Аквариуми > Направи си сам

Топ филтър китайски + малко добавки

<< < (2/2)

Boomslang:
Малко ъпдейт по инсталирането на филтъра в новата аква:

 Снимки 1,2,3: След поставянето на 1 см фибран на дъното започнах да глася положението на пауърхеда  и изграждане на "камера" за нея с цел да засмуква директно вода и да движи водата под субстрата.

 Снимкa 4: Поставяне на решетките на камерата на пауърхеда (комарник grade!  :grin: ), които ще смукат през субстрата и на нивото на грунта (отдолу 3 см. лава и пемза, мрежа от комарник върху нея и отгоре 3-4 см. розов кварц.

 Снимки 5,6: Лавата е насипана, поставен е капака на камерата с 2 решетки засмукващи вода отгоре, върху част от едната съм изградил малка "саксийка", редене на камънака (черен базалт със следи от андезит (зеленото) по него.

 Снимка 7: Редене на камъни, прикриване на камерата с пауърхеда...

 Снимки 8,9: Капак - задна страна (не се вижда, към стената е!), капак - предна страна с филтриращото отделение на топ филтъра.

 Снимка 10: След десетина дена работа (сипвал съм само стара вода от другите аквариуми)водата стана кристална и добавих първите обитатели - банда ред черита "отхвърлени" поради селекционни причини от аквариумите с черешки, след легена тук май им е като в рая - щъкат и плуват като луди  :crazy:
 
 P.S. Може би малко съм излязъл от темата, ако е така - извинявам се, просто исках да покажа проекта за китайчето с добавките в завършен вид. 15ти ден филтъра работи безупречно. Тия дни мисля да озеленявам...

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия