Аквариуми > Направи си сам

Помощ за протекъл аквариум

(1/3) > >>

Kai:
Здравейте,
От много  време се каня да започна пак с това прекрасно хоби и ето че случайно ми се отдаде възможност  :D
Случая е следния: попадна при мен протекъл аквариум Hailea 60 литров. Зетя се опитвал да го лепи и го беше намацал с черен силкон обилно, но и това не помогнало и така се озова при мен. Изчистих силикона(установих че ножчетата с дръжки за чистене на печки са идеални за целта), но отгоре и отдолу има пластмасови рамки които са хванати с силикон фабрично и се чудех дали ще мога да го залепя без да го разглобявам защото това ще е равно на счупването на въпросните рамки. Между стъклата ще опитам да изчистя с бръснарско ножче. Дали ще стане  :hmm:
Благодаря предварително на отзовалите се! :drinks:

svgnsali:
Пробва - грешка.
Ако теча от местата на свързване на стъклата, ще стане според мен.
А какви са тия ножчета? Някаква снимка нещо?

Kai:
Днес след работа ще довърша почистването и сигурно утре ще силиконирам дано стане  :pray:
А иначе ножчето е ето това: https://exo.bg/nozh-za-pochistvane-na-keramichni-plotove
Иначе съм ги виждал и в кауфланд мисля че и резервни ножчета се продават също. Предполагам че и тези за чистене на винетките и стикери от стъклата ще вършат същата работа. До дни ще пиша резултата :D

a_andreew:
Здравейте, ножчета са за почистване на керамични плотове на готварски печки.

Kai:
Так, така сагата се заплита :D Вече хвърлих около 6 човеко-часа работа по аквата, но се оказа че след като не мога да разделя стъклата е много трудно почти невъзможно да изчистя силикона м/у тях така както ми се иска тоест идеално :grin: Мисля денс да се помъча още час два. Направил съм малка фуга с кибритени клечки и горе долу успявам да чистя силикона. Въпростие ми са след почистването дали да оставя клечки м/у стъклата и при полагането на силикона да ги махна и по този начин да се притисне и излезе излушния? Също така когато ползвате бруснарско ножче какво използвате за дръжка  :grin: И последен въпрос хартиеното тиксо веднага след силиконирането ли се маха или се чака? Защото намерих мнения и за двата варианта.....но мисля че ще е по добре веднага след полагането на силикона :hmm:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия