Рибки > Лабиринтови

Стартирам аквариум

<< < (2/3) > >>

vicky:
Проблема е, че използвате метиленово синьо 2 месеца, че миете аквариума, че слагате вода от чешмата без обработка. Температурата е неизвестна. Вземете си една саксийка  бързорастящи растения, после може да ги смените. pH не ви трябва да мерите засега. Стартирайте аквариума, слагайте през ден много малка щипка храна и след 5 седмици сменете 50% от водата. Това е най-бавния начин. Може и с рибката в новия аквариум, ама тогава трябва 2-3 пъти седмично да сменяте 1/3 от водата. Не мийте аквариума, грунда или филтъра въобще. Никакво лекарство в новия. По-бързо е с амонячна вода, но трябва тест на водата. Вземете си дехлоринатор, грунд, растения, нагревател, малък вътрешен филтър.

Тина Гошева:
Благодаря много! :)За растения избрах глосостигма, хемиантус и валиснерията.

vicky:
Не, глосостигма и хемиантус не вземайте. Не гледайте полянките по снимки в нета. Оставете ги за следващия аквариум..след година. Поискайте бързорастящи в магазина.

Тина Гошева:
Добре.

vicky:
И още нещо. Помислете за по-голям аквариум. След само месец ще съжалявате, че не сте направили по-голям. Разхода за 15 и за 50 литра е почти еднакъв. Всичко е еднакво и само доплащате малко стъкло отгоре.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия