Пангасите изобщо не обичат промените. Имат гадният навик при преместване в друг аквариум или дори само при промяна на аранжировката да се стресират. Сравнително бързо им минава. Обаче, ако в същото време има и промяна в параметрите, стреса преминава в абсолютна паника. Мисля, че престой в психиатрия може и да помогне

Ако наред с всичко изброено аквариума е нов и има нитрити и амоняк, пангаса просто иска да си ходи у дома и се опитва да счупи аквариума. Един приятел имаше 3 по около килограм. Аранжирахме му аквариума. 700 л. Ама той нали си е говедо и не слуша, хвърля храна за кои с шепите. Пангасите стресирани и изобщо не им е до ядене, ама той продължава въпреки молбите ми да спре.
Резултата.
Едната рибка счупи пура т5 и се разпра. Скоро умря.
Втората разви няколко бактериални инфекции и силни признаци на малоумие, в следствие на постоянните си опити да пробие дупка и през нея а излезне на разходка.
Третата я заварихме в поза шпиц, с муцуна забита в реотаните на нагревателя. После аз гледах, а той събираше стъкълцата от нагревателя в дълбокият си 80 см. аквариум.
Дано историята да е интересна, отблъскваща и поучителна.