Проблеми > Проблеми

Моля за съвет. аквариума прокапа

(1/2) > >>

sexamir_86:
Колеги аквата ми прокапа след 8 години. Никога не съм вярвал че ще дойде този момент
аквата ме събуди в 5 сутринта със тънка струйка малко под средата ( височината )
Точих около 500 литра вода и видях че спря теча, спрях канистри, оставих само въздуха да бачка
 остана ми около педя вода . шокиран съм . незнам какво да правя. ....

malomir:
Това е много неприятно. Ако има начин залепи едно малко стъкълце на мястото на счупеното, но явно, че аквариума е доста голям и не вярвам, че ще издържи налягането. Освен това и ще се вижда тази кръпка. Не съм сигурен ако залепиш цяло предно стъкло, какво ще стане. Посъветвай се със стъклар. За мен трябва да смениш аквариума просто.
Нека и другите колеги да кажат, нещо ако им дойде на акъла.

hip9:
Ако е през шева  от силикон цялостно разлепяне и лепене на ново, то май 10 години максимум съм чел, че дават на силикона независимо колко е  силен, все пак и той старее, а трябва да държи на големи налягания. А и като цяло всякакви кърпения при големи аквариуми са риск според мен. За лепенето си намери някой които разбира от правене на аквариуми.

nicco:
Може би най-практично в случая е да се изреже едно 6мм. стъкло по размера на страничното и да се залепи външно върху него покривайки със силикон страничните и долния шев.От вътре на страничното където е теча 4см. широко стъкло над нивото на източената вода до горе.Надлъжни разпорки ако няма също.След два дни пълните и мисля ,че ще се получат нещата.

vicky:
Колега, изобщо не опитвай кърпене. Дори и само за временно.
Помоли някой да приюти рибите. Ремонт и достигане на максимална якост на силикона ще отнеме почти месец.
Силиконите издържат и по над 20 години, но зависи как е лепено, обезмаслявано и укрепвано стъклото.
Аквариума може да се почисти и презалепи лесно. Трябва ти човек, който знае какво прави.
Имай предвид, че стъклото също старее и се натрупва умора в материала. Знам, че няма да ти хареса, но най-сигурния вариант е да направиш няколко по-малки аквариума от това стъкло и да си залепиш нов голям аквариум. Но може и да се ремонтира, ако това не е опция.
Трябва да се разглоби напълно аквариума, да се свали силикона и да се обработи с препарат за разграждане на стари силикони, защото остава невидим микрофилм. НЕ ремонтирай само проблемното стъкло, а всички шевове.
Между другото, знаеш ли с каква дебелина на силиконовия шев е лепен и с каква марка силикон? Осем години е твърде кратък период.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия