :D.На куччето също му допада гони по едрите рибоци което е малко кофти,защото както гледаш приказката и тук там следи от мокър нос :D.Ето и едно клипче към което върви следния въпрос слънцето го угрява за около час и 20 минути докато се завърти дали е проблем със зеленясването на стъклата.И кажа само в двата края на аквариума има следи от цимент нещо не ми се получава отстраняването им единствено това ме дразни.https://www.youtube.com/watch?v=iJawFP9_g-g&feature=youtu.be

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия